bu bujileri satan arkadaşlara sahtedir deme gibi bir durum kesinlikle söz konusu değildir.yanlış anlaşılma olmasın.belkide onun aldığı distribitör bile bilmiyordur.aynı durum castrol yağlardada oldu.castrol bayilerine bile sahte yağlar geldi bir çok kişinin aracı yatak sardı yağlar analize gönderildikten sonra anlaşıldı sahte oldukları.NGK bayisi 85 TL ye veriyor 1 takımını aldığımız zaman. USA da en ucuz tanesi 10-15$.Oda 250 adet yada fazlasını alırsan. takımı 40$ yapar.Şuan ki dolar şartlarında 90 TL yapıyor. 10 tl karla mı satıyorlar bunu? bunun daha kargosu-gümrüğü-vergisi vs var.Bizimde yüksek setupta bikaç aracımız ucuz buji yüzündne kırıldığı için hep USA dan gelme malzeme kullanıyoruz kafamız rahat olsun diye.
Güzel noktaya parmak basmışsın. Mesele kişiler ya da firmalar ile ilgili değil. Mesele araçlarımızla ilgili. Ben fiyatında değilim elimde olmayan sebeplerle motor kırmayayım yeter. 100-200 liralık parça için motorumu riske atamam. Bu konuyu açma amacımda bu zaten. Bilmeyerek kötü parça almayalım kullandığımız kaliteli parçalara zararı olmasın.
Söylediklerim yanlış anlaşılmasın
NGK 2668 BKR8EIX Iridium Spark Plug
Amerika'daki satış fiyatı 8.48 $ 50'den fazla alırsan 7,63 $ 4 adedi 30küsür $ ediyor. Bundan 2 ay önceki dolar kuruyla da ortalama 55-60 TL eder. Şu an da yabancı sitelerde takımını 25-30$ a bulmak mümkün. (BKR8 serisinden bahsediyorum)
Kesin bir fikrim yok ama TR'ye gelen bujilerin Almanya'daki fabrikadan geldiğini düşünüyorum. Amerika ile kıyaslamak da saçma geldi bana.
Ayrıca siparişlerle birlikte tulum, küllük, anahtarlık gibi bir çok eşantiyon malzeme de geliyor. Bana da getirdi çünkü ordan biliyorum
Son olarak bujinin takımından ne kadar kar edilir ki ? 100 TL'lik bir üründe 10 TL %10 gibi bir rakam yapar. Bu da yeterli diye düşünüyorum.
Arkadaşımın yanına gittiğim zaman detaylı şekilde konuşurum yine ama ben sahte olduğunu hiç sanmıyorum
NGK'nın Türkiye distribütörü kim? Nette ngkbujimarket olarak satış yapan bi site çıkıyor ilk karşımıza. Güvenilir midir?
Drive to win!
piyasada sahte bujide cok yagda. biz yagi ic anadolu bas bayisinden aliyoruz castrol ve mobil olarak fakat bizim alis fiyatimizdan sanayide daha ucuza satan yerler var, bu yaglar ya spot yagdir yani zamaninda alinmis uc bes sene yatmis yada sahtedir baska aciklamasi yok, bu icinde ayni sey gecerli gerek tr de gerek yurtdisinda yiginla sahtesi var.
Guc;
Bilgi ve Tecrubedir.
siz buji ve yagin sahtesini fiyatina gore degerlendiriyorsunuz.
Ucuz ise sahtedir?
Bu yanlis.
sahte urun satan o kadar salakmi sizce?
ya ayni fiyattan satiyorsa?
o zaman sahte urun aniden orjinalmi oluyor?
demekki neymis
fiyata gore yorum yapmayin
NGK'yı bildiğim kadarıyla ROTAŞ getiriyor ülkeye. Bilstein b12'leri almaya gittiğimde söylemişti eleman. Eğer doğru hatırlıyorsam en doğru malı ROTAŞ'tan alabilirsiniz.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)