Bu konu icin konusmuyorum kime Tr'de kime sorsan hep az yakiyor arkadas. Kendimi keriz gibi hissediyorum yemin ederim. Yazilanlara bakiyorum, disarida insanlarin konusmalarina bakuyorum ulen arkadas biz mi benzini pahaliya aliyoruz da fazla yakiyoruz kurus bazinda. Az yakmak govde gosterisi gibi *k.![]()
10lt yide start stop sayesinde yakalıyor araba. Gereksiz tüketim 0, sakin kullanım vs biz bosuna takmışız diyordum kuruş hesabını görünce arabayı kıracaktım
3,13tl lpg fiyatı ile
kia sportage 1.6 gdi-üzerinde prins direct liqui max lpg sistemi var.
Şehir içi 10-10.5lt(start stop sağolsun 1 litre etkiliyor) yani 31-32 kuruş
Şehir dışı 8-9lt(sürüş çok fark ediyor) yani 25-28 kuruş yakıyor.
corsa C 1.4 aracımda son zamdan sonra şehir içi şehir dışı ort. 275 kuruş yakıyorum
Ne Mutlu Türk'üm Diyene !
renault laguna 2 2.0 16V manuel bakımlı araç. 1350-1400 kg civarınet bilmiyorum. romano kit şehir içi sürüşüm pek sakin değil 100 kmde 11.8-12lt aytemiz lpg.
aynı hava şartları, aynı sürüş tarzı ve aynı güzergahta opet ile 13.2-13.5 lt. üstelik bu iki firma arasında zerre kadar performans farkı yok ve opet daha pahalı
2.79 tl aytemiz, 3.05 tl opet
![]()
2005 otomatik honda civic lovato smart kit oldukça memnumum ş.içi 10,5 lt lpg yakıyor
önceki aracım colt cz3 e de aynı kiti taktırmıştım o da sorunsuzdu
peki ben birşey sorayım.... ben tl kuruş hesabı bilmem ama aracın yol bilgisayarı verisi 10.2-10.8 arası değişiyor ve ben 35 lt gaz ile hep 350 km yapıyorum.. yol bilgisayarı verisi aracın benzin tüketimine göre olması gerekmiyormu ? benim 2 araçta da (2007 mondeo 2.0 otm-2010 cruze 1.6 otm) yol bilgisayarı verisi bire bir tutuyor...
yakıt tüketimlerine gelincede..
2.0 otm mondeo 11 lt
1.6 otm cruze 10 lt
4.0 cherokee XJ 4,5 inç lift kit 31.10,5/15 mt lastik sepet hijack kriko jerry can ıvır zıvır 100 km de 25 lt lpg... arazide 5 saatte 20 lt benzin tüketiyor ....
Açıkcası artık hesaplamıyorum.Gelen bu LPG zamlarıyla hesap olayını da bi kenara kaldırdım.Ama LPG'li Si ile tüketim rekorum mevcut
Gidilen km : 455 km
Alınan yakıt miktarı 30 lt
LT fiyatı : 2.09 tl
Ortalama hız 80-90 km
fb7 civic otomatık, pazartesiden beri bende. 10.1 litre %70 bol ş.içi bol dur kalk, %30 hız sabitleyicili![]()
e36 3.28 Coupe individualNaturally Aspirated FTW
s40 2.0t manuel şehiriçi 40-45 krş yakıyo ve lpg bir türlü düzen tutmadı atiker'den hiçbizaman memnun olmadım...
Atikerin 990 tl lik kitini taktiysan isin zor. O regulator senin aracina uygun degildir.. Takman gereken buyuk regulatorlu super kiti.. Eger super kit takip hala sorun yasiyorsan:
Nozzle olcusu 2.5 mm olmali
Basinc 1 - 1.1 bar arasi ayarlanmali.
Aracin kendi beynini resetleyip 10-15 km biraz performansli kullanip yeniden kalibrasyon yaparsan sorunun gidecektir..
Bu sekilde benzinde yaktiginin 1.1 kati lpg yakarsin.. Destek istersen ozel msj atabilirsin..
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)