User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
44 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Yerli otomobil için aranan babayiğit bulundu

Akın Sarıkaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Yerli otomobil için aranan babayiğit bulundu

"Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yerli otomobil üretimi konusunda aradıkları babayiğiti bulduklarını belirterek, "Önümüzdeki günlerde bunu kamuoyuna duyurmayı düşünüyoruz. Yerli otomobilimizi üretecek firmaya 100 milyon liraya kadar destek vereceğiz" dedi.

Işık, konuya ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de 1960'lı yıllarda "Devrim" adında yerli bir otomobilin üretildiği hatırlattı. "Devrim"in 2 adet üretildiğini ancak dönemin siyasilerinin bu üretimi desteklemediklerini belirten Işık, "Şimdi düşünün, Türkiye Devrim otomobilini yaptığı zaman Güney Kore açlıkla savaşıyordu. Otomobilde böyle bir acı tecrübemiz var" diye konuştu.

Dönemin iktidarı tarafından "Devrim"in milli bir projeye dönüştürülmesi durumunda, Türkiye'nin günümüzde önemli otomobil üreticilerinden biri haline gelmiş olacağını dile getiren Işık, aynı tabloyla uçak üretiminde de karşılaşıldığını ifade etti.

Bu hataların tekrar yapılmaması gerektiğini ve bunun için de çok dikkatli bir çalışma yaptıklarını vurgulayan Işık, şunları kaydetti: "Şu anda dünyada 3 üretim gerçekleşiyor. Biri içten yanmalı, konvansiyonel dediğimiz otomobiller, diğeri Hybrid, diğeri de elektrikli veya hidrojenli otomobiller. İçten yanmalı motorlarda dünyada artık bir kapasite sorunu oluşmaya başladı. Orada rekabet etmek çok kolay değil. Bunu biliyoruz, farkındayız ve çok dikkatli davranıyoruz. Yani dünyanın gidişinin tersine bir adım atmak istemeyiz. Bizim üzerinde yoğunlaştığımız, somut adım attığımız elektrikli otomobiller."

100 milyon liraya kadar destek

Bununla ilgili TÜBİTAK'ın bir çağrıya çıktığını ve bu çağrının ilk aşamasının geçildiğini hatırlatan Işık, ikinci aşamaya geçen ve başvurusunu yapan firmalar arasında da değerlendirmelerin yapıldığını bildirdi. Bakan Fikri Işık, elektrikli otomobilin üretimi noktasında artık son aşamaya gelindiğini belirterek, "Sonuç olarak şunu söyleyebilirim ki Türkiye, aradığı babayiğiti buldu. Önümüzdeki günlerde bunu kamuoyuna duyurmayı düşünüyoruz. Yerli otomobilimizi üretecek firmaya 100 milyon liraya kadar destek vereceğiz" dedi.

"Türkiye'nin yerli otomobilde yoğunlaşması gereken asıl alan Hybrid"

Türkiye'nin yerli otomobil markası oluşturma hususunda yoğunlaşması gerektiği alanın Hybrid olması gerektiğini dile getiren Işık, bu alanda da çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi. Işık, "Yani elektrikli otomobil konusunda somut adımlar atıldı ama Hybrid otomobiller konusunda çok dikkatli bir çalışma yürütüyoruz. Bu konuda da ne yapacağımızı seçimlerin ardından yoğun bir şekilde gündemimize alacağız" diye konuştu.

İlk aşamayı 10 proje geçmişti

TÜBİTAK, geçen yılın Temmuz ayında yaptığı açıklamada yüzde 100 Ar-Ge desteği verilecek yerli elektrikli araç üretimi çağrısına 20 proje başvurusu yapıldığını ve bunlardan 10'unun ilk aşamayı geçtiğini duyurmuştu. "Elektrikli Araç Teknolojilerinin Geliştirilmesi" başlıklı çağrıya 20 proje başvurusu gelmiş ve başvurular üniversite, kamu ve özel sektör kuruluşlarının oluşturduğu Proje Yürütücüsü Kuruluşları (PYK) ile Elektrikli Araç Üretici Kuruluşlarının (AÜK) oluşturduğu konsorsiyumlar tarafından yapılmıştı.

