Hakediyoruz biz bunu kesinlikle başçalan rahat yaşasın yeter ki:)
Printable View
Hakediyoruz biz bunu kesinlikle başçalan rahat yaşasın yeter ki:)
250 cc ye kadar bir etkisi olucağını sanmam hatta hiç etmez bence.. motorsikletlere etse etse yüksek hacimlere etkiler 650cc ve üstü gibi.. oda olursa onunda olucağını pek sanmam.. zaten motorsiklet piyasası ne kadar son yıllarda patlama yapsada satışlar neticede asla bir araba piyasası gibi sirkülasyonu yok.. çok büyük zamları sektör kaldırmaz..
Tuketim toplumu olduk malesef,isin daha kotusu uretmeden tuketiyoruz ve dahada vahimi kazanmadan harciyoruz!
Taksitli satislari hatirlayin,sanki odenmiyormus gibi lanse edildi. K.kartlari patladi resmen! Hanimlar ne demeye basladi? Ayol 12 taksit,azar azar oduyorum! Yahu iyide sadece 1-2 kalem alsan iyi,harcama yapmaya alistirilmis toplum olarak isin bokunu cikardik! Kac aile batti-bozuldu! Niye? Toplamina kimse bakmadi...
Belki bu sayede hak etmedigimiz harcamalari yapmayiz. Elimizdekinin kiymetini biliriz.
Yoksa 94 krizi bunun yaninda hic kalir!
Zaten dolar 1.8 den firlamadi mi 2-3 ayda. Ekonomimimizin derinligi belli zaten...
Tarim coktu,ayaklanmasi gerek.
Ara mamul ayaklanmasi gerek.
İnsaata dayali buyumenin diger sektorlere yayilmasi gerek.
Yabanci sermaya yatirima tesvik edilmeli,vur kaca degil.
Yurt disi fonlarin giris cikisi denetlenmeli.
Meli oglu meli....
Allah sonumuzu hayir etsin....
BU kadar zammın üstüne ancak bir sigara yakılır. araç 1.2 değiştiririz diyorduk en güzeli daha binmek.
26-10-2014
Otomotive ÖTV zammı açıklaması
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, otomotivde ÖTV artışı gibi bir çalışmanın gündemlerinde olmadığını bildirdi.
Şimşek, Mardin programı dönüşünde AA muhabirinin sorusunu yanıtladı.
Otomotivde ÖTV artışının olacağı yönündeki haberlerin hatırlatılması üzerine Şimşek, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını dile getirdi. Şimşek, "Gündemimizde böyle bir çalışma yok" dedi.
Zaten bi zammi daha sektör asla kaldiramaz.. İnanin bana bayiiler boş.. Mali guzel olanlarin disindakiler simek avliyor.. Dizel otomatik clio 60k lira..
açıkcası ben zerre kadar üzülmüyorum,
vatandaş hakediyor desem kimse bana kızmaz umarım.
yukarıda dendiği gibi, üretmeden tüketiyor ve kazanmadan harcıyor insanlar.
en kötüsü de insanlar buna alıştırılmış.
diğer yandan her olayda Avrupa ile karşılaştırma yapmak doğru değil bence,
önce üretim,tüketim ,yaşam standartı,mantalite olarak aynı seviyeye geldikten sonra yapılabilir.
evet burda araçlar ucuz, daha gençler staj yaparken kendilerine araç alabiliyorlar ama açgözlülük,doyumsuzluk yok.
toplu taşıma araçlarını yoğun kullanıyorlar, 60 yaşında ki kadınlar bisikletle sağa sola gidiyorlar.
herkesin evinde bisikleti var,afedersiniz bizim milletimiz gibi s.çmaya bile araba ile gitmiyor kimse.
insanlar harcamalarının farkında ve boşa harcama yapmıyorlar, bunu çocuklarına da öğretiyorlar ama yeri geldiğinde 1 cent'in kavgasını ediyorlar.
demek istediğim,
önce insanımız mantalitesini değiştirmeli.
bir sözümüz var ya hani,
eşek olana semer vuran çok olur diye
işte hükümet başı sıkışınca vuruyor semeri...
http://ekonomi.haberturk.com/otomobi...isi-mi-geliyor
Hadi gecmis olsun...
Böyle diyoruzda yollarda lüks ve yeni araçtan geçilmiyor.her evde en az 2 araç olmay başladı.
Aynen range rover yenikasa çıkartıyor arabanın fiyatı 1 trilyon. kim alır bunu falan diyoruz o kadar parayı kim verir diyoruz araba çıkıyor daha haftası geçmiyor yollarda sürüsüne bereket yenikasa sıfır rangelerle doluyor.. yeni kasa bmw çıkıyor 150-200 bin tl ye satışa çıkıyor.. haftası geçmiyor her yer fiat renault gibi yenikasa bmw lerden geçilmiyor.. araba o kadar çok oluyorki yollarda 2 - 3 haftada göz eskitiyor artık yolda gördünmü sıradan bir araç gibi geliyor gözüne.. Allah herkese bin versin alsınlar kimsenin parasında pulunda gözümüz yok.. ama kimsede bana demesinki galeriler sinek avlıyor ötv artsa ben gene satışlarda bir durulma olucağını hiç sanmıyorum.
http://www.ntvmsnbc.com/id/25546387/
Bir de boyle bir haber var... Artis yok da "duzenleme" mi var acaba? Ya da saticilar stok eritmek icin spekulasyon mu yapiyor?
"Maliye bürokratları yeni motor teknolojisi sayesinde artık 1600 cm3’lük silindir hacmine sahip araçların da neredeyse 2000 cm3 silindir hacmine sahip araçlar kadar güç üretebildiğini dikkate alarak yeni bir sınıflandırma yapılmasının ihtiyaç haline geldiğini dikkate aldılar"
Tabi tabi ihtiyaç.