bu konularda bilgilisiniz size şöyle bir soru sorayım bugün araştırdığım kadarıyla 1900 lerin ortasına kadar para=altın mantalitesi varmış bunu amerika bozmuş. yani altın karşılığı olmadanda para basılıyor
1) bunu her ülke yapmaktamıdır? yapamıyorsa neden ?
2) usd dolarının karşılığının olmaması Amerikayı ölümsüz ülke yapar mı?
Ne kadar para basarsa parasının değeri o kadar azalır. Her ülke dışardan alım yapar, özellikle de ABD gibi büyük ülkeler. Mesela dünyanın en borçlu ülkesidir. Bu yüzden sabah akşam para basması birşey ifade etmez, piyasaya ne kadar para sürerse o kadar zararlı çıkar.Yer yüzünde hiç bir ülkede herşey üretilemez ya da doğal kaynaklar çıkarılamaz. Kısaca öyle bi cennet yok.
Ülkemizin durumuna gelecek olursak bi söz var ya; vatandaşı olmasan yaşaması eğlenceli diye.. Türkiyede insanlar arasında aşırı derecede bir uçurum oluştu. Kimisi demiş son 10 yıldır istikrarlı bir şekilde gelişiyorduk diye, 10 yıldır gelişen ülke 17 aralıkta tepetaklak olmazdı. Kısacası uyuyanlara parnak, uyanıklara selam olsun..
"Bu ülkede ilgililer bilgisiz, bilgililer de ilgisizdir."
Olayı dönüp dolaştırıp siyasete bağlamışsınız ya... Daha ne diim.
İnsanları, yalan söylediklerini anlayacak kadar tanımak istemiyorum.
siyaset bilimi finali için çalışmamı şimdi bitirdim okkalı bir küfür etmek istemiyorum.
siyaset yaşamın her alanında var olan bir şeyken ve ortak tutkumuz olan arabalara 'devlet'in bize sapladığı vergilerle her geçen gün ulaşmak daha da zor olurken konu nasıl siyaset içermesin?
siyaset öcü değildir bu kadar korkmayın. adam akıllı tartışmayı bildikten sonra zarar vermez tam tersine insanların karşılıklı fikir alışverişiyle ufkunu genişletir.![]()
Yüksek Türk! Senin için yüksekliğin hududu yoktur. İşte parola budur.
MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
https://www.instagram.com/biramemuru/
2serisi ve 4serisi cabrioların fiyatları açıklanmış ancak pek iç açıcı bir durum değil açıkçası2serisi ile 3 serisinin aynı motor için aradaki fiyat farkı sadece 11bin TL
![]()
BMW 220d Coupé 153.276TL
BMW 420d Cabrio 221.144TL
BMW 428i Cabrio 232.091TL
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)