User Tag List

Sayfa 2/3 İlkİlk 123 SonSon
41 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Hasar Sorgulama Ne Derece Gerçekçi?

Aktaş61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sanayide 1000 liraya yapılacak işlemi daha düzgün olsun vs. diye servise bırakıyoruz 4000 lira tramer. aracım şuan satılık talip olanlara sürtme fotolarını gösteriyorum "he bişe yokmuş" diyolar ama "sorgulatınca nası bu kdar hasar gözüküyo" diyorlar milleti inandıramıosun da serviste kayıtları herşeyi var desende anlamıolar. bide hasarin miktarı gözükmemesi de kötü bi durum şüpheli yaklaşıyor insanlar

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    servisin yaptığı sigortadan para koparmak başka bişi değil allah bilir değişmedikleri parçayı değişti gösteren bile vardır

mehmetRS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    eski model bir bmw 520'im vardı, 90 yada 91 olması lazım.. tavanı boya yanığından artık enkaz yeri gibi duruyordu, arabayı tavan dahil boyatmaya karar verdim ve kaportacıdayken fotografını cektim, hatta adamlar ilk zımparayı vururlarken tavana videoyada aldım sonuc olarak satarken adama gösterdiğimde bunları, adam bana dediki, nerden bileyim bir kazadan önceki işlem olmadıgını? iki ay içerisinde önce tavan dahil boyatıp, sonra bir kaza daha yapıp tavan dahil boyatabildiysem, yetenekli bir adamımdır, benim arabamı almalısınız bu yüzden dedim almadı gitti herneyse hasarı olmayan aracın bile boyasını kanıtlamak için ne şekillere girer duruma düştük.. servis mağdurlarının, şişirme fiyat mağdurlarının allah yardımcısı olsun gerçekten.. sahibine inanmadığım ama 10-15bin lira kaydı olan bir iki düzgün arabada belki ben kaçırmışımdır diyebilirim
    Alıntı tünayK Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yolunda gitmeyen şey var tabi ama araba il ilgili değil sen rölantide neden freni pompalıyorsun?

Oznsrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Normalde servise gelip hasara bakan experin amacı masrafı olabildiğince düşük tutmaktır sonuçta o para sigorta şirketinden çıkıyor tabi bunu kötüye kullananlar illaki vardır bilerek yüksek masraf yazıp komisyon ıvırzıvır alanlar olabilir. ama bi çamurluğa 8 bin tl nasıl öder bi sigorta çok garip. bmw de heralde boyaya başladıktan kuruyuncaya kadar işçilik yazıyolar yada fırınları doğalgazla değil uçak benziniyle falan çalışıyor

ghibli06 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    129 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Oznsrl Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Normalde servise gelip hasara bakan experin amacı masrafı olabildiğince düşük tutmaktır sonuçta o para sigorta şirketinden çıkıyor tabi bunu kötüye kullananlar illaki vardır bilerek yüksek masraf yazıp komisyon ıvırzıvır alanlar olabilir. ama bi çamurluğa 8 bin tl nasıl öder bi sigorta çok garip. bmw de heralde boyaya başladıktan kuruyuncaya kadar işçilik yazıyolar yada fırınları doğalgazla değil uçak benziniyle falan çalışıyor
    kasko sahibinin aracını ana bayiide yaptırma hakkı var, kasko bunu engelleyemiyor... onların masrafları da işte bu şekilde boru gibi çıkıyor!
    Ne Mutlu Türk'üm Diyene...

http://kocmardogaltas.wix.com/kocmar

Enes-x - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Servis sigortayı soysun yasal olarak , astronomik primleri vatandaş ödesin.

Özel serviste 500 lira fazla yazsalar hasarı 1 hafta inceleme bilirkişi bekler experle münakaşa edersin.yetkili servis 4-5 katı yazınca neden sigortalar gık diyemiyor.Rant sağlıyor herkes birbirinden başka açıklaması olamaz.
    Dr.Ecu

Sert@ç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2 ocak gunu yaptigim kaza
    Toplam hasar resimdeki kadar bide on iki hava yastigi acik
    54bin lira tamir ucreti cikinca pert oldu

Alıntı hakotech Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    3 tane daha konu acarsan magnumdan lamboyu kazanıcaksın hemde yalamadan..

Frid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ee sonrada kasko ve sigorta fiyatları neden yükseldi diyoruz, servislerin bu geçirmasyonları yüzünden.
    Soyadımın ilk iki harfi kişiliğim kadar ÖZ

Oznsrl - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    32 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ghibli06 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kasko sahibinin aracını ana bayiide yaptırma hakkı var, kasko bunu engelleyemiyor... onların masrafları da işte bu şekilde boru gibi çıkıyor!
    Yok o manada demedim zaten sigorta şirketi demiyor mu servise bi çamurluk boyamak nasıl 8 bin tl tutar gibisinden

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    anahtar normal, toyota'da bile ki bmw ye göre ucuzdur servisi yeni anahtar yaptırmak 1000 tl civarına mal oluyor.

Merthan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Sert@ç Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2 ocak gunu yaptigim kaza
    Toplam hasar resimdeki kadar bide on iki hava yastigi acik
    54bin lira tamir ucreti cikinca pert oldu

Bu nasıl pert olmuş ya. 54 bin liralık ne varmış bunda hayret yani.
    Biz aynı şekilde kaza yaptık aynı arabayla ön airbag açılmasına rağmen 22.000 hasar çıktı kasko yaptırdı ama sonuçta girdi bi tarafımıza.

