Etme bulma dünyası, kesinlikle savunduğumdan değil ama olan sulhi abiye olmuş :(
bu arada çocukları pistten alalım
Printable View
Etme bulma dünyası, kesinlikle savunduğumdan değil ama olan sulhi abiye olmuş :(
bu arada çocukları pistten alalım
bu olay çok ciddi bana kalırsa, önemli olan o bu, şu değil. yapılan işlemlerin neden söylenmediği?adam ölseydi, ailesine hesabı nasıl verirdiniz bilmiyorum artık.
mertcim sen nerelere girmişsin ya. whatsapp'tan bana yaz, telefon mu değiştirdin.
tanımam çoğu kişi Sulhi abi için güzel şeyler söylemiş ancak burda malı satın alan abi ciddi anlamda mağdur durumda 9 10 milyar para veriyor karşılığı sıfır onuda geçtim kaza yapıp ölede bilirdi hayatı tehlikeye girdi. Madem Sulhi abi iyi esnaf temiz esnaf bu adamın ya zararını karsilasin Yada almak isteyip de alamadığı STI parçasını Sulhi abi bi şekilde temin edip aldığı para karşılığında gondersin Haaa bunu yapmiyorsa o zaman diyecek bişey yok temiz düzgün bi esnaf sıfatı ortadan kalkar bu durumda.( bu benim görüşüm yanlış bişey dediysem de Özür dilerim ) inşallah problem bir an önce çözülür herkes kendine yakışanı yapar ;)
olay bence gayet ciddi o kandırılmış buna yalan söylenmiş vs vs o alıcıyı bağlamaz tamamen satıcının problemi satıcının malı aldığı yer isterse hiç şanzuman takmasın parayı alsın kaçsın o gene alıcıyı bağlamaz satıcı söz verdiklerini yerine getirmek zorundadır.tabi iş ahlakı bunu gerektirir yapacak bişey yok diyip arkasınıda dönebillir..ama adam bildiğin mağdur ve kazıklanmış ötesi yok.
sulhi tabiki iyi satıcıdır ama ortada bi magduriyet var ve bunu bugüne kadar halletmiş olmaları lazım en azından iyi satıcılık bunu gerektirir..he tabi bu araçta sti yürüyen olmadığı anlaşılmamış olsa bi kaç el değiştirse 2 yıl geçse kaynasa gitse nolurdu?iyi satıcılık kavramı nereye kadar işlerdi orası tartışılır sonuçta bu ülkede her iki kişiden biride mevcut hükümete iyi diyor ama sonuçları ortada.
Sorunu kısa yoldan sakin bir şekilde bitirmek için aklıma basit bir çözüm geldi.
Satıcı : kusura bakma kardeşim ben bu parçaları temin edemiyorum ve sana veremiyorum dolayısı ile eğer istersen senden aldığım parayı iade edebilirim ve sana yanlışlıkla taktığım parçaları geri alabilirim veya beni sabırla şu tarihe kadar beklersen sana verdiğim sözde durabilirim son karar senin..
Diyebilir bunun yanında Sulhi beye çok güvenen bir kaç kişi de bu anlaşmaya kefil olabilirse iyi olur..
Belki bu fikir soruna çözüm olabilir..
2014 Yılındayız.
Bilinçli kullanıcı profili hizmet veya ürününü almadan ödeme yapmamalıdır.
Yaptığı takdirde hukuki girişimler dışında kendini haklı gösteremez.
Konuyu baştan sona okudum, yukarıdaki cümle duygularıma tercüman oldu gerçekten
Kişiler arası ticari ilişki ne olursa olsun lafzi olarak yapılmamalı diye düşünüyorum.
Burda benim gördüğüm bir eksik durum var, herkes bir şekilde parça ya da paranın peşine düşmüş, ama arkadaş anladığım kadarıyla ciddi bir kaza tehlikesi atlatmış. Allahtan birşey olmamış. şanzuman, motor, yürüyen yerine gelir ama CAN geri gelmez.
fatura yok vergi yok, urun buyuk ihtimal hurdadan sokulme...
hukuki bir dayanagi yok ki boyle bir satisin?|
Aslında burada ki asıl konu, yapılan işlerin araç sahibine iletilmemiş olması, hoş bir iletide Sulhi bey ben anlattım kendisi boş ver ağbi gibi bir söz söylemiş "yanlış okumadı isem."