Projelerin 12'si otomobil için

Üretilecek elektrikli aracın segmenti yurt içi ve yurt dışı pazar imkanları ve rekabet şartlarına göre üretici kuruluşlar tarafından belirlenmişti. Tamamı yerli firmalar tarafından yapılan başvurular arasında 12 otomobil, 3 hafif ticari araç, 2 otobüs projesi yer almış, 3 projede ise segment belirtilmemişti. Sonuç olarak TÜBİTAK'a yapılan 20 proje başvurusu mali ve teknik olarak değerlendirilmiş, yapılan değerlendirme sonunda 10 proje elenirken, kalan 10 proje "Elektrikli Araç Teknolojilerinin Geliştirilmesi" çağrısının ikinci aşamasına başvurmaya hak kazanmıştı.AA"

kim acaba bu "babayiğit"..

MBuğra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    36 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben gundem degistirmek icin yapilmis bir haber diye dusunuyorum.
    "Korkmadık, savaştık"

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Palavra...

Mutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İlerleyen tarih kesin genel seçimler sonrasıdır. Bu da viral seçim propagandası
    Instagram: mutusgarage

lowfamilia - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şu konularda artık siyasi düşünülmesinin bırakılması tarafındayım. Bunun propaganda ile alakası yok. Siz böyle düşünürseniz bu projeler daha devrim otomobili gibi başlamadan biter ve yerli otomobil düşüncemiz hayal olur.
    Alıntı Eray Yümsel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    0.5 ne arkadaş benim aspiratör okadar üflüyo ya sc yerine onu verirdim üfletirdin motora serdar
    Alıntı ibooo Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    malı arapfaikten alıyoruz mersine kadar göki kullanıyo

merttepe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı lowfamilia Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şu konularda artık siyasi düşünülmesinin bırakılması tarafındayım. Bunun propaganda ile alakası yok. Siz böyle düşünürseniz bu projeler daha devrim otomobili gibi başlamadan biter ve yerli otomobil düşüncemiz hayal olur.
    Yalan guzel kardesim, bu isler o kadar kolay degil. Bende iyimser olmak istiyorum ama gercekler cok baska.

_Burak_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    aklıma bu geldi seçim öncesi yapılan bu haber için
    http://2.bp.blogspot.com/-VRiYeqKJ3Z...C3%B6mmeli.jpg

bkaraca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arkadaş sıfırdan yerli otomobil ureteyim satayım tutundurayim falan filan onlarca yıl...Aslan gibi Saab'ı kaçırdılar daha ne olsun...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı lowfamilia Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Yahu, şu haberin elle tutulur bi yanını söylesene bana? Biz de ona göre ümitlenelim. Devrimle mukayese edebilmek için, ortaya bir prototip, proje, bütçe ya da yürüyen bir araç çıkarılabilmesi lazım en kötü bir çizim ve amaçlanan kitle gibi bir tahmin dahi olur. Eğer öyle bir durum olursa emin ol bu halk arkasında durur.
    Ama ortada proje yok, projeyi üretecek kişinin dahi adı saklanıyor. Ne yahu bu?

Seçim propagandasıyla cevap vereceğim, ben lafa değil icraata bakarım.

Benim için şuan ortada bir proje, prototip en ufak bir çizim bile yokken bunun cem uzan vaadinden farkı yok.

Frid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı bkaraca Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Arkadaş sıfırdan yerli otomobil ureteyim satayım tutundurayim falan filan onlarca yıl...Aslan gibi Saab'ı kaçırdılar daha ne olsun...
    kesinlikle katılıyorum. arge çart çurt tesis testler üretimler planlamalar vs vs çok yol alacak bir iş. mis gibi saab vardı kek gibi gitti başka ellere.
    Soyadımın ilk iki harfi kişiliğim kadar ÖZ

slowmotion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    seçim zamanı desteklerler, seçimden sonra arkasına bakmadan kaçarlar. kimse elini taşın altına koymuyor...

inşallah o Babayiğit istediğine ulaşır. gururlanırız
    AmcaGolf 7,5 1,6 tdi

EserBodrum - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aa araba üreteceğiz hemen oyumu akp ye vermeliyim (!)

ilbeyyagci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Devrim'i hayata geçirenlerin, o proje için varını yoğunu feda eden vatanseverlerin tırnağı bile olamazlar.

Bu iş 'çıksın bi babayiğit eheheh' gibi sokak ağzıyla olmaz. Bu iş için nesil yetiştirilir babayiğide yağ çekilmez. Nesil yetiştirme de ilkokuldan başlar. Fakat ne hikmet ki icraatler kralı hükümetimizi 10 küsür iktidar döneminde kaç sistem ve kaç milli eğitim bakanı değiştirdi ben unuttum.

