Kimse kabak lastikle çıkmıyo yola . Ayrıca ne gerekiyosa yaptırıyoruz arabaya . Sen karıştırdın galiba makas atmıyoruz . Senin için küçük para olabilir 3-5 kuruş ama biz böyle para kazanıyoruz kusura bakma
Printable View
kabak lastk değil mesele yazlık lastikle kışın kullanmanın kabak lastikle kullanmaktan bi farkı yok.. 400 lira veremiyosan daha büyük masraflarla karşılaşınca kafanı vurursun daşlara..
bi de 2011 sümbül kaç para almışsın işte.. araç yok falan yazsa napsın diycem de
zincire gerek yok dimi.
araba run flat lastikli takilmasi uygun degil zaten
Bizim polis runflat anlamaz kanunda veya yonetmelikte zincir yazdigindan arabada bulunsun en azindan gostermelik
Civili kar lastigi takili birkac kere durdurdular beni israrla zincir sordulardi
Eskiden kar lastigi olmasina ragmen zincir yok diye ceza kilitlerdi cahil memur amcalarimiz simdide fakire kitliyolar, Zincir kadar igrenc ve arabanin icine eden ilkel bir icat daha yok... ama herkesin imkani yok 4 tane kar lastigi alcak... alternatif olarak zincir kullanma hakki taninmali bence
Ben ML350 e 18lik memur spec jantlarla 255/55/18 Michelin Latitude Alpin taktim bekliyorum kar yagmasini
hocam sen daha kış lastiği ne onu anlamamışsın malesef
kabak-çekirdek-kuru yemiş olayı değil bu
her lastiği yuvarlak ve siyah görmekten vazgeçin artık
ANA KONU LASTİK:
lastik> tekerlek olarak bakma
yani elinle çekince uzayan şeye lastik deriz ya, don lastiği, eczane lastiği vs vs
şimdi bu yazın kullandığımız aslında aracımıza taktığımız "lastik" ler kışın lastik özelliğini kaybediyor ve manisa mermeri gibi sert oluyor.
İstersen diş derinliği 15cm olsun fark etmez, kar üzerinde tutunamaz ve kayarsın.
Kış lastiklerinin ana özelliği çok soğuk havalarda HALA LASTİK olarak kalmalarıdır.
zaten 1 kere kış lastiği ile araba kullansan farkı anlardın
Bizim insanımız gibi poliste kış lastiği konusuna çok yeni
daha kurtulamadılar
hala zincir-tuz diyenler var saçma sapan.
Yanlışım yoksa fillandiya senede 12 ay kar üzerinde
ne zincir biliyorlar ne yola tuz atan belediye görevlisi görmüyorlar(hem bu şekilde asfaltın a.koymuyorlar).
Kış lastiği kullanıyorlar
neden en iyi ralli pilotları fillandiyadan çıkar gerçeği buradan gelir
kar üzerinde araba kullanan adam her yerde araba kullanır
onlar 2 gram kar yağdımı bizimkiler gibi altlarına zıçıp koltukları pisletmiyorlar :)
çokmu ağır yazdım?
sizde yazınki her sene yollarda ortalama 4500 kişinin ölmesini sadece aşırı hız zanneden geri zekalılar kendine gelsin.
Kış lastiği her araca zorunlu olmuş artık
Vardıda takmadıkmı?
Pazar günü yağan 2 mm kar yüzünden milletin düştüğü hali görünce güleyim mi kızayım mı bilemedim
Kış lastiği olmayan lütfen trafiğe çıkmasın durabilmek gidebilmek kadar önemli;)
Başka şehirleri bilemem ama istanbulda insanlar trafikte sınırda (sinirsel olarak)
Kar yağarda ve yaz lastiği ile yolda kalırsanız biliyorsunuz değilmi arkanızda binlerce araba sizi bekleyecek..
gelip kafanızı kırmasın biri? riske hiç girmeyin isterseniz artık.
