User Tag List

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
40 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Bilgisayar Neden Acilmiyor

Dctrlprn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yeni konu açmak istemedim arkadaşlar herkese merhaba. Benim 2 gün önce güç kaynagım bi anda patladı içi bayagı dagıldı sonra kasayı söktüm temizledim yeni güç kaynagı alıp taktım fakat şu anda görüntü gelmiyo. hiç bir şekilde görüntüde tepki yok. açılıyor ama tepki sıfır neden olabilir acaba ?

qatrio - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    psu den gelen akım pcnin bir donanımına zarar vermiş gibi duruyor.. cmos resetleyin yada bios pili çıkarıp tekrar deneyin eger olmaz ise akım pc e zarar vermiş demektir.
    bios pili çıkarma veya cmos ayarı googledan ulaşabilirsiniz.
    Yüce F.U
    PoloGTİ-CooperS R53-W204 AMG

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bios pilini çıkarıp tekrar taktım yine aynı şekilde herhangi bir değişiklik olmadı.

qatrio - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yani bilemedim ama durum iyi durmuyo ekran kartı varmı başka dene istersen ve tüm kablolar takılı değilmi bak ekran kartı üzerine pcı güç girişi varsa onlarıda kontrol et
    Yüce F.U
    PoloGTİ-CooperS R53-W204 AMG

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Başka ekran kartım yok. onboard olarakta yok arkadaşımdan ram alıp deneyeceğim eğer yine açılmazsa büyük ihtimal ekran kartı gibi görünüyor herhalde

HondatugraL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    45 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu arada belirtmeyi unutmusum laptop benim makine. Hp pavilion dv6000 dkkunmatik tuslari var dvd tusuna dokununca pc aciliyor ama normal dume ile ne aciliyor nede kapaniyor suanlik renkler ve ekran normal gibi sadece 1 kerelik yapti hicbi sikintim yok suanlik duzeldi gibi ayin 7 sine kadar skinti cikartmasa yeter

Bu arada konu skinti deil yazin cizin atis serbest
    DR. OWL

asulus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Dctrlprn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Başka ekran kartım yok. onboard olarakta yok arkadaşımdan ram alıp deneyeceğim eğer yine açılmazsa büyük ihtimal ekran kartı gibi görünüyor herhalde
    Power direk anakarta girdiği için anakartta problem olabilir patlama sırasındaki voltaj değişikliğinden falan. kondansatörlerde aşağıdaki gibi şişiklik varmı bi bak istersen.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı a_them Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Power direk anakarta girdiği için anakartta problem olabilir patlama sırasındaki voltaj değişikliğinden falan. kondansatörlerde aşağıdaki gibi şişiklik varmı bi bak istersen.
    Abi hemen söküyorum komple inceleyip yazarım belkide bu tarz bişey olabilir

Post Thanks / Like
    Mentioned
    45 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konuyu guncellemem gerekti ama sorunum geçti sandıktan ve buraya yazdıktan sonra rahat 5-6 kere daha ekran kayması dediğim sıkıntıyı yaptı. Bilgisayar hiçbir tepkime cevap vermedıgı ıcın çat diye fişini çekerek kapatabılıyorum. Harddıske zarar verıp formatlık duruma gelcek dıye korkuyorum. Pc yi açtıgım andan beri ki saat 9 da açtım. Şu an saat 10.55 yanı yuvarlak 2 saat ıcınde 2 kere yaptı sizce pc beni değiştirmi demek istiyor ? yoksa basit bir sorunmu ? PC HP Pavilion DV6000

DR. OWL

Post Thanks / Like
    Mentioned
    45 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kimse görmedi sanırım
    DR. OWL

sweap07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aynen benı değiştir dıyor artık
    acaba ekranın fılmınde sorun olabılırmı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı HondatugraL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Konuyu guncellemem gerekti ama sorunum geçti sandıktan ve buraya yazdıktan sonra rahat 5-6 kere daha ekran kayması dediğim sıkıntıyı yaptı. Bilgisayar hiçbir tepkime cevap vermedıgı ıcın çat diye fişini çekerek kapatabılıyorum. Harddıske zarar verıp formatlık duruma gelcek dıye korkuyorum. Pc yi açtıgım andan beri ki saat 9 da açtım. Şu an saat 10.55 yanı yuvarlak 2 saat ıcınde 2 kere yaptı sizce pc beni değiştirmi demek istiyor ? yoksa basit bir sorunmu ? PC HP Pavilion DV6000

sıkıntı ekran çipinde makina temiz görünüyor eğer daha önce işlem görmediyse çip ısıtılarak çalışır hale getirilir kullanıma bağlı 2-3 ay daha götürür

TigeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Annemin laptopda buna benzer oldu ama boyle degil cizgiler adam panel degismesi gerek dedi
    Alıntı Ludacris Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bmw yaris arabasi al hem en cok silindir onda var

Post Thanks / Like
    Mentioned
    45 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı srkn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sıkıntı ekran çipinde makina temiz görünüyor eğer daha önce işlem görmediyse çip ısıtılarak çalışır hale getirilir kullanıma bağlı 2-3 ay daha götürür
    bu çipin sıkıntısı nedir peki ? Bazen donuyor sonra goruntu gıdıyor ama makıne normale donuyor ezbere başlata gıdıp makıneyı kapatıyorum sonra tekrar açıyorum normale donuyor.
    DR. OWL

Shinigami - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Dikkatimi Tek Çeken Şey Tüm Ekran Bozulmuşken Mause Hala Yerinde(imleç) Bu da Demek Oluyor ki ekran kartında bir arıza olsaydı mause imleci de dahil olmak üzere komple görüntü giderdi. O sırada kullandığın program yüzünden yapıyor diye düşünüyorum. büyük ihtimallede sistem dosyalarına virüs girmiş de olabiilir. Bence formatlayıp tekrar bakmak lazım. Çok büyük bir şeymiş gibi gelmedi.

MEGFB - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TigeR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yok abi bi advanced system care var onuda yükleyeli bayağı oldu acaba o programdan mı sorun? Kayıt defteri filan düzeltiyor da?
    Bir de açılırken de çok geç açılıyor onu demeyi unuttum ona hala çare bulamadım

son olarak recovery cd olmadan mı yapılıyordu benim bilgisayarda aldığım da yüklüydü hiç recovery yapmadım yanlış bişe yaparım diye korkuyorum açıkçası. Power tuşunun yanında recovery tuşu var ona bastıktan sonra kendi mi hallediyor bide formatla aynı mı bu
    edit:çok program yüklü değil hep oyun genelde program olarak son zaman da adobe photoshop yüklemiştim sadece yeni hatırladım harddiskde çok dolu sayılmaz
    pcnin geç açılması ile ilgili masaüstünde fazla dosya olduğundan yapabilir ve başlangıçtaki açılacak dosyalardan olabilir gizli dosylarında birikimden olabilir (bunun için Ccleaner programı halledilerbilir) virüs olabilir (virüs olduğunda kapanmayada etki eder) normal bir saat kullandığın zaman pc nin işlemci yükü ve ramlerin doluluğuna bakıp (eğer %60dan fazla ise )görev yöneticisinden dllhost.exe adında dosyanın çalışıp çalışmadığına bak bu tip virüsler genellikle antivirüsler tarafından görünmezler facebook twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinden gelir oyunları yklerken antivirüsünü güvenlik duvarını geçici olarak iptal etme.laptobunun içini açarak arada temizle ve macunlarını yenile

