iki aracım galeride satılıkda şu anda teke düşdüm sonata altımda elektrikli ısıtmalı deri koltuk, sunroof,çift hafızalı akıllı cruise control,far sensörü,xenon,navi dvd,park sensörleri,akıllı havalandırma,panik fren v.b gibi bir sürü akıllı sistemler varsın 6-7 litre yakmıyım 9 yakıyım.. fazladan bir ton para vermekden iyidir..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
İki yerli iki yabanci foruma uyeyim,sikayet edilen ne varsa ya basta yada iktidarda.
Sanirim yazilanlari okusak akepe ye %10-15 oy cikmaz burdan. Peki bu oy vere guruh memnun mu bu hayat pahaliligi ve horsizliklardan.
Konu otv zammi ama zaten follos olmadik mi bu zamlardan,konusmanin anlami yok.
Ne diyor hukumet;1.6 dan yukarisina binme,onlara biz binecegiz!
Hos 1.6 ya kadar olanlarada %10 gecirdiler...
Dahada zamlar geliyor malesef![]()
bu ötv zamazingosu vak-i zamanında geçici olarak gelmemişmiydi yahu?
süreli bi vergiydi sanırım ilk geldiğinde..
sonra ölümsüz oldu..
geçicilikten de geçiriciliğe dönüştü sanırım..
ötv i kdv si gümrüğü akaryakıtı vergisi trafik sigortası kaskosu derken . . .
amaaaaaaaaan neyse şimdi ceza almamın bi anlamı yok
gerisi +18 zaten biliyosunuz....
If you have no LAG, you have no turbo..
İtü sözlükten alıntı sene 2011
halkın ilk başta " her şeye zam geliyor, biz nasıl ısınıcaz, nasıl doyucaz ühhüüü" diye tepkiler verip unutacağı zamdır.
şimdi bir kehanette bulunayım, bu akşam televizyonlar halka zamlar için mikrofon uzatıcak ve halk aynen şunu diyecek "her şeye zam geliyor"ühühühü"
ve yine aynı halk seçim zamanı sandığa gidip yetmez ama evet diyecek. ve dönecek "ama istikrar" diyecek. kimse sormayacak "ulan donumuzu bile özelleştirdik hala bu neyin borcu"
ve demiyecekler ulan "tüpraş ve atv'yi üç kuruşa peşkeş çekip neden faturasını bize kesiyorsun"..
ama diyecekler "yol, elektrik su"
hıhı..merak etmeyin ey halkım ödediğiniz vergiler size düşenmiş boru ay pardon yol olarak geri dönüyor, hemde duble.
hakediyorsunuz. az bile size.
siyaset yapmakdan itina ediyorum sevmiyorumda ama bir saptama yapmadanda geçemiycem..
satılmadık şey kalmadı ne yapılıcak tabiki sabit vergilere abanıcaklar..
özelleştirilicek bir kurum mu kaldı yada bir şeymi kaldı..
para nerden gelicek sabit kesin giderlerden..
onlar neler kiralar,akaryakıt,araba motorsiklet tekne v.b gibi kesin sabit vergisi olan şeyler..
Bizim halkında bir huyu var yalnız herşeye üç gün kızar söver dördüncü gün gene tüketmeye devam eder üstelik o tükettiği şey çok elzem olmazda olmaz bir şey olmamasına rağmen..
cep telefonu,sıfır araba v.b gibi.. Dünyada kaç ülke varki yılda bizim kadar sık tel değiştiriyordur yada kaç ülke varki bizim gibi 40-50 bine geldimi araca bitik hurda araba muamelesi yapıp sıfırını almaya kalkıyordur.. elin avrupalası alıyor 10 yıl sürüp satıp sıfırını alıyor..
Bunlar daha başlangıç bana göre bu zamana kadar sata sava idare edildi satılıcak bir şeyde kalmadı 2014 de emlak sektöründe beklenen bir krizde var allah göstermesin umarım olmaz ...
