En son adimiz ajana cikacak ama telefon konusmalarini da kaydetcem... Is oraya gidecek az daha.
En son adimiz ajana cikacak ama telefon konusmalarini da kaydetcem... Is oraya gidecek az daha.
Barlas bir de sen girme olaya, ben dün girdim yazdım pişman oldum... çelik konstr. parçaları imal eden de ben değilim maden mühendisi olan da ben değilim, üzeri 'kararmış' parçayla ısı görmüş metali de ayırt edemem... bakıyorum herkes burada ısıl işlem uzmanı olmuş ve de bunlar hep MRS çi arkadaşlara denk gelmiş...
parça 100bin de yapar, sorunsuz da kullanılabilir, tornada biraz alınca sıfır gibi de takılır, o iş başka, ustanın dediğini yalan çıkartmak başka... benim ustam depoya asit dök desem yapar, neden çünkü arabam yansa benim sorunum, ama işçilik verdiğiniz bir servis güvenmediği parçayı müşterisine takmaz, usta güvenmemiş takmamış... şu anda para satıcıda mal alıcıda, konuyu açan satıcı, sonrasında servisi, Şahin Ustayı, alıcıyı hatta yorum yapanları suçlayan da kendisi... seviye zaten ben 600 lira yerken foto koyacağım lafıyla iyice okyanusun dibine indi...
Bakiniz... Ister inanin ister inanmayin; umurumda degil.Neticesinde cani sikilan benim, oyle klavyeden ahkam kesmek kolay. Ama yemin ediyorum; ustam bu volan is gorur deseydi ben gene takicaktim. Ne anlarim ben izden dizden... Uygun rakama isim olsun derdindeydim... Ustasi var iste. Dedigim gibi; ister inanin ister inanmayin. Gerci sagolsunlar; yilin yalancisi yaptilar bizi ve etrafimizdakileri.
abim böyleleri ile muhatap olmamak lazım en güzeli, sen mühendis değilsin zaten biz de anlamıyoruz bu işten, veya hiç ticaret yapmadık
her peşin para çalışan hilekar demedim ki, ben detayları bilemem kim ne demiş vs. İyi niyetli bi satıcı malı ayıplı olmasa da geri almalıdır kaldı ki malının sorunsuz ve jilet gibi olduğunu iddia ediyor.Almamasının nedeni 'nasılsa bu malı alıcaya kitledim' düşüncesindendir. Ben de madem bu kadar emin parasını öncesinde yollasın dedim, ayrıca satıcının maddi sıkıntısı da yokmuş, gecede 600 TL harcayan adam sonuçta
yurtdışında bulundunuz mu bilmiyorum bi mal alırsın, malın ayıplı çıkmasına bile gerek yoktur, ben bunu beğenmedim deyip 2 -3 ay (hatta süresini hatırlayamadım) geri iade edebiliyorsunuz..
( 🔴🔴 VETTE 🔴🔴 )
yahu 600 lira yemek marifet değil. ben işin parasında değilim onu açıklamaya çalışıyorum sen başka yerlere çekiyosun olayı seviyeye vuruyosun.
anlarsın anlamazsın işindir değildir
bu usta bu adama dememişmi; senin üzerinden çıkan parça bundan daha iyi bunu hiç takmayalım diye? bu yazıyı okuyosun bide ne anlatma istediğimi anlayabilsen.
o iki volan arasında hangisi iyi durumda? benim derdim bu volanın sıkıntısız olduğunu anlatabilmek yani taktığında 2 debriyaj dönemi gidiceğini iddia ediyorum.
amaç ne burda?
amaç volanı alıp tepe tepe kullanmak değilmi? bu volan olması gerektiği gibi iş görürmü görmezmi? burda çoğu kişi bu volanın olması gerektiği gibi çalışacağını üzerindeki izlerin bir sıkıntı çıkarmayacağını hatta iddia edildiği gibi bu volanın yanık olmadığını yazmış dimi?
gerekirse konuyu anlayacağınız şekilde tane tane yazar açıklarım.
2.0T FSI
Saygilar bizden... Bizde saygi cok. En basindan beri. Ama sen"kalipson nickli uye ile ilgil" konu acinca saygi maygi kalmiyor di mi? Bu iste kim hakli olursa olsun....
