User Tag List

Sayfa 7/11 İlkİlk ... 56789 ... SonSon
199 sonuçtan 115 ile 133 arası

Konu: LPG'li araclarimizdan memnun muyuz ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı emp:) Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    OBD II olan kitlerde, yine bir base map yapılır otomatik kalibrasyon ile, kit düzgünse obd bağlantısı yapılır aktif edilir arabanın sft değerlerine göre kit +- şeklinde anlık yakıt haritasına müdahelede bulunur. Otomatik kalibrasyon+yol ayarı üzerine obd ıı aktif edilirse kaymaklı kadayıf olur

Atikerin bile obd ıı kiti mevcut fakat enjektörleri yeterinde hızlı olmadığı için süper dengeleyemiyor, kesinlikle kötüde değil.
    trimler sadece closed loop ken aktiftir..

bu durumda lpg beyni yapmasa bile aracın kendi beyni zaten düzeltmeyi yapıyor yeterki oksijen sensörü çalışıyor olsun..

araç tam gazda üst devirlerde open loop çalışıyor yani OBD li kitinde bir faydası yok..

closed loop çalışırken de OBD li kitler sadece ayar kolaylığı sağlıyor, ama sonuç aynı olur, closed loop ta çalışırken hedef lambda=1 her durumda sağlanır (kit OBD li olsun olmasın)

timucintt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı XSi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    EK lar farklı bir benzinle mi çalışıyor yahu, bildiğimiz benzin kullanıyorsan ve lpg ile %50 yakıt ekonomisi sağlarım dersen bende o motor kısa sürede fakir karışım nedeniyle kırılır derim..

marka model farketmez, elektronik enjeksiyonlu her benzinli aracın lpg ye geçince sağlayabileceği yakıt ekonomisi şu anki fiyatlarla %30-35 arasında dır.. şuanki fiyatlarla honda ek da %50 ekonomi yapamazsın..
    Ben yaparım....
    1991 HONDA CRX - TOTALLED
    1988 TOYOTA CELICA GT ST162 - SOLD
    1991 HONDA INTEGRA LS - SOLD
    1990 HONDA CIVIC EF - SOLD

85-92 OLDSKOOL COMING SOON

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı timucintt Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben yaparım....
    bence de sadece sen yaparsın..

turboman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arabasına göre lpg iyi bence ben lpg yi söktüm attım benzinle mutluyum.sürekli sıkıverdimiz içun lpg bi yerde yetmiyo yani
    kadett e-astra gsi-fiat turbo-kadet turbo-bmwe21 323-honda civic n/a-ford sierra n/a-honda integra n/a-ford sierra rs500-honda integra turbo-bmw e30 n/a-mercedes c180-bmw e36 compact turbo loading...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    trimler sadece closed loop ken aktiftir..

bu durumda lpg beyni yapmasa bile aracın kendi beyni zaten düzeltmeyi yapıyor yeterki oksijen sensörü çalışıyor olsun..

araç tam gazda üst devirlerde open loop çalışıyor yani OBD li kitinde bir faydası yok..

closed loop çalışırken de OBD li kitler sadece ayar kolaylığı sağlıyor, ama sonuç aynı olur, closed loop ta çalışırken hedef lambda=1 her durumda sağlanır (kit OBD li olsun olmasın)
    Araç ecu su düzeltme yapıyor daha doğrusu yapmaya çalışıyor obd bağlantılı olmayan kitlerde hiçbir şekilde gaz haritasında bir değişiklik olmuyor. Bunu zaten obd cihazından da gözlemleyebiliyorsun araç ecu su karışımı düzeltebiliyor olsa lft,sft değerleri +-%3 içinde olur. Ki obd'li kitlerde bu değerlerin içinde kalıyor.

Bu karışım farklı büyükse arıza ışığı yanıyor veya arıza yakması için karışım aralığı yüksek olan arabalarda ise benzinde abuk çalışma meydana geliyor.Mesala Honda'da arıza ışığı yanar, Opel'de arıza ışığı yanmaz ama araba benzinde abuk subuk çalışır.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Araç ecu su düzeltme yapıyor daha doğrusu yapmaya çalışıyor obd bağlantılı olmayan kitlerde hiçbir şekilde gaz haritasında bir değişiklik olmuyor. Bunu zaten obd cihazından da gözlemleyebiliyorsun araç ecu su karışımı düzeltebiliyor olsa lft,sft değerleri +-%3 içinde olur. Ki obd'li kitlerde bu değerlerin içinde kalıyor.