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
ikinci elde patlar şimdi... ef civicleri 15 lira olur haftaya.... ek civicler 30 liradan alıcı bulur... sonra araç yaş ortalamamız çok eski derler... 20 liralık arabayı 50 liraya satarsan eksi kalır tabi... ağlamasınlar sonra...
1991 HONDA CRX - TOTALLED
1988 TOYOTA CELICA GT ST162 - SOLD
1991 HONDA INTEGRA LS - SOLD
1990 HONDA CIVIC EF - SOLD
85-92 OLDSKOOL COMING SOON
Arabayı değiştirecektim vazgeçtim. Aldığımız fiyattan yukarı satıcaz sanırım bu gidişle.
Adamlar kürsülerde durmak yok yola devam diyolar. Yani türkçe meali biz sizin donunuza kadar aldık almaya devam ediyoruz doymadık daha lazım diyorlar, halada savunan göremeyen var ona şaşırıyorum. Bunlar böle olmadık yerlerden kelle başı 30 liraya getirilen adamların oylarıyla geliyolar başa. Zaten onlarında hali ortada '' başbakanın g*tünün gılıyık diyor '' naparsınız işte. İçler acısı...
İyilik kolay.. kötülük gayret gerektirir.Ben tembel sanılacak kadar kolaycıyım..azimle sıçan ancak sıçmış olur, taşı matkap deler..
Yemin ederim bıktım yaa bune dükkana tabela vergisi arabamı dükkanın önüne çekemem çünkü devlet orayı kiraya veriyo park otomatçılara bir yere gidemem benzine zam evde ışığı yakamam eletiriğe zam soğukta ısınamam doğalgaz el yakıyo biz zamlara yetişmekten kendimize yetişemiyoruz bu nedir yaa cidden bıktım artık burda yaşamaktan
araba alıcaktım bende vazgeçtim 1.1 crdi devam ayağımı yerden kessin yeter
psn&Live id: onursumer
135
├┼┼╕
246R
Ben artık bir tepki bekliyorum halkımızdan. Gerçekten bu ülke 'yaşanabilirliğini' kaybetti farkında mısınız? Forum'umuz otomobil üstüne madem oradan konuşalım.
-Oto almaya karar verdiniz, sıfır mı ikinci el mi düşünüyorsunuz, sıfır alırsanız bir yerinize yaklaşık %150 vergi kaçacak, ikinci el alırsanız hem risk var hemde sıfırı pahalı diye ikinci eli de çok ucuz değil. (ikinci elin pahalı olmasına kimse kızmamalı, çünkü adam arabasını satıp araba alacak sonuçta, yani siz ona o devlete yada bir başkasına domalacak zaten)
-aldınız otomobili, sıra geldi tesciliydi, ruhsatıydı, sigortasıydı, kaskosuydu vs. kaçtı mı ikinci parti?
-Aldın getirdin eve, otoparkın yoksa sokağa koyacaksın, noldu koyamıyor musun? Neden? İstparkçı yasal değnekçilik yapıyor çünkü.
-Hadi diyelim verdin parasını parkettin kapının önüne yada uzağa koydun eve yürüdün.
-Aldığın güzelim otoyu çıkarmak için dünyanın en pahalı benzinini yada mazotunu içine koyman gerek.
-Hadi diyelim zenginsin onu da koydun.
-Yola çıktık, aldığın sıfır arabayı ağız tadıyla kullanamazsın, çünkü ya trafik vardır yada kafan kadar çukur.
-Ee ne anladım ben bu işten?
-Ben 4 ay önce aldım Cupra'yı, sitede oturduğumdan dolayı kapalı garajım var, kendisini benden çok garaj duvarları görüyor. Arada görmek istediğimde yıkayıp, cilalayıp geri kapatıyorum. Sırf bunun için 2.000 tl kasko, 500tl sigorta, 1000tl vergi ödüyorum.
-Bazen düşünüyorum da bu ülkede 'otomobil' en pahalı hobi sanırım.
Deprem zamanında çıkan bir vergiydi sözde kalkacaktı ?
RICHIE RICH AUTO
http://richieric.sahibinden.com/
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)