Yagan kar ve yagmurdan sonra asfalt bozulmuyor cukurlar olmuyorsa benim icin sorun yok
Ülkede yükselmeyen tek şey araç KM leri![]()
Sabah 30-40 km hızla ilerliyordum Hadımköy Tem bağlantısında, en ufak frende bile kaydı araba.
Acaba dedim buzlandı mı ne oldu.. Baktım sıcaklık 6 derece..
Çok tehlikeli..
Hafriyat kamyonlari bu konuda birinci sirada camurdan ciktigi gibi tertemiz yola cikiyor arkasindan gelen camur tepelerini eze eze gidiyor
diğer ülkelerde şantiye çıkışında direk tazzikli su ile yıkama yapılıyor kanunen böyle Türkiyeye geldi diye biliyorum bu kanun ama s*kine takan yok her zaman ki gibi![]()
Evet leventte yaşıyorum medeniyet buralarda yok![]()
Lafın özü sen yazdığımı kişisel almışsın olay bu kadar basit.![]()
ben senin şahsına yada bulunduğun lokasyona özel bir şey yazmadım..
yazdığım gayet yalın sade ve basitti..
Kış mevsimindeyiz yeni kar yağmış erimiş yağmur da var çamur olması bu aylarda gayet doğaldır.. yazdığım bundan ibaret..
hakiki çamurda görmek istersen çerkezköy saray taraflarına gelmeni öneririm bildiğin binek araçlarla offroad yapmışa dönüyoruz arabanın altından yıkamacıda katmer katmer kat kat çamur bile değil artık balçık çıkıyor![]()
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
Std bir araba çamuru nerden getirebilir yahu tabikide yoldaki çamurun pisliğin asıl sebebi kamyonlar vb iş kollarına ait araçlardır
Otomobilin şantiyede çamurda işi ne ( şantiyede çalışan araçları saymıyorum % olarak kayda değer bi oranı yok )
Kamyonun işi bu çamura girip hafriyat almak vede Türkiye ya has çamuru taşı toprağı tozu suyu!! rahatça yola savurmak başka araçlara taş değil kaya fırlatmak ..
Bu öyle nolcak demekle olcak iş değil herkes arabasını bedava yıkatmıyor hadi kendin yıkatsan orda bi emek var 5 dakikada beyaz araba kahverengi oluyorsa bi sıkıntı var demektir
Öte yandan çamurlu yol çok çok tehlikelidir muazzam kayar ..
Bu sorun aslında düşüncesizlik zinciriyle devam eder yurtdışında yol çalışmasında yolu kazanların etrafında yolu durmadan süpüren ve çalışma alanı haricine bırakın çamuru toz gitmesini engelleyen ayrı ekip vardır vede iş bitiminde yerde toz zerresi göremezsiniz acaba niye temizliyorlar yağmur nasılsa alıp götürüyor halbuki değilmi.
TR de bırakın şantiyeden çıkan kamyonların pisliğini yol çalışması olur çalışma alanındaki kilometrelerce yol çamur toz toprak içinde olur çalışma biter aynen öyle kalır nasılsa yağmur temizler
Yok biri çamurda kayar kaza yaparmış ölürmüş kalırmış salla gitsin nasıla sorumlu olmazsınız
Sebebi yağmur hep yağmur yolu kayganlaştırıyor da ondan çamurla alakası olurmu hiç..
Hangisini şikayet etmeli ki bilinç koca bi "0" ( Sıfır )..
istanbulda trafikle ilgili o kadar dert var, yağmurlu havada arabanızın pislenmesine mi takıldınız siz? Harfiyat kamyonu bir yolu ne kadar çamur edebilirki? Kamyonlardan olsa belli kısım olur resimde her yer homojen şekilde çamurlu. Yol yapmasını bilmiyoruz biz, yağmur suları alıyor ne varsa yola getiriyor belli bölgelerde araçlarlada dağılıyor o pislikler. Sadece yapmurda değil rüzgardan sonra yağmur yağsın mesela, o rüzgarın yola getirdiği tozlar vs sabun oluyor ilk yağışla yol oluyor panayır yeri.
kişisel falan aldığım yok ben şehrin sahibimiyimEspri yaptım orada sen şahsi almışsın.
Bize kışın çamurlu ve yağışlı olduğunu hatırlattığın için saol bu arada , hayat bilgisi dersinden sonra ne var ? İş eğitimi miKar erir yağmurun çamuru falan çok ayrı olaylar burada resmen 3.bir etken tarfından kirletilen bir şehir söz konusu.
İstanbulun çamuru pisliği bu şehre de yakışmıyor. 2013 yılında hala çamurlu mıcırlı yollar , şantiyeden pislik saça saça çıkan harfiyat kamyonları doğal falan değildir , bildiğin ayıptır günahtır bu şehire de insanlara da.
[I]CORVETTE C7 Z51 STINGRAYBMW X3 SDRIVE
Her şey bitti yolun çamuru kaldıysa sorulması gereken soruyu o zaman sorun ???
Türkiyede taşıma neden karayolu üstüne dünyada millet taşımayı hem ekonomik hemde yeşil hemde daha ucuz olsun diye raylı sistemlerle yapıyor.. taşıması tamamen karayolu üstüne olan dünyadaki herhalde Gelişmiş ülkeler sınıfında ki tek ülke bizizdir..
bu sadece yakıt değil asfalt lastik bakım v.b gibi bir sürü zarara siyanada neden oluyor.. tabi kamyonlar yüzünden olan kazalarda cabası..
Hani sorgulıycaksanız o noktadan başlayın bence aracın çamuruna gelene kadar akşam olur..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
o konuda sana hak veriyorumkıraç tarafındamısın bilmiyorum tam olarak ne tarafdasın sanırım sizin fabrika var yada atolye şantiye alanlarına yakın..
ben sanırım biraz eski kafalıyım kanıksamışım hayatın bir parçası olarak artık çok doğal bir şey olarak görüyorumtam aksine temiz bir yol görsem garipserim ipsaladan falanmı geçdik yunanamı girdik derim
![]()
Valla çamur hadımköy yolunda başlıyor esenyurtun içlerine kadar her yer çamur, ev iş arası 15 km , yolda en az 3-4 harfiyat kamyonuna denk geliyorum , bildiğin döke saça gidiyorlar. Şantiye zaten full çamur şantiye çıkışlarında arabanın freni tutmuyor.
Şimdi diyosunuz ki başka dert mi kalmadı , hep böyle diye diye herşeyi göz ardı ediyoruz zaten alıştık artık görmemeye yapacak bir şey yok.
[I]CORVETTE C7 Z51 STINGRAYBMW X3 SDRIVE
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)