Aldığınız araca görede çok fark ediyor bu durum ve toplamalık alıyorsanız minimum fiyata maksimum elde tutulur yanı olması gerekiyor.
Aldığınız araca görede çok fark ediyor bu durum ve toplamalık alıyorsanız minimum fiyata maksimum elde tutulur yanı olması gerekiyor.
Sikintili isler malesef zaten vosvos goren kaportaci ustalarin yarisi ya kacmaya basliyo yada agzini cok yuksek rakamdan acar..
ben düz cam toplıcam sevdasına sattım yeni 1303 S weberli 2500TL ye adam şimdi topluyo dağıttılar arabayı sonra pişman oldum kısmet böleymiş bende toplıcam ama acele etmiyorum sebebi bu işler aceleye gelmiyo denk gelicek düşücek anında kapatıcaksın alıp yüriceksin ama bence toplu al bak rakamlar çok iyi 13,10 flan sen gir bu işe en kötü 15 milyar ile çıkarsın ve hala eksikleri kalır
Emirhan Altınbay
205 GTi
5500'den Sonra Başlayan Hayat Geç Kalınmış Bir Hayattır...
Erkekler evde en son sözü söyleyen kişidir ve genellikle söyledikleri son söz " tamam aşkım" dır
ben şöyle söyliyim,
1500 e alınan vosta 500 lira olarak tahmin ettiğiniz kaporta işçiliğine usta yakınınız değilse 2500 verirsiniz.
bir arkadaşımıza topladık biz , vakit olarak uzun sürdü ancak kaporta işini yapan kişi akrabasıydı ayrıca boyayı da ustanın arkadaşı yaptı uygun fiyata. motor vs ile 15000 e yakın bir şeye mal oldu eğer adam akıllı olsun isterseniz.
2 taban sacı, bilimum custom kes biç kaynakla işleri, üzerinden kazınan 3 katlı boya 2cm macun.. 40 yaşında arabalar, bunlar hep başına gelmiş şeyler. en iyisi en az bir defa toplanmıştır daha önce..
Klasik araç alacak arkadaşlar aracı en ince detayına kadar inceleyip aklında sıfır soru işareti kalarak alsınlar.Çürüğü örtmek çok basittir öyle klasikler varki görünürde cillop gibi soyduğunda içi kansere yenik düşmüş olduğunu görürsün böyle bir klasik araba sadece çöp tür.Kaldı ki içi çöp dışı cillop aracada gerçekten cillop aracada hemen hemen aynı rakamlar isteniliyor özellikle vw bug serisi buna bir örnektir bilginize.
Ya örs olacak sağlam duracaksın, yada çekiç olacak zamanında vuracaksın..
vos vos gibi bir aracın şanslısınki türkiyede dna sını çözmüş çok insan var her klasik araçda bu şanslı yakalayamassın türkiyede.. ustası var hastası var grupları var bir kesmi var kısaca.. trilyonerınden tutda orta kesim alt kesime kadar hastası var garajında tutan var..
Bence bu araçları toplayan yada toplamış koyu bir vosvoscuya danış yada vos vos ustaları olur sanayide adamların işleri güçleri hayatları tek yapdıkları araçlar vosvoslardır onlarda bilinir ismen onlara sor bu maliyetleri..
kafanıza göre maliyet çıkartmayın her zaman süprizler çıkar.. heleki vosvos gibi yatanında çürüğü çarığı isi pası çok olan araçlarda daha fazla çıkar..
Edebim el vermez edepsizlik edene... Susmak en güzel cevap, edebi elden gidene. [Yunus Emre]
Zenginin malı Züğürdün çenesini yorarmış.. (ZZ Rules)
vosvosla 4. yılına giren biri olarak söylüyorum, araba hariç 15. 000 TL bütçen yoksa düşünme bile.
ne yazık ki senin yazdığın fiyatlar hayal![]()
vosvos ayrı bir dünya , diğer bütün arabalarda bildiğiniz ne varsa unutun. 1000 tl ye alacağınız arabanın taban saçları ve marpiyerleri çürük olacak. Kupa şase ayırmadan onlar değişmez. 1000-1500 tl civarı parçalar tutsa diye liste uzayıp giderDoğunun dediği gibi araba +15000 gibi bir bütçe yoksa hiç bulaşma. 6 bin tl civarına eli yüzü düzgün bir vos al sürebildiğin kadar keyfini sür. Bu araba öyle bir hastalık ki uğraşmadan duramıyorsun. Yok pop-out cam alayım , yok buhar fanı alayım , yok basıp kamber vereyim , jantları ofsetlendireyim , elektronik ateşleme yapayım , pilot koltuk takayım, empi shifter takayım , bla, bla , bla diye uzayıp gidiyor. 20 ye mal ettiğin arabayı 12-13 e zor satıyorsun durum bu. Ben vosvos olayına girdim -10 bin tl ile çıktım
![]()
Araba hariç 15.000 TL dediğiniz galiba sandık motor,sıfır kupa falan düşünüyorsunuz.
Kara cahil birisi değilim heralde. 74 vosvosum vardı, 9 yıl önce perte gitti.
Kullanmamış yada ilk defa direksiyonuna oturacak birisi değilim.