Bu karışım farklı büyükse arıza ışığı yanıyor veya arıza yakması için karışım aralığı yüksek olan arabalarda ise benzinde abuk çalışma meydana geliyor.Mesala Honda'da arıza ışığı yanar, Opel'de arıza ışığı yanmaz ama araba benzinde abuk subuk çalışır.
    Yapmaya calisiyor degil yapiyor.. Lpg haritasinda sureyi arttir hemen aracin beyni devreye girip benzin enjeksiyon suresini dusuruyor..

Ariza isigi yakan hondada setup problemi vardir.. Ya nozzle ya reg kapasitesi veya basinci dusuktur.. O tip bi durumda obd li kit de yetmez durumu toplamaya.. Ariza isigi yakan hondada nozzle olcusunu ve basinci uygun degere getirmek yetiyor..

Dedigim gibi obd li kit sadece closed loop ta ayar kolayligi saglar.. Ama sonucta normal bir kitlede yakin bir sonuc yakalayabilirsin sadece biraz daha vakit harcamak gerekir.

Ome_RS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sıcak sıcak deneme 2.4 accordla.
    pendik atasehir sabah işe geliş 20km bol trafik aksam ataşehirden otobana eskişehir yoluna sabit 110km gidiş sehir içi gezmeleri köy yolu dönüş vs 130tl gaz ile 471km bu sefer biraz fazla yaktı ama 10km bir yol boyunca tahriğe kapılıp 170-180gittim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Closed loop olayindan oyle bir bahsediyorsunuz ki sanki araba arada closed loop gidiyor. Aksinr yaptiniz suruslerin %90 i closed loop durumunda iken oluyor.
    Gaz haritasinin enjeksiyon uzun surelerine geciyor diyorsunuz peki orada da harita bozuksa?(gaz mapinin oyle bir degisiklik yaptini normal kitlerde gormedim,duymadim. Ayar bozuksa bozuktur motor ecusu kendince kisar araba sorunsuz calisabilir taaki benzinde arabayi kullanirsiniz sikinti oldugu ortaya cikar) Elinizde kablolar var araca takip ayar yapiyorsunuz peki ustalar sizin gibi ugrasiyor mu? Istanbul'da duzgun ayar yapan usta sayisi 10 dan fazla degildir.

Siradan kitlerde en kusursuz ayari yapsaniz dahi lft de %10 farklari gorursunuz. Obd li kitlerde bu fark %3 u gecmez. Havanin sicakligi bile karisim oranini degistirir buna hizli bir cevap vermeyi saglar obd baglantili kit.

Benimde demek istedigim normal bir kitle uygun montaj elemanlari ve ugrasilmis bir kalibrasyon ile sikintisiz kullanilir, biraz eski arabalarda ruhunuz bile duymaz sikinti oldugunu ama obd li kit kadar kusursuz bir harita yakalayamazsiniz.

kkursat01 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    benim araç şuanda tüple benzin arasında 100 km de tam 7-8 TL fark var bunun için aracı yeni olanlar ve modifiye girenlerin motorlarına verecekleri zarara değmez bile diye düşünüyorum.
    Burda bir vti tüplü ve sıka sıka otobanda gitti piston eritti lpg de iken en basit örnek..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ome_RS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    pendik atasehir sabah işe geliş 20km bol trafik aksam ataşehirden otobana eskişehir yoluna sabit 110km gidiş sehir içi gezmeleri köy yolu dönüş vs 130tl gaz ile 471km bu sefer biraz fazla yaktı ama 10km bir yol boyunca tahriğe kapılıp 170-180gittim
    Bence gayet iyi. 27 kuruş yakmışsın. Fiesta 1.4 tdci ile 140tan aşağı düşmeden 36-38 kuruşlarda geziyorum şehirdışı. Düşük hacimin dezavantajı işte..

onurdestan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    performanslı araca lpg taktıysanız sakin kullanırken devrede olsun basacaksanız yaksın bırakında vtec gibi 8-9 bin çeviren bir motorda basarken lpg ile basmak akılsızlık

