Octane Nickli Üyeden Alıntı
Ne o hidromobil mi yapiyonuz gencler. Makine muhendisliginde okurken biz de yapmistik onlardan. Yaristik herkesle, atilim matilim. Her sene yarislari oluyor zaten.
Denilenler dogru, onceki projelerden bakilip toplamda 10km menzile sahip 30la giden bir hidromobil yapinca gumbur gumbur muhendis nesli yetisiyor denildigi icin bu ulke bu halde. Nasil ki okul okuyan herkesi mezun olmadan muhendis yerine koyup havalara giriyorsaniz, o isin okulunu okumamis ama kendi basina bir motor tasarlayabilecek modellemelerini ayarlarini yapabilecek adamlari da diplomasi yok diye heba ediyorsunuz. Henry ford makine muhendisi miydi? Suichiro honda otomotiv muhendisi miydi? Lockheed martinin sahibi ucak muhendisi mi? Bu islerin bu ulkede, gece sabahlara kadar calisip kafadan atilan problemleri ertesi gun sinavda cevaplamakla, okul hayati boyunca hic bir bakim, en azindan bir triger bile degistirmemis sozde muhendis adaylariyla olacagini mi saniyorsunuz?
Icten yanmali motorlar dersinde bize 'hic bir motorun sikistirmasi 12 den yuksek olamaz yoksa engine lacking olur'diyen, makina muhendisligi mezunu makine muhendisliginde master yapmis makine muhendisliginde doktora yapmis otomotiv muhendisligi calismalariyla profesor unvani almis bir dayi vardi. Hoca moca demiyorum ben onlara. Dizelleri hadi salla, onlar 18 19cr ama benzinli atmosferik bile olsa bu dogru mu?
Benim derece ile odtu makine muh bitirmis, austinde yuksek yapmis, piston nedir bilmeyen ve su an doktora yaparken ogretim gorevlisi olarak insanlara egitim veren arkadasim var. Aracinin bakimi falan gelince ben yapiyorum/yaptiriyorum. Cunku mal. Ama arkadas iste atsan olmuyor satsan olmuyor. Bu adamlar ise alinacak arac uretecek he?
Sen birak muhendisligi, findigini ureten ciftciye sahip cikmiyorsun tarim toplumu olarak, sanayi ulkesi mi olacaksin basima.
Hadi iyi uykular kardesim.