Cok sukur yanik nedir nasil olur bilen herkesi de ahmak yerine koydunuz...
senin bu konuyu açma amacın nedir önce oradan başla, fotoğraf koydun siteden yorum istedin, yanlış mıyım? yorumlar istediğin gibi çıkmayınca olayı arkadaşın şahsiyetine, ustanın şerefine, Şahin ustanın krallığına bizim de bilgisizliğimize vurmadın mı? Allahtan markadaş arkadaşların seni destekleyen yorumlar yaptı da olay dengelendi...
tarafsız yorum mu istiyorsun? usta malı beğenmemiş takmamış, alan arkadaşımız da volantı geri göndermek istiyor, gönderir sana sen satıp mı yollarsın hiç mi yollamazsın artık o sana kalmış, ama öyle bir yazıyorsun ki konuyu açan Kalipson, sana da sahtekar dedi, o fotoğrafları da 'alın sahtekar adam bana yanmış volant gönderdi' diye o koydu siteye...
dünyanın her yerinde 2 ile 2 yi çarpınca 4 eder, uzaktan 3 e benzetmeniz ya da çarpımı yapan kişiyi tanıyıp tanımamanız sonucu değiştirmez...
bak bu yazım son dahada seninle tek iletişimim sana yollicam adres olur.
saygısızlıkla ne alaksı var konu başlığına kalipson adlı üye ile igili yazmamın?
burda yazılarımda en ufak bi saygısızlığımı gördün veya okudunmu?
ben volanıma güveniyorumki bi sorun çıkartmayacağını biliyorumki sana bu kadar cevap verebiliyorum arkasında durabiliyorum. sen bunu yolla yada yollama ama ustan usta değil arkadaşım bunu tekrar söylüyorum.
bende şahinde bronz baskı balata yapmayı düşüyordum, derken aklıma ne geldi. sen bu volanı neden şahine götürmüyosun? bakalım o ne diyecek? madem baskı balatacı bu usta tarafsız olarak bu volanın yanık olup olmadığını iş görüp görmeyeceğini kendi söylesin.
saygısızlık dün bana telefonda denilenlerdi, saygısızlık ustanı iyi niyetli arayıp olayı öğrenmeye çalışıp karşımda tam bir sanayi ağzıyla konuşup sesini bana yükseltmesiydi, saygısızlık olmayan bişeyi olmuş gibi göstermekti.
ben sana daha halen iyi niyetli yaklaşıyorum çünkü kandırıldın arkadaşım, senin adına üzgünüm.
cevabını veremediğin bir konu var ref. no ve fatura. bunuda es geçtim hadi..
benim için konu kapandı. sen uzatırsan bilemem paranın bi kısmını sana yollicam gerisinide satılınca kapatıcam. kabul ediyosan yolla etmiyosan daha ben ne yapabilirim?
2.0T FSI
yorumdan daha çok gerçek bilgi istedim.
ben ustaya şerefsizmi dedim?
ben senin bilginin dibine vurmadım,mavi mor yanık demişsin ben orda mavi mor yanık göremiyorum dedim. onlar siyah izler dedim.
sahtekar olsam burda ne işim var benim? Malı çakar giderim arkadamada bakmam. bi çok forumda aynı isimle üyeliğim var bir kişiden benim hakkımda kötü birşey gösteremezsin. ben bu şekilde iyi niyetli davranıp karşılığında bu etiketi yemem çünkü HAK ETMİYORUM. sen beni tanı tanıma önemli değil ben kendimi tanıyorum.
2.0T FSI
Gereksiz inat var arkadasta.
Ilker abi soyler zaten. Sonrasinda satan mi hakli, alan mi hakli goruruz...
Aykut sen bana kumpas yapamassın cokda fazla konusmam
sana kumpas yapıyosun demedim ben ortada bole bir kar marjı varken herkes menfatine bakar demek istedim
kimse kimsenin babasının oglu degil herkes alcagı paraya bakar heleki ustalar...