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Closed loop olayindan oyle bir bahsediyorsunuz ki sanki araba arada closed loop gidiyor. Aksinr yaptiniz suruslerin %90 i closed loop durumunda iken oluyor.
    Gaz haritasinin enjeksiyon uzun surelerine geciyor diyorsunuz peki orada da harita bozuksa?(gaz mapinin oyle bir degisiklik yaptini normal kitlerde gormedim,duymadim. Ayar bozuksa bozuktur motor ecusu kendince kisar araba sorunsuz calisabilir taaki benzinde arabayi kullanirsiniz sikinti oldugu ortaya cikar) Elinizde kablolar var araca takip ayar yapiyorsunuz peki ustalar sizin gibi ugrasiyor mu? Istanbul'da duzgun ayar yapan usta sayisi 10 dan fazla degildir.

Siradan kitlerde en kusursuz ayari yapsaniz dahi lft de %10 farklari gorursunuz. Obd li kitlerde bu fark %3 u gecmez. Havanin sicakligi bile karisim oranini degistirir buna hizli bir cevap vermeyi saglar obd baglantili kit.

Benimde demek istedigim normal bir kitle uygun montaj elemanlari ve ugrasilmis bir kalibrasyon ile sikintisiz kullanilir, biraz eski arabalarda ruhunuz bile duymaz sikinti oldugunu ama obd li kit kadar kusursuz bir harita yakalayamazsiniz.
    Aksine bende cogunlukla closed loop calisildigi icin obd li kitin elle tutulur bir artisi olmadigini belirtiyorum.. Aracin kendi beyni gerekli duzeltmeyi yapiyor.. Zaten obd li kit te gene beyinden gelen veriye gore duzeltme yapiyor ya..

Gaz ecusu degisiklik yapmiyor normal kitte aracin kendi ecusu yapiyor..

Sonucta trim %10 veya %3 farkeder mi varilan nokta lambda=1..

Bunu ister lpg ecusu yapsin (obd li kit) ister aracin kendi ecusu yapsin sonucta hava yakit karisimi lambda=1 olacak..

Yakit tuketimi ayni olacak..

Kit obd li de olsa hatali nozzle seciminin etkisini duzeltmeyecek
    Duzdun nozzle sectikten sonra sadece kalibrasyon yap birak ekonomi saglaniyor zaten

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aksine bende cogunlukla closed loop calisildigi icin obd li kitin elle tutulur bir artisi olmadigini belirtiyorum.. Aracin kendi beyni gerekli duzeltmeyi yapiyor.. Zaten obd li kit te gene beyinden gelen veriye gore duzeltme yapiyor ya..

Gaz ecusu degisiklik yapmiyor normal kitte aracin kendi ecusu yapiyor..

Sonucta trim %10 veya %3 farkeder mi varilan nokta lambda=1..

Bunu ister lpg ecusu yapsin (obd li kit) ister aracin kendi ecusu yapsin sonucta hava yakit karisimi lambda=1 olacak..

Yakit tuketimi ayni olacak..

Duzdun nozzle sectikten sonra sadece kalibrasyon yap birak ekonomi saglaniyor zaten
    Benimde belirtmek istediğim normal kitte araba optimal map değerlerinden şaşmış oluyor, avans vs değerleri değişiyor. Sonuç olarak bu performans ve tüketim farklılıklarına yol açıyor. Bir yerde evet arabanın kendi ecu'su parametreleri lpg ayarına göre düzenliyor(lft bozuk çıkıyor tabiki) Böyle bir durumda arabada güç değişikliği ve benzinde düzensiz çalışma meydana geliyor. Kimi araba lft değeri %10 saptığında karışım hatası veriyor bazısı %20 yaptığında veriyor. Sizde sıkıntı olmadığını düşünüp biniyorsunuz(honda, toyota gibi arabalarda bu aralık %10 civarı)

Hava sıcaklığı, yakıt kalitesi farkının etkili olduğu özellikle yeni nesil araçlarda arabalarda arıza ışığına vs yol açıyor, yada benzinde uçan kaçan arabalar arıza ışığı yakmasa dahil lpg'de 60hp araba gibi gidiyor.