Parçaların temin edilme aşamasında yaşanan olumsuzluklar alıcıyı bağlamıyor, lakin durum net bir şekilde paylaşılmalı idi.
Para alış verişinin olduğu her yerde hukuk vardır..
şahit tanık varsa ticareti ispat edicek dekont banka çıktısı senet sms mesajı yazılı bir belge varsaki şu konu bile yeterli bir kanıttır ticaretin ispatı için..
her tür hukuki dayanağı olur da olmasın tabii ki öyle bir tatsızlık umarım aralarında hallederler..
magdurıyet gıderıldımı acaba ? bir gelişme varmıdır
TÜRK TİCARET KANUNU
5. Ticari satış ve mal değişimi
MADDE 23- (1) Bu maddedeki özel hükümler saklı kalmak şartıyla, tacirler arasındaki satış ve mal değişimlerinde de Türk Borçlar Kanununun satış sözleşmesi ile mal değişim sözleşmesine ilişkin hükümleri uygulanır.
a) Sözleşmenin niteliğine, tarafların amacına ve malın cinsine göre, satış sözleşmesinin kısım kısım yerine getirilmesi mümkün ise veya bu şartların bulunmamasına rağmen alıcı, çekince ileri sürmeksizin kısmi teslimi kabul etmişse; sözleşmenin bir kısmının yerine getirilmemesi durumunda alıcı haklarını sadece teslim edilmemiş olan kısım hakkında kullanabilir. Ancak, o kısmın teslim edilmemesi dolayısıyla sözleşmeden beklenen yararın elde edilmesi veya izlenen amaca ulaşılması imkânı ortadan kalkıyor veya zayıflıyorsa ya da durumdan ve şartlardan, sözleşmenin kalan kısmının tam veya gereği gibi yerine getirilemeyeceği anlaşılıyorsa alıcı sözleşmeyi feshedebilir.
b) Alıcı mütemerrit olduğu takdirde satıcı, malın satışına izin verilmesini mahkemeden isteyebilir. Mahkeme, satışın açık artırma yoluyla veya bu işle yetkilendirilen bir kişi aracılığıyla yapılmasına karar verir. Satıcı isterse satış için yetkilendirilen kişi, satışa çıkarılacak malın niteliklerini bir uzmana tespit ettirir. Satış giderleri satış bedelinden çıkarıldıktan sonra artan para, satıcının takas hakkı saklı kalmak şartıyla, satıcı tarafından alıcı adına bir bankaya ve banka bulunmadığı takdirde notere bırakılır ve durum hemen alıcıya ihbar edilir.
c) Malın ayıplı olduğu teslim sırasında açıkça belli ise alıcı iki gün içinde durumu satıcıya ihbar etmelidir. Açıkça belli değilse alıcı malı teslim aldıktan sonra sekiz gün içinde incelemek veya incelettirmekle ve bu inceleme sonucunda malın ayıplı olduğu ortaya çıkarsa, haklarını korumak için durumu bu süre içinde satıcıya ihbarla yükümlüdür. Diğer durumlarda, Türk Borçlar Kanununun 223 üncü maddesinin ikinci fıkrası uygulanır.
bende okudum durdum birşey yazmak istemedim ama artık düşüncemi yazmadan edemiyeceğim, bu ticarette ya yerse mantığı var başka birşey değil ama arkadaş şanslıki bilen biri farketmiş ve yememiş .... benim ticaret anlayışıma görede burda kim ne kadar iyi bir esnaf olursa olsun biter herşey ,parasını iade etsede biter çünkü farkedilmeseydi yedi olacaktı nasıl olsa.
herkes kendı menfaatini düşünüyor abi
Genç arkadaşlar her konuya, özellikle bu tarz konulara gerekli gereksiz müdahil olmasın...
Zor bir durum. Mağdur olan kişilere sabır diliyorum.