Chevrolet Avrupa’dan çekiliyor - Hürriyet EKONOMİ
Printable View
alttaki yorumlara bitiyorum yaa, ne çok biliyoruz ülkece :)
Alıntı:
CHEVROLET amerikanindı 1976 petrol krızınden sonra petroldeki artişdan dolayı yüksek motor üretmeye devam ettiği için kapanmıştı kore sonradan aldı
Alıntı:
zaten chevrolet diye sattıkları japonyada iflas etmiş daewoo idi
Herkes Türkiyede çok satıyor demiş olabilir de adamlar tüm avrupadan çekiliyorlar sadece bizim ülkeden değil,
ben özellikle amerika merkezli büyük otomobil markalarının bu tip radikal kararlarından korkarım.
Genelde bu tip kararlar alınan yıllar büyük krizler patlar dünyada, hadi hayırlısı bakalım
Chevrolet araçlarınız değerinin çok altında alınır :D
Galericiler bu habere sevinir ;)
biryıldız daha kaydı :D
Captiva makyajli kasa da cokda guzel aracti iyi iyi :D
daewoo iflas etmedi en başda daewoo iflash edebilicek bir firma değil..
olaylara o kadar basit bakmayın daewoo group dediğiniz devasal bir grup daewoo motor co. onların en ufak dallarından biriydi..
halada daewoo korede ve asya pazarında chevrole modellerini daewoo diye satıyor.
gm ile sanırım farklı bir anlaşmaya girdi daewoo yada belli bir hissesini aldı tam olarak o kadarını bilemiyorum..Gm daewoo idi adı sonradan grubun adı Gm korea oldu..
daewoo,chevrole,opel,buick bunlar aynı araçlar farklı markalar.. başka bir şey değil..
misal opel modelleri amerikada buick amblemi altında satılıyor en basitidinden bir insignia buick regal adıyla satılıyor.. chevrole ve daewoo farklı pazarlarda farklı markalar altında aynı araçları satıyorlar.. keza bu markaların çoğu ortak motor ve trimlerde benzer yada ortak parçaları kullanıyorlar..
eski chevyci olarak dilim döndügü kadar izah edeyim :)
chewrolet krize girmişti seneler evvel sebebi avrupa pazarına düşük hacimli araçlarla girememesiydi.hep motorlar v8 v6 yakıt tüketimleri çok yüksekti.
daewooda avrupa pazarında istedigi yeri elde edememişti yeni marka olmasından ötürü.
2 marka çözüm olarak birleştiler.
chevy daewoonun hisselerinin yüzde 51ini aldı ve amblemini gm motorunu koydu. yüzde 51 mi 52 mi tam emin degilim ama hisssini aldı eminim
sonuç olarak gm motorlu daewoo kasalı chevrolet markalı bi araç ürettiler hepsi bu :)
her haberde olan bize olacakmış gibi hissetmek bunaltıcı :) bunca cümlenin içinden , ekonomik kriz meselesini ayıkladım kendime sabah sabah can sıkıntısı çıkardım :D
Saabın başına gelen oldu.
2015e kadar çıkacaksa nşye şimdiden indirim yapıyor o kadar? bence iflasın da eşiğine geldiler amarikada.