Nozzle vs olayı hiç karıştırmıyorum zaten obdli veya normal kit kesinlikle montaj konusunda yanlışlık-hata olmaması gerekiyor. Normal kit tü kaka da değil, uğraşırsınız yaparsınız güzel bir ayar sorunsuz kullanırsız ama kusursuz olmaz, aldığınız lpg kalitesi bile sizin ayarlarınızda ufak değişikliklere sebebiyet verir.Bu tepkiyide obd'li kit sayesinde yakalarsınız.

Normal kitte araba ecu'su gelen yakıta ayak uydurmaya çalışır, obd'li kitte lpg ecu'su aracın ecu'sundan aldığı bilgilere ayak uydurmaya çalışır.

Gereksiz bir durummuş gibi lanse etmek yanlış, TR'de yaygın değilse bunun sebebi başı çeken firmaların böyle kitleri olmaması.

Yine yine tekrar edeyim normal kitler çöp değil uğraşılmış güzel bir ayar ile sıkıntısız kullanılır ama obd'li kitlerin hassaslığını yakalamaları mümkün değil.

cemsultan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ome_RS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yavaş gitmek ciddi zor bu arabada, ama tüketim güzel, başka bir forumda 1000 küsur km'lik uzun yol ortalaması 24 kuruş vermiş birisi, bu hacim ve ağırlıktaki bir araç için çok iyi rakamlar.
    - 50 km/h hızla giderken 27 metre ilerideki yayaya çarpmadan durabilirsin, 60 km/h hızla aynı yayaya 44 km/h hızla çarparsın.

Ers - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yine yine tekrar edeyim normal kitler çöp değil uğraşılmış güzel bir ayar ile sıkıntısız kullanılır ama obd'li kitlerin hassaslığını yakalamaları mümkün değil.
    Bu konuda baya tecrübe ve bilgi sahibisiniz. FD6 kasa aracıma lpg dönüşümü yaptırırcam.

Normal kite; ver ayarı şu birim havaya şu birim yakıt diye düşünüyodum,.
    Obd li diyince de dedim bu yapıo ayarını ne lazımsa, ama değişik etkenler varmış tabi.
    Zavoli obd II düşünürken fiyatlar artınca, brc my pipo 11 (obd II değil ) ile aynı fiyata gelmesi ile, İzmirde brc nin en bilinen yerinin servis müdürüne sordum obd II konusunu, arıza ışığı söndürür sadece dedi, tabi ben demedim bişey honda zaten arıza ışığı yakmaz dedi. tamam dedim kapadım bende.

Şimdi iki sorum var. cevaplaya bilirseniz sevinirim.

1) pipolu sistem mi , yoksa geleneksel olan emme manifoldunun delinmesini mi tercih etmeliyim. Pipo lu sistemde benzin enjektörünün 1 cm e yakın geriye kayması ne gibi değişiklilk gösterir ?

2) anlattıklarıınıza istinaden, obd II kit takmaya değer mi ?

edit: Anlatım bozukluğunun dibine vurmuşum

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben bir tane BRC takıpta obd li kitin sadece ışık söndürmeye yaradığını savunmayan görmedim O zaman BRC'nin üst firması olan kitMTM'de neden obd bağlantısı var OBD'li kit takanın insiyatifinde isterse arıza kodlarını otomatik sildirir isterse sildirmez sadece karışım oranı ayarlaması için kullanır.

Honda arıza ışığı yakmaz olayı da tamamen uydurma bir durum asıl Honda, Toyota gibi arabalar karışım konusunda hassas davranıyor.(yenilerinden bahsediyorum)

Kiti takar güzel bir ayar yapar sorunsuz kullanırsınız, yada yapamaz kullanamazsınızOBD'li kitte bu durum ortadan kalkar.

Pipo olayı falan ben mantıklı görmüyorum, benzin enjektörlerinin mesafesini dahil değiştiriyorsunuz.Emme portuna en yakın yerden gaz girişi yapılması daha mantıklı.

BRC kaliteli güzel bir kit Honda ile anlaşmaları olduğu için eminim civic için oluşturulmuş düzgün base map'ları vardır.(mesala landi renzo'nunda opeller için hazır haritaları var)

OBD'li kit olarakta f/p oranı bakımından lovato bakardım.

BRC ve Lovato arasında değerlendirme yapar hangisi işime geliyorsa onu takardım kısaca...