bikere sunuda bırakın yok volanı ona gostercem yok buna, neyin yarısındayız
herkesin niyeti belli herkes sondakkada olsa ekonomisine gore karar vermiş, dahada bu saatten sonra o volan altında olsa bu degişmez, karar coktan verilmiş
yanlız herkes su soruyu bir sorsun
bu arkadas eger son dakka kafasına yatan baska bir alternatif bulmasaydı bu yanık denilen volanı bal gibi takacakmıydı takmıcakmıydı? 600 liraya alınan serviste 2150 lira olan volandan bahsediyorum
herkesin eknomik durumu kendine saygı duyarım
ama adama sorarlar madem cizigi bile onemsiceksin cıkma volan neden kovalıyosun, beni arayıp hafif volanı bana ayır deyip birden selamı neden kesiyosun
izmiri arayıp abi seninki daha uygunsa senden alayım neden diyorsun, işin finalinde zaten gunler evvelden anlastıgın inanctan volan alıp son dakka baska bir alternatif bulup yanık volan deyip neden cayıyorsun
ha cayabilirsin cokta umrumda degil
ama bir insan once ne yapmak istedigine karar vericek, karsısındakileri bosa oyalamıcak
ve sunuda son olarak yazıyorum asr li aracta heleki oynar volanda 1 kac kez devreye girdimi
illaki bir iz söz konusu olucak, asr nin mantıgı ne yoksa , saniyeler içinde defalarca yarım debriyaj yaptırıyor arabaya ve bu arabanın balatasında darbeyi az cok sönümlücek yaylar yok, ne bekleniyor yani
bugune kadar bir cok kişiyle ticaretim oldu
ve hafif volanı ınanca vermeme ragmen satıstan kaldırmadım bir sure daha tuttum cünkü
yaklasım ve konusmalardan bu işde bir cayma olacagını az cok tahmin ettim, olabilir dedim
ve sonucta olede oldu
nedenide inanc beni aradı ve hafif volana talip oldu
abi senden volan alacak arkadas benim volana talip oldu ben zaten 1000 km once yaklasık 2500-3000 liralık bir masrafla baskı balata volanımı yeniledim, ihityacım yok ama hazır bu işlemler yapılıyorken hafif volanıda alırsam guzel olur dedi, araca cok masraf yaptıgından dolayıda ancak kendi volanını satabilirse alabilecegini belirtti
ve bende inanca dedimki kendi volanını neden okadar ucuza veriyosun
maksat iş gorulsun abi dedi
simdi kim hatalı acaba 1000-1500 kmdeki volanı nerdeyse 4te 1i fiyatına veren adamdamı bizdemi alıcıdamı kimde
bir malın yorumu fiyatına gore yapılır
bana gore o volan 1250 liradan asagı satılmaz hadi sıkı bir pazarlıkla 1000 lira diyelim
ben sahsen 999 liraya vermem
1.5 2 ay servisten volan bekleyen adamlar oldu gecmişte
bu malzeme herzaman herdaim servisin elinde bulunamayabiliyor
bu arada glibli06 isminizi bilmiyorum abi diye hitap edeyim
bende maden muhendisiyim abi bu benim volan uzmanı oldugum anlamına gelmez
uzmanı degilim ama su an elimizde bulunan hafif volanın biraz daha hafifini yapma cabası icerisindeyiz
kafamızdaki bir kac pürüzüde giderirsek bir urun cıkarabilirz
ama ben genede volan ve metal uzmanı degilim
o volanın cok ta guzel bir sekilde kullanılacagını zannedersem ikimizde kabul ederiz
bana kalırsada 2 baskı balata donemini cıkarır
Biz şimdi CUB can abiyle birlikte dukkandayiz kalipsonu bekliyoruz tecrübeye cikmislar. Detaylari yazarim burdan..
Önden ok gibi arkadan b.k gibi
Simdi Sahin abinin dukkanindan ciktik ve volani gosterdik. Sahin usta bi yere kadar gitmisti. Tarik ustayla gorustuk... Birazdan Sahin ustayi da gormek icin ugruycaz. Cayini icicez kismetse...
Asil bombaya geliyorum... Volan hem yanik hem bozuk.
Yalniz rica ediyorum benden tel. No istemeyin. Sitede var. Arayin sorun.... Sonucta ben yalanciyim ya. Ne olur ne olmaz. Su inanmayan ama iki gundur klavyeden ayrilmayan arkadaslar bi zahmet arayip sorsunlar.
He yetkili servise de ugruycam.. Laf bizde agizdan cikiyor.
Yarim saate kalmaz Mustafa Ustanin dukkanindayim. Bu arada bazi arkadaslar Evrenler otoya ugramis ve volani sormus. Kendi volanimin parasini yatirmaya gittigimde ogrendim. Fiyat olarak ne cevap almislarsa buraya yazarlar zaten...
ben hayatımda hiç madencilik yapmadım, ama hali hazırda hem metal parçalar hem de inşaatla uğraşıyorum... onun alaşımı şudur, volant şöyle olmalı gibi cümleler de kullanmadım yani ben bir volant uzmanı değilim, ama ısı gören metali ayırt edebilirim dedim, hatta canlı görmediğim için durumunu bilemem parçanın dedim... kısıtlı bilgilerimle de , balatanın volanta tam dengeli basmadığını bunun neticesinde erken basma geç bırakma gibi bir karakterle iç çapa yakın mor-mavi-k.rengi gördüm dedim... bana bunun zıttı bile olsa, en ufak teknik bir şey yazan olursa güzel güzel tartışırız çok da yararı olur herkese belki ben yanılırım, belki ikna ederim... ama benim yazdıklarım buyken, aldığım cevapların seviyesi ve de ismen bazı kişi, servis ve ticari kişiliklerin geçmesini hiç doğru bulmuyorum...
1000 TL'ye sıfır megane rs volant varsa, sağ sol laguna aynası alıp onlarıda takın bence... takım olsun volantla
172RS ---- 182RS ---- 175RC ---- 182RS ---- 197RS ---- 180CPR ---- 210NBR ---- 225RS ----182RS ---- 200RS ---- 156CGI
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)