Edit:
birşey söylimmi size
benim araba motor arızasından 2-3 sene garajda yattı
bu süre zarfında araba ile bir yere gitmedim haliyle
ve inanın ölmedim arabasızlıktan, bakın hala yaşıyorum
otobüse bindim, minibüse bindim,metroya bindim, bazen taksi ve tabiki scooterımı kullandım.
en azından paranız yoksa ve kış lastiği alamıyorsanız (gerçi 5 tl ye 1 litre benzin nasıl alıyorsunuz o da garip)
istanbulda kar yağdığı zaman aracınızı kullanmayın birkaç gün ne olacakki?
sizde ölmezsiniz inanın bana :)
Aracımı zaten haftasonları kullanıyorum. zorunlu hallederde haftaiçi çıkarıyorum trafiğe bizim oraların durumu *****. Normal yollarda sıkıntım yok 4 mevsim lastik var üzerinde. Kar yağarsada çıkartmam aracımı olur biter. 2 gün bir yere gitmesem ölmem. İstanbul'da zaten kar kaç gün kalıyor. Seneye bir takım düşünüyorum ama bütçem el verdiği ölçüde. Tamamen kendi ve çevremizdeki insanların güvenliği için. Ankarada karda 5 ay araç kullandım Beytepe - Ankara içinde kar lastiğiyle zinciriyle. Karta kullanmak insanı fena yoruyor. Üstelik kar dediğim kışla içerisinde en az 5 cm buzun üstünde kar. Kimse kimsenin hayatını canını tehlikeye atmasın. Kar lastiği olmayan çıkmasın 2 gün trafiğe.
hocam buzda kış lastiği bir işe yaramaz... Karda azda olsa yarar desenlerinden dolayı ama buzda ıh.. bu arada herkes şunu karıştırıyor kış lastiği demek kar lastiği demek değildir...
Bu kış lastiği
http://www.takvimhaber.com/upload/ha...is-lastigi.jpg
Buda kar lastiği
http://www.teamsportsblog.net/wp-con...88274_f520.jpg
Buza tutunacak olan kar lastiğidir kış lastiği değil.Tabiki kış lastiği karda yagmurda camurda 4 mevsime göre çok daha performans saglar ama kış lastiği ile kar lastiğini karıştırmamak lazım.
bu 4 mevsim lastikler ne oluyor kışa uyumlu mu onlar?
Kış lastiği için ille de kar yağması gerekmiyor.Kar yağmayan illerimizde hava sıcaklığı 7 derecenin altına düşüyorsa kış lastiği zorunlu olmalı.
şey gibi düşün 4 kişiniz 1 ekmek var... Ekmeği 4 e bölüp her bir kişiye veriyorsun.. Herkes eşit doyuyor ama herkes az doyuyor... 4 mevsim lastikte öyle.. Üstünde asfalta tutunması içinde oluk var yağmura çamura tutunması içinde... karışık yani :) O yüzden direk kuru yüzey lastiği kadar veya başlı başına kış lastiği kadar performans vermez.
http://img138.imageshack.us/img138/4193/l6x2.png
Benim ilimde sıcaklık ortalaması tablodaki gibi. Kar yağmıyor, buz tutmuyor, sıcaklık 7 derecenin altına doğru düzgün düşmüyor, maksimum 1-2 hafta sürüyor düşersede. Bana kış lastiğini zorunlu tutmaları kusurabakmayın saçma olur. Hele Mersin gibi illerde..
artık insanlar o kadar çok bezdirilmiş ki her şeyin altında bir kazık aranmaya başlanıyor doğal olarak,anlıyorum ama bu tarz can mal güvenliği olaylarında bir yaptırım gelmeden insanların kendini düşünerek yapması gerekendir bunlar.
kaza yapılsa 4 lastikten pahalıya patlayacak, araçlara çarpmayı geçtim belki duramayıp bir yayaya çarpacaksınız! Allah korusun herşey olabilir, önemli olan önlemleri almak.
yazın terlik giyenler,siz neden peki kışın kışlık ayakkabı alıyorsunuz??
not;
bizde de kışlık lastik zorunlu,para ve puan cezası var ama zincir zorunlu değil.
O degilde altinda range rover var diye ucani kacani operim sanan mal hirbolara cok guluyorum, herifte range var 20lik jant var yaz lastigiyle sanki jipi var diye karda yardirsa bisi olmicak saniyo sonra fena patliyolar guluyorum baya :D, kar lastigi yada all terrain kara uygun lastigi olmadan hic bi cacik yaramaz isterse hummer olsun.