bana yazdın sanırım niye büyük jantı sanayide ahmet usta mı yaptı
Printable View
Üretiliyor demedim, satılıyor dedim, neyse tartışmanın bir parçası olmak istemiyorum, arkadaşa hayırlı basıklıklar.
konuyu sabitlemek lazım :)
Konuyu okudum ve aklıma ilk gelen şey Cem Yılmaz'ın "aşkım kumandayı bozmuş muyum?" Dediği yer oldu :) arkadaşa geçmiş olsun. İbretlik sabitlenmeli bencede...
kimse yanlış anlamasında bana burda dönen mühendis konusu çok saçma geliyor
sadece yay presslenmesi , custom coil olayı değil yani bu forumda mühendis yapmış ellemeyin dersek bir çok kişinin hatta %70 in arabası ofsayttır yani
Görsellik zaten mühendisin işi değildir. Arkadaş özellikle vurgulamış etkinlik vardı diye. Yani amaç yol tutusu değil.
bu konu ıphone'cular samsung'cular gıbı oldu.. :D
aracın yururu ıle ılgılı muhendıslık olayına katılıorm yanı ıphone dıorm.. :D
ama soğuk pressten yana sorun olacağınıda duşunmuorm yanı samsungta ıyı bı telefondur.. :D
sen daha dur "106 GTI mı - Cıvıc VTI mı Geçer" konusuna gelcez.. :D
şaka bı yana, orjın yay amortısorunu takıp bı foto çek, konu olumlu sonuçlansın.. :)
sen kullanan bırı olarak sağlıklı olmadığını bılıosn ve soyluosunda zatn, senın amacın gorsellık ıçın buluşma fuar ıçın yapılmış bı araç, ınternette araştıran başka arkadaşlar konuyu yanlış anlayıp trafıkte sorun yaratacak araç yapmasınlar, ne kendılerını nede bızı rıske atsınlar..
Arabayı cidden sürmüyorum araç fazlalığından etkinlik için dip bastım bıraktım
Bu yorumları okuyunca dayanamadım kaldırdım...
Ya ailen arabada olsaydı diyenlere cevabım olsun bu ; araba zaten düz yolda giderken bile eki sürtüyo ailemle bi yere gidebileceğim bi araba değil 2. bi araç olduğunuda söyledim. Trafikteki insanları tehlikeyede atmadığımı düşünüyorum çünkü trafiğe çıkmıyorum etkinlik gecesi gece gidip çekecektim arabayı :) bu kadar basit..
orj amortisör + güzel marka bir bir spor yay
ya da koni + yine güzel marka bir spor yay
ya da güzel marka bir coilover
bu 3 seçeneğin haricine bence vermeyin para...
Konu "mühendis yapmış ellemeyin" değil.. Öncelikle bunu anla..
Herkes; "elleyeceksen mühendisin yaptığını koy" diyor.. Metaller üzerinde oynama yapmak, özellikle bir defa şekli - suyu verilmiş metaller üzerinde sanayideki ali veli'nin kafasına göre oynama yapması doğru değildir diyor millet.
Sana saçma geliyorsa; 1 önceki sayfada "saçma gelenlere, karşı olanlara" bazı sorular sorulmuş.
Özgün ve Buğra'nın buradaki sorularına cevap verebilirsen biz de öğrenmiş oluruz sana saçma gelenin doğrusunu..
Fazla boş konuşuyorsun, azalt biraz.
Ne zaman kesilmiş bir yay kısaltılmış bir amortisör mili içeren konu açılsa 10 sayfaya yakın aynı muhabbetler oluyor ve topic 1 haftaya yakın yeni mesajlar kısmından düşmüyor. Ne önemli mevzuymuş arkadaş..
sen önce benim neye cevap verdiğimi oku , sonra ne demek istediğimi anla
burda herkes onu koy, bunu koy mühendis yapmış ondan çıkma diyor da kendi arabalarının inceleyince herşey mühendisliğe uygun mu ? ben onu diyorum
Mühendisiğin yaptığı ise kimse arabasına bişey eklemesin swapta yapmasın :D
Benim kimsenin sorusuna vericek cevabımda yok o yüzden. Uygun bulmuyormu , tedirginliğimi var tamam yaptırmasın kimse silah dayamıyor ki gitsin marka alsın çok para değil
herkes üstüne düşenide yapmış , uyarmış google aramalarındada adamlar bu konuyu görünce uyarıları okur yine kendi bildiğini yapar
Alıntı yapmadığın veya isim kullanmadığın için neye cevap verdiğin belli değil. Dolayısıyla verdiğin cevap, genel cevap olarak nitelendirilir. Forum kültüründe bu, bu şekildedir.