Hepimiz iyi kötü okul okuduk, okuyoruz. Meslek Liselerimizin hali nedir ? Mühendislik fakültelerimizde verilen eğitim ne derece yeterlidir ? Masabaşından kalkıp da elini yağa bulaştırmaktan korkan bir teknik nesil yetişiyor.

Onca senede bu işlerle ilgilenmeyip cep ve ayakkabı kutusu dolduranlar şimdi seçim vaadi gibi söylenti çıkarıyorlar. Yemin ederim Cem Uzan vaatleri daha mantıklıydı.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Etox yerli üretim değil mi? Evet

Hali hazırda birden fazla kanlı canlı üretilmiş otomobilleri mevcut değil mi? Evet
    O 100 m liralık destek onlara verilemez mi? Verilebilir
    1 sene önce çıkmıştı, yerli otomobilin fason üretim olacağına dair. Bu Türk sanayisine ve cari açığın kapanmasına ne gibi bir fayda sağlayacak? Sağlamayacak

Aksi taktirde, sıfırdan bir araç üretmek isteyecek firma için 100 m tllik destek ne ifade eder? Devede kulak

Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yerli otomotiv uretimi=doguda petrol bulundu=ab ye giriyoruz=kuraklik yok.. Vs

siR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Keşke, ama hikaye
    Anıl Atabey

acn90 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu palavralara gerçekten inanlarda var en çok onlara üzülüyorum

Y.Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ilbeyyagci Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Devrim'i hayata geçirenlerin, o proje için varını yoğunu feda eden vatanseverlerin tırnağı bile olamazlar.

Bu iş 'çıksın bi babayiğit eheheh' gibi sokak ağzıyla olmaz. Bu iş için nesil yetiştirilir babayiğide yağ çekilmez. Nesil yetiştirme de ilkokuldan başlar. Fakat ne hikmet ki icraatler kralı hükümetimizi 10 küsür iktidar döneminde kaç sistem ve kaç milli eğitim bakanı değiştirdi ben unuttum.

Hepimiz iyi kötü okul okuduk, okuyoruz. Meslek Liselerimizin hali nedir ? Mühendislik fakültelerimizde verilen eğitim ne derece yeterlidir ? Masabaşından kalkıp da elini yağa bulaştırmaktan korkan bir teknik nesil yetişiyor.

Onca senede bu işlerle ilgilenmeyip cep ve ayakkabı kutusu dolduranlar şimdi seçim vaadi gibi söylenti çıkarıyorlar. Yemin ederim Cem Uzan vaatleri daha mantıklıydı.
    Yazınızın ilk bölümüne katılsam da ikinci bölümüne katılmıyorum. Anadoluda ilk bakışta çokta fazla dikkat çekmeyen okullarda gümbür gümbür bir mühendis nesli geliyor..

İçten yanmalı motorlar neredeyse can çekişme noktasına geliyor zaten..

Şu dönemde elektrikli, hibrid ve hidrojenli araçlara yapılacak yatırımın tam sırası. Hemen hemen hiçbir şey kimsenin tekelinde değil henüz, erken davrarnan yol alır. Yapılacak yatırımlar kimseye peşkeş çekilmez de doğru harcanırsa yerli otomobil konusunda yürür Türkiye.

Sırf kendi okulumda, bu yıl içerisinde ağustos ayına kadar alternatif enerji kaynaklarıyla çalışan (yerlilik derecesi %30dan %90a kadar değişen) 7 araç çıkartıyoruz bir aksilik olmazsa.

2 hidrojenli tek kişilik
    2 güneş panelli tek kişilik ( geçen yıl birinin elektrik tesisatı ve motoru yanmıştı yetişmeyebilir belki)
    2 tamamen batarya ile çalışan 2 kişilik
    1 tanede tamamen batarya ile çalışan 4 kişilik şeklinde.

Gerek biz gerek diğer okullarda irtibatta olduğumuz takımlar/kişiler bu tarz araçların önemli komponentlerinin %95 yada üzeri oranda Yerli ve Öğrenci imkanlarıyla yapılmasında gayret gösteriyorlar..
    Diğer şasi yürüyen aksam vs zaten senelerdir yapılıyor çok profosyonel çalışmaları olan öğrenci arkadaşlar var..

dahan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bide benzin fiyatlarının yüksek olduguna dair bir haber var,,bunlar gündemi degiştirmek ve oy için yapılan oyunlar,

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)