Taylan var siteden, o Çanakkale'de, yardımcı olursa birşeyler yapılabilir.
edit: http://www.techturkey.com/forum/memb...943-tylan.html
Printable View
Taylan var siteden, o Çanakkale'de, yardımcı olursa birşeyler yapılabilir.
edit: http://www.techturkey.com/forum/memb...943-tylan.html
eksısozluk nekdr guvenılır bılmıyorum ama bızden bırılerı orda mudahale edebılrse cok daha guzel olur elımden gelenı yapabılırım sadece maddı olarak degılde bırılerı ulasabılse eksık tamamlasak cok guzel olur
Böyle konuların kampanyaların açılması hem çok güzel hemde nasıl bir ülkede yaşadıgımızın göstergesi.. Güzel olması yardım edicek sizin bizim gibi koca yürekli insanların bulunması , işin kötü yanı ise bu ülkenin o vatandaşa yardım edicek hiçmi kuruluşu yok uyuyormu valiler kaymakamlar başkanlar...
Para toplansin gerekirse gider ulastiririm sorun degil hersene bilfiil gittigim yerlerdir cocuklugumdan beri heryerinide cok iyi bilirim bayramicin, organize olup para toplansin kolay gerisi
Ben de Çanakkale merkezdeyim bayramic yaklasik 60 70 km yol elimden geleni yapmaya hazirim ama bu hafta finaller dolayisiyla orada gidip vakit gecirme potansiyeline sahip degilim ne yazikki :((( ama ortak bir havuzda toplanirsa gidip bizzat ellerimle ulastirip fotograflar ile hepimizin gogsunun kabarmasini saglayabilirim. Dersler yuzunden para banka vs kosturacak vaktim yok su an ne yazikki
sabah haberlerde izledim, güvenilir biri hesap numarasını versin onda toplansın paralar sonra STP götürür sanırım...
ekşisözlük yazarları olarak biz de yardımda bulunduk. sırf örnek olsun diye diyorum yoksa sevmem şunu yaptım demeyi. kendi adıma iki farklı eft gönderdim gücüm yettiğince.
http://antik.eksisozluk.com/show.asp...4%B1m+ediyoruz
yardım etmek isteyenler için eft bilgilerini paylaşayım bir daha da arada kaynamasın.
amcanın kendi hesabıdır. büyük ihtimalle emekli maaş hesabı.
iban no: tr15 0001 0000 7709 5020 4250 02
alıcı adı: hüseyin alacaoğlu (evi yanan amcamız)
Bende ekşisözlükte gördükten sonra yardımda bulundum biraz. Umarım işe yarayacak kadar büyük bir rakam toplanabilir.
Banka adı ne?
ÇANAKKALE’nin Bayramiç İlçesi’nde, dün evleri yanan alzheimer hastası 70 yaşındaki Sultan Alacaoğlu ve eşi 75 yaşındaki Hüseyin Alacaoğlu çiftine yardım için tüm Türkiye seferber oldu. Haber hurriyet.com.tr'de yayınlandıktan sonra sosyal medyada yardım kampanyaları başladı, Kaymakam Kemal Kızılkaya da yaşlı çifte devletin yardım elini uzattı.
Bayramiç Kaymakamı Kemal Kızılkaya, evleri yanan çifti geceyi geçirdikleri oğulları Mehmet Alacaoğlu’nun evinde ziyaret etti. Sultan ve Hüseyin Alacaoğlu çiftine geçmiş olsun dileğinde bulunan Kaymakam Kızılkaya, devlet olarak her türlü yardıma hazır olduklarını söyledi. Alacaoğlu çiftine, "Bundan sonra bir oğlunuz da benim" diyen Kızılkaya, "Yanan eviniz için üzülmeyin. Devlet olarak evinizi yeniden yapacağız. Ne ihtiyacınız varsa gidereceğiz. Eviniz yapılıncaya kadar oğlunuzun yanında kalırken bütün ihtiyaçlarınız karşılanacak" dedi.
Evleri yanan Hüseyin Alacaoğlu ise Kaymakam Kızılkaya’ya, "Fakir bir aileyiz. Ağlayan yüzümüzü güldürdün" diyerek teşekkür etti. Kaymakam Kızılkaya, daha sonra Güvem Sokak’taki yanan evde incelemelerde bulundu. Evin biran önce yeniden yapılması için yetkililere talimat vererek harekete geçilmesini istedi. Kızılkaya, çiftin basına yansıyan yürek burkan fotoğrafları ve haberinin ardından Türkiye’nin birçok yerinden yardım için başvuru olduğunu belirterek, duyarlı vatandaşlara da teşekkür etti.
Öte yandan Sultan ve Hüseyin Alacaoğlu’nun 7 çocuğu bulunduğu, yanan evde ise 4 çocuğuyla birlikte yaşadıkları öğrenildi. Yangın sonrası çift oğulları Mehmet Alacaoğlu’nun evinde kalırken işsiz olan 4 çocuğu ise diğer 2 kardeşi yanlarına aldı.
Alzheimer hastası Sultan Alacaoğlu’nun evde yalnız başına olduğu sırada ilk ifadelere göre sobayı yakmaya çalışırken yangının çıktığı belirtilmişti. Ancak itfaiye tarafından tutulan raporda yangının elektrik kontağından kaynaklandığı belirtildi.
Evleri yanan yaşlı çifte yardım eli - Hürriyet GÜNDEM
direk hesaba mı gönderiliyor yoksa aramızda mı topluyoruz ona göre kesin bir şey söylenirse iyi olur..
Arkadaslar suan icin boyle bir durum var ne yapabiliriz diye actim konuyu. Evrenin paylasimina gore ihtiyaclari kaymakamlik tarafindan karsilanmaya baslanmis .
Biraz takipte kalip duruma gore destek olalim derim. Hatta canakkalede kimse varsa ziyaret edebilecek neye ihtiyac var ise onu ulastiralim.
Daha önce yardım ettiğimiz yaşlı çifte de devlet yardım edicem demiş, ancak haber demeçleri dışında herhangi bi aksiyon almamışlardı.
Çanakkale'deki bi arkadaş takip ederse, maddi manevi elimden ne geliyorsa ben de destek olmak isterim. tech dışındaki herhangi bir oluşuma güvenerek maalesef para göndermem.
Evet haklısın ve çok duyarlı bir davranış... Neye ihtiyaçları varsa o şekilde hareket edelim,barınacak bir yerleri olursa her şey daha kolay olur o zaman yiyecek,giyecek ve erzak yardımı yapabiliriz.Yılbaşından sonra Çanakkale de olan arkadaşlarımız Kaymakamlık ile iletişime geçerse bu yardım konusu daha rahat olur.
Konuyu takipteyim.
Elimizden geleni yapmaya hazırız.