Ers - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Pipo olayı falan ben mantıklı görmüyorum, benzin enjektörlerinin mesafesini dahil değiştiriyorsunuz.Emme portuna en yakın yerden gaz girişi yapılması daha mantıklı.
    teşekkürler cevabınız için, yanma odasına en yakın yerden yakıtı püskürtmek en mantıklısı diye biliyorum , pipoda bunu yapıyor, benzin enjektörü gibi.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ers Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu konuda baya tecrübe ve bilgi sahibisiniz. FD6 kasa aracıma lpg dönüşümü yaptırırcam.

Normal kite; ver ayarı şu birim havaya şu birim yakıt diye düşünüyodum,.
    Obd li diyince de dedim bu yapıo ayarını ne lazımsa, ama değişik etkenler varmış tabi.
    Zavoli obd II düşünürken fiyatlar artınca, brc my pipo 11 (obd II değil ) ile aynı fiyata gelmesi ile, İzmirde brc nin en bilinen yerinin servis müdürüne sordum obd II konusunu, arıza ışığı söndürür sadece dedi, tabi ben demedim bişey honda zaten arıza ışığı yakmaz dedi. tamam dedim kapadım bende.

Şimdi iki sorum var. cevaplaya bilirseniz sevinirim.

1) pipolu sistem mi , yoksa geleneksel olan emme manifoldunun delinmesini mi tercih etmeliyim. Pipo lu sistemde benzin enjektörünün 1 cm e yakın geriye kayması ne gibi değişiklilk gösterir ?

2) anlattıklarıınıza istinaden, obd II kit takmaya değer mi ?

edit: Anlatım bozukluğunun dibine vurmuşum
    Bilgili demiyim ilgiliyim diyim daha bilmedigim cok sey vardir mutlaka

Obd li kit sadece ariza isigi sondurur demek ben lpg nin veya enjeksiyon sisteminin teorisini bilmiyorum demektir malesef bu adamlara muhtaciz o yuzden biz lpg yi bilirsek minimum sorun yasariz..

Pipo ya gelince , lpg uygulatinca arabayi benzinde kullanmak iatemiyorsun, motor isinana kadar gecen surede problem yaratmayacaksa (ki pipo lu kitler hondalar la basladi sorun yok diye biliyorum) pipo daha iyi, cunku manifoldu delme yonteminde sizdirmazlik problemi olabilir.. Benim arabada nozzle larin oldugu yerlerde hafif kusmalar var.. Pipo daha iyi sizdirmazlik saglar.. Sorun cikarsada manilfoldu deler montaji yaparlar..

Ben olsam atiker takardim kendim taktim onermede oneririm fakat atikerin marka imaji civic fd6 ya uyarmi karar senin.. Tum markalarda sorun yasayanda var cok memnun olanda..

Obd baglantili kitim tabiki artilari var ama aradaki fiyat farkina degmiyor bence.. Sonucta arabanin oksijen sensoru karisimi olmasi gerekene ayarliyor.. Kurulan setup duzeltme sinirlari icinde ise , regulator kapasitesi yeterli ise .sorunsuz kullanirsin.

Setup motora uygun secilmezse sikinti yasanmasi muhtemel.. Bu arada hondalar baya bi ariza isigi yakiyor hatali lpg uygulamasinda

Benim onerim kendi deneyimim dogrultusunda:

Atiker fast "super" kit - 1200 tl
    Regulator kapasitesi : 400 hp, 1.6 aracta son derece stabil caliscak.
    Nozzle olcusu: kutudan cikan 1.8 leri 2.0 mm matkapla delecekler, 1.8 takarsan ariza isigin yanmasi garanti!

Basinci da 1.1 bar olarak ayarlayacaklar

Montaj detayi: regulatorden sonra enjektor e giden ana hortum ve enjektorlerden manifolda giden hortumlar olabildigince kisa olacak.

Bu setup ile sorun yasama ihtimalin dusuk, bir diger ifade ile pahali markali kitlerle ayni bence..

guwen_ar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı guwen_ar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hemen bende bi soru sorayim
    Aracim tek nokta enjeksiyonlu palio 1.4 lpg duz bagali.benzinde falan calismio.direk gaz.ayari biraz acik rahat gitmek icin.
    Gaz 3.00 sehiri ici (tabi hava cok soguk) 40 kurus falan yabi 13 lt.
    Bu normalmidir ?
    (Bana gore normal)
    Banada bi yorum yapsaniz
    İnstagram:
    guven_arabacioglu

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)