Yakıt pahalı, araçlar pahalı ama her gün işe gidip gelme savaşı var istanbulda. Değneğin iki ucuda bize dokunuyor..
Printable View
Yakıt pahalı, araçlar pahalı ama her gün işe gidip gelme savaşı var istanbulda. Değneğin iki ucuda bize dokunuyor..
Ben iş ev site semt ortamında gezerken gözlemlediğim motorsiklete kayış gözle görülür oranda var.. bu trafik ve ötv en çok motorlara yaradı.. daha yeni hayatı boyu motora binmemiş sürmemiş 50 yaşında abimize piaggio evo 250 aldık uygun fiyata.
tütün ve alkole gelecek diye biliyorum. otomotive ötv artışı gelmez umarım...
piyasası zaten oturmadı henüz.
Ben yılbaşında ciddi bir bindirme bekliyorum otomobil ya da değil ama güzel girecek.
a.k. partisinin meeting'ine toplu taşımayla gelen halka dokunmayacak ne vergi varsa hepsini itina ile giydirirler adama!
möteve nekiiiiii hülooooo!!!
Cari acigin onune gecemiyorlar:)
Yeni listeyi acikliyorum vtecler 35lira
106 lar 30 lira
Corsa 1.7 ler 20lira :)
Vallaha size şöyle diyim, Bütün bayiler şu an hala vergi yatırıyor biz dün geceden beri aralıksız 112 araç vergi yatırdık zamı ya bu gece yada pazartesi günü bekliyoruz,
Oh oh iyidir iyi bol zam yapilsin arabalara..mustahak zerre kadar uzulmuyorum clio 70 bin tl olur :)
Biz bunu hakediyoruz. Ülkede üretim yok, teknolojiyi geçtim meyve sebze bile üretemez olduk. Ürettiklerimizde zaten ithal tohumla. Tarlalar imara açılıp üstüne ucube yapılar dikiliyor, fabrikalar kapatılıp yerlerine avm'ler inşaa ediliyor. Cumhurbaşkanımız milyarlarca dolara saray inşaa ettiriyor, yarım milyar dolarlık uçak, milyonlarca dolarlık araçlar alıyor. Ne olacaktı ya bu paralar birilerinin üzerinden çıkartılacak. Ne bekliyordunuz ki, adamlar isviçrede'ki hesaplarından ülkeye para bağışımı yapsınlar. Tabi ki biz ödeyeceğiz ne güne duruyoruz. Bizden daha keriz kim var ki zaten.
Bu ulkede yasanmaz artık, tek eglencemız otomobıller onuda ulasılmaz hale getırdıler.
MTV'ye %15 artış bekleyende var 2015'te, vergilerde indirim olacak diyende var... Beklemek lazım sanırım
Ben önümüzdeki yıl ciddi bir ekonomik kriz bekliyorum,Allah hayır etsin sonumuzu
Allah'tan yurtdışına fazla gidip gezen bir millet değiliz.. yurtdışına insanlar gitse değil sıfır araba ikinci el arbayı bile 20 yaşında alır..
Fiyatları bir görseler kendilerini en kibar tabirle saftirik hissederler.. türkiyede 1 araba parası avrupadaki nerdeyse 3 araba parasına eş değer..
Zengin semtlerini sitelerini gezin içerde garajlarında yaş olarak çok eski ama bakımları tam her şeyi ilkgünkü gibi tertemiz tıkır tıkır çalışan dolu mercedes,bmw,amerikan 4 kapılar ,volvolar,jaguarlar görürsünüz..
Zengin parayı saçarak zengin olmuyor.. Türkiyede şu anda en çok parayı arabaya bence orta direk ve son on yılda hızlı bir şekilde parayı bulan kesim harcıyor.. kemikleşmiş doymuş zengin kesim bu kadar büyük paralar harcamıyor arabalara en azından bu benim çevremden gözlemim..
Adamların çünkü kendilerini ispata ihtiyaçaları yok yaşam kaliteleriyle herkes biliyor kim olduklarını tanıyor isterse altlarında doğan olsun fark etmez...
onların zaten zenginlik skalası yatlarının markası modeli metresi üstünden oluyor arabalarının modeli markası üstünden değil..
inşallah motosiklet içinde vergi arttırımı yapmazlar...
Soyle bi haber var intenette olan
Taslak yasalaşırsa yüzde 45'lik ÖTV dilimi bundan böyle motor silindir hacmi 1500 cm3'e kadar olan araçlarda uygulanacak. 1500 ile 1600 cm3 silindir hacmine sahip araçlarda ÖTV yüzde 45 yerine 5 puanlık artışla yüzde 50 olarak hesaplanacak. Yine aynı şekilde 2000 cm3'lük araçlarda ÖTV yüzde 80'den 85'e çıkarılacak. 2000 cm3 üzeri araçlarda ise yüzde 130'luk ÖTV oranının değiştirilmemesi öngörüldü ancak son kararı Bakanlar Kurulu verecek. Şayet vergi dilimleri yeni halini alırsa 1600 cm3 ile 2 bin cm3'lük araçlara 3 ile 8 bin TL arasında vergi zammı yapılması gerekecek.