İyi durumda kullanılmayan bir araç bulup 1500 TL gibi bir rakama aldıktan sonra 15.000 TL harcamam diye düşünüyorum.
taban sacı çürük, kulelerinde çürükleri olan, vergi, muayene borcu ve ruhsat masrafı olan, yani satış yapılması için 3500 lira (aracın fiyatı ve borçları dahil) ile başlayan dedemin 72 model sunrooflu vosvosunu henüz satamamış olmamım sebebi bencede 15000 civarına toplanacak olmasıdır diye düşünüyourum.
Zihin fukara olursa, fikir ukala olur..
bulacağın vosvos en azından 40 yaşında olacak , kimse iyi durumda olan arabasını 1500 gibi bir rakama vermez. Arabayı yaptırmayı düşündüğün ustaya gidip sor bakalım komple boya kazınacak , kupa şase ayrılıp çürükler temizlenecek , zehirli astar ve pütür atılacak , iç izolasyonu yapılacak bir fiyat ver de bakalım ne rakam çıkartıcak sana. 15 bin harcadığın vosvos u çocuğuna miras bırakırsın o derece düzgün olur.
yakın zamanda sattım 1303S 1600 motor weber karbüratörlü 1 ay kadar oluyo satalı özel plaka idi TC 34 plaka neyse bu şekilde sattım 2500 TL'ye koyduğum saat aldılar arabayı hiç beklemedim...
Sonuç şu çok uyguna verdim solunda gördüğünden başka bişey yoktu ve 8 senedir çalışmamasına rağmen akü değiştirdik ve tek marşta çalıştı hee nedir düz cam sevdasına verdim sonra pişman oldum bende toplıcam çünkü acele etmiyorum araştırıyorum hala...Az para değil hemen hemen benım elımde 20,25 tl masraf cıkar ben titizim çünkü
![]()
Emirhan Altınbay
205 GTi
Erkekler evde en son sözü söyleyen kişidir ve genellikle söyledikleri son söz " tamam aşkım" dır
çamurlukların tanesi 500 , 4 tanesi 2000 yapar farları stopları,sinyaller tamponlar 1500 tutuyo bununla birlikte taban sacları 750 lira ve aynaları 100 tl en basit fiyatları bununla birlikte daha fazlasıyla devam ediyo ofsetli jantları 500 tl boyasız oda 1000 tl ye geliyo .
motora geçersek iş uzuyo gidiyo düzgün bişey istiyosan yolda bırakmasın tek marş 1500,2500 arası parçalara çık ustalığından bahsetmiyorum bile elektriği var kaporta boyası kardeşim 1500TL ye satılan arabadan hayır bekleme muane borcu sigortası çürükleri motoru çalışmaz hayatta çıkaramazsın o paralara tanıdığın olsa bile o iş yaş
Emirhan Altınbay
205 GTi
ve ve tekrar tekrar sölüyorum eğer bir vos toplıcaksan mutlaka kupa şase ayrılıcak ve ayrıca bununda masrafları fazlasıyla olucak öyle bu işler basit değil belli ki sanayi ortamında yada bu işlerin içinde fazla değilsin o yüzden sana toplanmışını al diye tavsiye veriyoruz paran boşuna gitmesin cebinde kalsın ustaları parçacıları zengin etme sen yee ve toplarken ömründen ömür gider deme di deme eğer söylediklerimde bir yalnışlık varsa abilerim kardeşlerim arkadaşlarım söleyin burdaki herkes senin iyiliğin için konuşuyoinşallah hayırlısı olur senin için
Emirhan Altınbay
205 GTi
Teşekkür ederim,
Otomotivin içindeyim daha önce söylediğim gibi Mercedes bayisinde çalışıyorum, elimin altında tüm ekipmanlara sahip servis var.
Tabi kupa ayırıp çürük tamir ettiremem serviste uygun olmaz ama ustayla ilgili sorunum yok.
Tabi söylediğiniz gibi çok zaman ve çok para, işin ucu kaçabilir.
En güzeli max. 10.000 TL ye kadar daha önce restoreden geçmiş derli toplu bir araç almak.
O zaman abiler,dostlar ve amerikalılar
6000 TL - 10.000 TL arasında kemik direksiyon + metal torpido araç arayışım var yardımcı olursanız sevinirim.
kardeşim kimse sana kötü konuşmuyor madem bu işin içindesin bilirsin o zaman 500TL 'ye kaporta 1500TL ye boya yapılmadığını yapılan arabaları görüyoruz ne halde olduklarını basar iki günde macunu çeker dükkanda bi boya al sana araba dmi böle olmaz işte sana burdaki arkadaşlar abiler işi anlatıyo biri de ben olarak anlatmaya doğru yolda ilerlemeni sağlamaya çalışıyoruz yeri geldi benimde yardıma ihtiyacım oldu abilerim işi bilenler sağolsun yardım ettiler çözüldü
şimdi gelelim arabaya sen sac torpido dediğin prelerde ve düz camlarda mevcut belli ki düz cam istiyorsun o zaman 1302,1300,1200 standar, bu tiplere bakıcaksın 1303 ve 1303S ile işin yok senin nettede bu arabaların en kötüsü 4 milyardan başlıyor .
Emirhan Altınbay
205 GTi
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)