Post Thanks / Like
    Mentioned
    45 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı MEGFB Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    pcnin geç açılması ile ilgili masaüstünde fazla dosya olduğundan yapabilir ve başlangıçtaki açılacak dosyalardan olabilir gizli dosylarında birikimden olabilir (bunun için Ccleaner programı halledilerbilir) virüs olabilir (virüs olduğunda kapanmayada etki eder) normal bir saat kullandığın zaman pc nin işlemci yükü ve ramlerin doluluğuna bakıp (eğer %60dan fazla ise )görev yöneticisinden dllhost.exe adında dosyanın çalışıp çalışmadığına bak bu tip virüsler genellikle antivirüsler tarafından görünmezler facebook twitter gibi sosyal paylaşım sitelerinden gelir oyunları yklerken antivirüsünü güvenlik duvarını geçici olarak iptal etme.laptobunun içini açarak arada temizle ve macunlarını yenile
    Harddiski bi arkadaştan yenı aldım eskıgı 120gb dı bu 320 gb. Eskı hdd de olduğu gibi ne bulduysam yuklemedım neredeyse yuklenılen herşeyi kullanıyorum ve dolu değil baya baya boş bilgisayar 3-4 tane program 1 tanede kantır yuklü oyun olarak okadar. Onun dışında genel olarak fotolar arşivler falan var. Virüs olayına kafam takıldı ama çünkü geçenlerde faceden bi vırus bulaşmıştı ama google chrome yerleşiyormuş benım adıma bussuru sıteyı kişiyi beğenıp takıp edıyordu herkese yazılar yolluyordu sohbetten. Neyse onu duzettık virüs prog. baktım görülmedi ama ozamanlar böyle bişey yoktu yeni başladı. Dün mesele ekran kapanıp kapanıp açılıyordu goruntu gıdıyor 1 sn sora gerı gelıyodu tekrar gıdıp 1 sn sonra gerı gelıodu resetledim düzeldi. Bunlar bence virüs değilde başka bişey gibi duruyor. Dün kurcalaerkende o dokunmatık tuşların az yukarısına elımle bastırınca tekrar renkler kaydı bırakınca duzeldı 3-4 kere yaptım her bastıgımda renk kaydı. Şuan basıyorum edıyorum hiçbişe olmuyor nereden şüphelenecemi şaşırdım
    DR. OWL

MEGFB - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı HondatugraL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Harddiski bi arkadaştan yenı aldım eskıgı 120gb dı bu 320 gb. Eskı hdd de olduğu gibi ne bulduysam yuklemedım neredeyse yuklenılen herşeyi kullanıyorum ve dolu değil baya baya boş bilgisayar 3-4 tane program 1 tanede kantır yuklü oyun olarak okadar. Onun dışında genel olarak fotolar arşivler falan var. Virüs olayına kafam takıldı ama çünkü geçenlerde faceden bi vırus bulaşmıştı ama google chrome yerleşiyormuş benım adıma bussuru sıteyı kişiyi beğenıp takıp edıyordu herkese yazılar yolluyordu sohbetten. Neyse onu duzettık virüs prog. baktım görülmedi ama ozamanlar böyle bişey yoktu yeni başladı. Dün mesele ekran kapanıp kapanıp açılıyordu goruntu gıdıyor 1 sn sora gerı gelıyodu tekrar gıdıp 1 sn sonra gerı gelıodu resetledim düzeldi. Bunlar bence virüs değilde başka bişey gibi duruyor. Dün kurcalaerkende o dokunmatık tuşların az yukarısına elımle bastırınca tekrar renkler kaydı bırakınca duzeldı 3-4 kere yaptım her bastıgımda renk kaydı. Şuan basıyorum edıyorum hiçbişe olmuyor nereden şüphelenecemi şaşırdım
    yavaşlama hakkında verdiğim önerilerden daha çok öneri çıkar lakin görüntü sorunu ekran kartının yazılımı sürücüsünün yüklü olmadığından da yapabilir ve harddisk değişimi yapıldıysa yazılım eski harddiskte kalmıştır görünt çözünürlüğünde değişim olmaz böyle sorun çıkarabilir ekran kartının marka modelini biliyorsanız üretici firmanın sitesinden indirebilirsiniz güncel yazılımı bu sektörde nvidia ati(amd) intel in paylaşımlı ekrankartları var ekran kartın bilgisine bilgisyarım>aygıt yönetici>ekran bağdaştırıcısı> buradan öğrenebilirsiniz garantisi varsa garantiye vermeniz eğer yoksa ve biraz da el beceriniz varsa içini açıp bastırdığınız yerdeki kabloları kontrol etmeniz

İzzet Göçmen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yeni konu acmak istemedim benimde sorunum var.

Masaüstü Bilgisayarım 6 seneyi gecti alalı aldıgım gibi kullandıgımdan servisin yükledigi vista var hala içinde 1 defa format atılmadı neyse..

1 Sene kadar önce bilgisayarda oynuyordum içeri gittim geldim ekran kapanmıs uyku modu sandım acılmadı neyse, ekran dügmesine bastım acıldı 5 sn sonra gene gitti kablolarını kontrol ettim olmadı, gittim yeni kablo aldım olmadı,Sorun bu kasa saglam calısıyor arada acıyorum acılıyor ekran gidiyor,dügmeye basıyorum gene acılıp gene gidiyor kasa stabil calısıyor ama,Sorun nedir, Lcd Monitor Crea

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)