Arabamda geçen sene aldığım kış lastiğini taktım zincirimde bagajda kafam rahat
Printable View
Arabamda geçen sene aldığım kış lastiğini taktım zincirimde bagajda kafam rahat
Melih' in anlatmak istediği farklı, sonuna kadar katılıyorum. Kış lastiği normal lastiğe göre çok güvenli iş yerinde kullanıyoruz aradaki fark inanılmaz. Ancak hafta bir araç kullanan karda aracını çıkarmayan adam neden lastik alsın ki???
Uygulama herkes için geçerli ben haftasonu binerim kar yağarsa haftasonuda binmem diyenede geçerli.. kış mevsiminde kış lastiği kullanılır yoksa lastik araba bahara kadar garajda durur yada cezaya katlanılır :)
Uygulamanın avrupadaki gibi yapılması lazım.Belli tarihler arasında kış lastiği kullanmak zorunlu olmalı.Kullanmayacaksanız hiç çıkarmayacaksınız aracı.Öğlen hava 15 derece olur,akşam rüzgar çıkar 5 derece olur.Öğlen çıkan arabasını bırakıp mı dönecek evine?Böyle birden bire çıkartılması banada garip geldi.Kanunen sadece ticari araçlarda zorunlu diye biliyordum.En azından sonbaharda haber verilip insanların hazırlıklı olması sağlanmalıydı.
Birde sorum olacak.Benim orjinal ölçüm 225/45/17.Ancak uygun fiyata 215/50/17 buldum.Jantta bir problem yaratır mı bilemedim.
Kanunda zaten halen yolcu ve yük taşımacılığı yapan araçlar olarak yer alıyor. Sivil araçlar diye yer almıyor. Haftaiçi kullanmadığım kar yağdığında çıkarmadığım aracım için şuan alacak durumum yok çıkarmam kar yağdığında arabayı. Ama daha resmi gazete de hususi otolar için bir madde çıkmamış polisler resmen yer aramış ve uydurmuş kılıfına.
Ankarada kış lastiği inanılmaz verimli. Ama 7 derce üstünde verimliliğin düştüğü ve lastiğin özelliğini kaybettiği açık.
Ben 6 senedir kaza yapmiyorum ama sigortaya para oduyorum, bu trafik sigortasinin kotu oldugunu kanunun gereksiz oldugunu gostermiyor
Ayni mantigi kar lastiginede uygulayabiliriz herkese gerekli degil ama zorunlu ve faydali..
Kış ile kar lastiği arasında fark var mı? Biz ne takacağız? Bilgisi olan var mı?
Tyrereviews.co.uk den bakıyorum lastik almadan önce.Orda yaz ve kış lastiği olarak ayırıyor lastikleri.Ekstra olarak bir kar lastiği ayrımı yok.Ama her kış lastiğininde kar performansı aynı değil.Bize lazım olan daha çok kış şartlarında ıslak ve kuru performansı yüksek olan lastikler.Kar ve buz performansı benim için ikinci planda kalıyor.
Arabam 4 çeker (awd) merak ettim cumartesi günü kar yağdığında evimin etrafında (dikmen) yazlık lastiklerle dolandım. Sadece çok dik bir yokuşta çıkarken zorlandım.
Ama yokuş aşağı inişlerde ciddi sıkıntı vardı :)
Bugün kış lastiği aldım taktırdım şimdi kafam çok rahat. Hatta lastikçi "abi buna taktırmana gerek yoktu ben hiç yolda kalan forester görmedim" dedi. Ekstra olarak bagajımda zincir, takoz, çeki halatı vs. de var. Tedbiri elden bırakmamak lazım.
Hayatında hiç kışlık lastik kullanmayan adamlar var. Bu adamlar aradaki farkı anlayamaz. Bunlardan biri de benim babamdı :) 3 5 senedir alıp takmaya başladı kışlık lastikleri.
Şimdi ben ona bu kadar ısrar ettiğim için teşekkür ediyor bana. "Yıllardır bu 4 mevsim lastiklerle ne eziyet çekmişiz be" diyor. Bu arada babam sadece haftasonları kullanır arabasını, hava kötü olursa da hiç kullanmaz.
kış lastiği takıcaksın Melih
surayı incele oku anlıycan net olarak
Sıkca Sorulan Sorular / kislastigi.com
Benim pajerodaki mt lastiklerde M+S yaziyor. Mud + Snow diye geciyo. Polise bunu anlatinca anlar heralde herhangi bir uygulamada.
aynı soruyu ben de sormuştum bir bakın isterseniz
http://www.techturkey.com/forum/yol-...-degisimi.html