Bir kez daha yazıyorum; herkes "alinin velinin eğip büktüğü demiri değil, arkasında AR-GE olan bir ürünü kullan" diyor. Bunu diyenlerin arabalarının uygunluğu ya da uygunsuzluğu da senin veya benim bilgimiz dışında. Belki uygun belki değil, neticede arabası uygun olsa da olmasa da söylediği cümle olan "alinin velinin eğip büktüğü demiri değil, arkasında AR-GE olan bir ürünü kullan" cümlesi doğrudur.
Sigara içen birinin "sigara sağlığa zararlıdır" demesi, sigara içtiği için yanlış hale gelmez. Değil %70, sigara içenlerin %100'ü de bunu söylese, sigara içmelerine rağmen söyledikleri söz yaptıklarından farklı olsa da; doğrudur.
Hala gelmiş swap yapmasın diyorsun. Bir önceki mesajda "elleyeceksen mühendisin yaptığını koy" dendiğini söylemişim. Oku oku diye artistlik yapmasını biliyorsun ama kendin okumuyorsun. Şöyle yazarsam belki idrak edebilirsin; Kimse swap yapmayın ellemeyin demiyor, swap yaparsanız da mühendislik eseri olan blok koyun diyor.
Sorulara cevap veremeyeceğini de biliyordum, tasdiklemek için sordum. Ben de gerek bilinçli bir kullanıcı, gerekse bu forumun yöneticisi olarak üzerime düşeni yapıyorum. Google aramalarında bu forumu ve konuyu görecek kişilere; "saçma" diyen senin gibi userların herhangi bir şeye dayanmadan "saçma" dediklerini, teknik sorulara verebilecekleri teknik cevapları olmadıklarını gösteriyorum.
Ne muhendismis arkadas...
Millet ne cok seviyormus bos mesaj atmayi inatla savunmayi
Cem yilmazin guzel bi sozu "akli yok fikri var"
Bi arabanin motoru bozuk olur, sanzimani bozulur, akusu biter idareten biseyler yapilir anlarim ama lastik-fren-yuruyen aksami anlamam
Arabanin sizi yola baglayan ve en onemli seylerde bu sekilde ucuza kacip zaten ikinci arabam idareten napiyim demek hala anlam veremiyorum
Madem ikinci araban butceni ayarlayinca coil alcaksin o zaman binme kardesim arabana dursun yatsin yerinde paran olunca tamir ettir oyle cik sokaga
Swap ile muhendisin ne alakasi var ?
Adamin yolda giderken motoru kirilir, kulaklardan cikar, alev alir yine saga cekip kendini kurtarabilir ama yay 100le giderken ilk buldugun bariyerden kendini kurtaramazsin
Aslinda ne yazsam bos "anlayana sivri sinek saz anlamayana sazi soksan az"
Amacını kendi mesajında belirtmişsin, araba benim ister böyle binerim ister kaldırırım ister dip basarım hiç sürmem seni ilgilendirmez.Herkes sağlıklı olmadığını biliyor bende biliyorum sen ve senin gibiler yüzünden konu uzadı uzadı farklı yerlere geldi swapmış nokiaymış iphoneymiş
@ SerhatA.
aslında konunun uzaması bence iyi bir şey. Senin vasıtan ile başkaları bilgileniyor. Zararı yaşamış biri olarak bence örnek teşkil ediyorsun .
bende yay preslettim, ısıttımda hatta tablaya uysa kestiricektimde. 17 yaşındaydım işlemler sürecindede araba 6 aylıktı cahillikten başka birşey değilmiş. şuan coil kullanıyorum
bugune kadar yaptığım işerin özeti
-simit alacak parayla brunch'a gitmekmiş.
konunun ve bizlerin yazdıklarının konuyu açan üyemiz ile zerre alakası yok . konuyu açan kardeşimiz fikir danışmış bizlerde genel olarak yanlış bilinenleri açıklamaya çalıuştık.
Ancak görüyorumki gereksiz yerlere geliyor konu ...
iyi forumlar