User Tag List

Sayfa 3/3 İlkİlk 123
41 sonuçtan 39 ile 41 arası

Konu: 80 km/s de olanlar..! (okumanızı tavsiye ederim)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Y.Emre Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Emniyet kemeriyle bağlantısı olmayan tek kademeli hava yastıkları kemer takılı yada takılı değil ayrımı yapmaz her zaman aynı hızda ve sertlikte açılır. Srs olanlar kemerle etkileşimli diye hatırlıyorum. İsmi farklı olabilir ama ismin önemi yok, bahsettiğim hava yastıklarının hangisi olduğunu anlattım sanıyorum..

Kemer tokası takmanın yanlışlığı kademeli havayastıklarıyla birlikte daha da büyüyor. Onlar kemer takılı olarak algılayıp açılma şiddetleri ve hızları değişiyor. Neyse konuya döneyim.

Yanlışın var. Orada sadece sürücünün hareketi var, neden dersen;
    Bu açılma öyle hızlıdır ki sürücü yada yolcu kaza etkisiyle koltuğundan ileri fırlayana kadar hava yastığının açılma işlemi tamamlanmış olur. Dolayısıyla sürücü (80 dediğin için devam ediyorum) 80 km ile direksiyona çarpmaktansa aynı hız ile yastığa çarpıyor. Enerjisinin (büyük) bir kısmı burada absorbe edildikten sonra yastıktan sekip sağa sola başka bir yere çarparsa çarpıyor. Her halükarda direksiyona çarpmasından iyi oluyor yani.
    Öncelikle cevap için teşekkür ederim.

Dediklerine istinaden, kemer tokası takmak SRS sistemi haricindekiler de avantajlıdır sonucuna varabilir miyiz?

Y.Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bomonti Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Öncelikle cevap için teşekkür ederim.

Dediklerine istinaden, kemer tokası takmak SRS sistemi haricindekiler de avantajlıdır sonucuna varabilir miyiz?

Söylediklerimin özeti şu, kademeli hava yastıkları haricindeki hava yastıkları kemerin takılı olup olmamasını iplemez, her durumda aynı açılırlar. Ancak bu demek değildirki tek kademeli havayastığı olan arabada toka takmak iyidir.

Kemer tokası takmak aptallıktan başka birşey değildir.
    Zor birşey değil, herkes takmalı kemerini. Sıkıyorsa koltuk sırtlığını az bişey yatırınca oda geçiyor zaten.

gokcell13 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Güvenli sürüs ve defansif surus egitimlerinde bu konuların ustune basa basa anlattı hoca.Harfıyen uyamasakta bi nebze olsun insanın aklında soru işareti bırakıyor.Bu eğitimlerin taksiciler, minubusculer, komyoncular icin her 2 senede bir zorunlu olması gerekli diye dusunuyorum.
    DR. ECU
    ADA HONDA SERVICE
    ATA MOTORSPORTS ANTALYA

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)