Sert@ç - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Merthan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu nasıl pert olmuş ya. 54 bin liralık ne varmış bunda hayret yani.
    Biz aynı şekilde kaza yaptık aynı arabayla ön airbag açılmasına rağmen 22.000 hasar çıktı kasko yaptırdı ama sonuçta girdi bi tarafımıza.
    Bu arada 54bin lira yanlis hatirlamiyorsam kdv haric

Pert konusunda araca ve ekspere bagli hersey
    Misal onceki pert olan leonum
    http://www.techturkey.com/forum/sohb...oje-araci.html
    Alıntı hakotech Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    3 tane daha konu acarsan magnumdan lamboyu kazanıcaksın hemde yalamadan..

tylan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    15 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bazen kazaya sebep verdiginiz de karsi tarafin masrafi da size yazilabiliyor.bu benim basima e46 da gelmisti plaka da 6600 tl hasar kaydi cikiyor araba da boya yok. Almadan once iki tane ustaya gösterdim.arac tertemiz nerden çıkıyor bu hasar kayidi derken sigortaci bir tanidik vasitasiyla ogrendim ki benden onceki sahibi kazaya sebebiyet vermis karsi tarafin masrafini eski sahibinin sigorta sirketi odemis.
    Alıntı free-hifi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu konunun bir üst leveli kaç yaşında milli oldunuz olur ...

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    çok babamın aracın kapıda bir denyo arac sahibi kapısını esek gibi actıgı icin bizim kapının üstüne olusan gocugu babam borusanda yaptırdı yumruk kadar bişeydi lokal boya 2000 tl gibi bişey aldılar(kasko) demin sorgulattım hasar bulunmamaktadır diyo
    1881 - 193

Muharrem C.80 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hem yetkili servis geçmişi olan, hemde şuan assistance bir firmada hasar yetkilisi olarak çalışan biri olarak servislerin geçirgenliği konusunda bihayli bilgi sahibiyim. Yetkili servislerin standard bir fiyat politikası vardır, her yapılan iş üzerinde geçen saniye paradır, markasına ve servisin kapasitesine görede meblağ baya yüksek olabiliyor örneğin standart sökme takma işçilik saati x markasında 80tl iken y markasında 350 tl olabiliyor. Parça düzeltme olayı iyi markalarda pek görülmüyor. Direk değişiyorlar. Kullanıcı kitlesi pimpirikli olabiliyor riske gerek duymuyorlar buda firmanın işine geliyor haliyle. Piyasadaki pasta payı az olan sigorta firmaları düzeltme konusuna daha ılımlı bakıyorlar ve anlaşmalı özel servislerine yönlendiriyorlar ki şuan onlarca servisim var işçiliği kusursuz olanda var ite kaka iş bitirende. Ancak yazılan hasar kayıtlarıda bu ölçüde değişebiliyıor. Experleri ki genelde sorunlu acayip adamlar oluyor nerden ne kessekte düşürsek fikri oluyor hep. Herzaman iyi bişey değil anlayacağınız. Olay tamamen sigorta firmasında bitiyor diyebilirim. büyük firmaların experleri nüfuzludur hangi özel servise giderse gitsin idareten iş yaptırtmaz o konularda halk biraz ön yargılı özel servislerin ikame parça kullanması olayı var, bu konuyuda poliçe yaptırırken kloz olarak ekletilmeli orjinal parça kullanılacağına dair. Eklendiği takdirde, aksi bir durumda canına okursunuz firmanın. Özel servislerin işçilikleri oldukça uygundur. Sırf bu yönden hasar kaydınız yarı yarıya fark eder. Yetkili servislerin basit bir yağ değişiminde bile %200 kar ettiğini göz önüne alırsanız hasarda da durumun pek farklı olmayacağı aşikar

Risendark - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla bu tramer gerçekten saçma hele km işine hiç güven olmaz adam son muayneye atıyorum 100k kmde girmiştir sonra araç kontak kapatmayıp sürekli km yapmıştır farzı misal araba oldu 200 k km adam bunu muayneden önce geriye çeker 120 125k km'ye oldu sana araba 125k km. arabayada temiz binildiyse kim anlayacak ??? sonra hasara gelince dediğiniz çok doğru servis 200 tl lik işi 800 tl ye yaptığı için tramer kabarık gözüküyor buda satarken sıkıntı oluyor haliyle maalesef en azından dediğiniz gibi tutarın yanına sebep yazılsa güzel olur.
    Herkes ektigini Biçer bu hayatta...

SercanTurkoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yan saniyi 75 lira orj 350 400 tl arası olan bi corsa D sol komp. dikiz aynasını sıradan bi kaportacı 750 lira ya değiştirdi kaskodan.
    Keşke dedik ama iş işten geçmişti..

Servis kim bilir napaardı acaba..

Eyüp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bir yakınımın e serisi aracının arka tamponu değişti kaskodan sorgulamada 7000lira çıkıyor...

Bana çok gelmişti...demek herkesin durumu aynıymış..

kasırqa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    SBM - Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi

arkadaşlar ben bu linkten sorgulatıyorum exper raporu, değişen parçalar, yapılan işçilik kalem kalem çıkıyor. Aynı linkten Kaza tespit tutanağını da görebiliyosunuz. Kaza nasıl olmuş, ifadeler vs.
    Örneğin ben Corsayı bi hasar görünüyodu o da buymuş

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)