User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
32 sonuçtan 20 ile 32 arası

Konu: bilgisayarcı arkadaşlardan acil yardım.

fatihob - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Ben sıkıntı yaşayınca evde boşta duran Airties modemimi sizin gibi düşünüp Huwai'nin yerine bağladım. Bayaa uğraştım bi türlü nete bağlanamadım sonra araştırınca öğrenmiştim mac adresi vs gibi bişiler varmış, o tutmayınca nete bağlanamıyormussun. Fiberdemi var yoksa sadece Süperonlinedemi bilmiyorum ama pc bilgisi çok iyi olmayanlar için sıkıntı yaratabilir

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı edemirbas Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu Router'ın MAC adresini klonlama olayı nedir? Fiber optiklerde böyle birşeymi gerekiyor ve neden klonlamaya ihtiyaç oluyor ben onu anlamadım
    Fiberlerde eve gelen ethernet kablosu sadece merkezden eşleşmiş olan MAC adresli cihaza veriyi verir. Hatta araya girme felan olmasın diye. Çoğu router cihazda WAN portuna istediğiniz MAC adresini yazarsınız. Bu arada MAC adresi klonlama olmasada merkeze telefon açarak yeni MAC tanıtımı yapılabilinir. Kablo NET'te aynı şekilde çalışıyor.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

edemirbas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Schumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Fiberlerde eve gelen ethernet kablosu sadece merkezden eşleşmiş olan MAC adresli cihaza veriyi verir. Hatta araya girme felan olmasın diye. Çoğu router cihazda WAN portuna istediğiniz MAC adresini yazarsınız. Bu arada MAC adresi klonlama olmasada merkeze telefon açarak yeni MAC tanıtımı yapılabilinir. Kablo NET'te aynı şekilde çalışıyor.
    Anladım, fiberdeki bu olaydan haberim yoktu

Akın Sarıkaya - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kablolu bağlamayı denediniz mi? öncelikle başka bir modem takmayı unutun. superonline'ın taktığı modemler haricinde kendiniz modem takamazsınız, çalışmaz. fiber internet için bilgisayarda ek birşeye de ihtiyaç yok onu kim söylediyse iyi saçmalamış. modeminiz büyük ihtimal hg253 yada hg253s, o modemlerin sinyal gücü pek iyi değildir, yeri gelir bir duvarı aştığınızda 45+ mbit verir ama o duvarın arkasında da süründürür. ki sizinki de büyük ihtimal böyle bir sorun, o duvarı aşsanız sorun çözülür, mümkünse bir dizüstü falan varsa gezin evin içinde, biraz yaklaştığınızda hız düzelir. kablosuzda böyle kıllıklar yapar ama kablolu kullanırsanız kolay kolay sıkıntı yaşatmaz. boşuna access pointe 100+ lira para vermeyin yok yere, çünkü sorununuz yine tam olarak hallolmayacak. kabloyu uzatın bi şekilde tam verimde kullanın, ha yok çekemem derseniz de teknik ekip çağırın modeminizin değişmesini talep edin. baktınız müşteri hizmetleri ilgilenmedi internetiniz sıkıntısız gibisinden konuşmaya başladı, kapatın telefonu. bir müddet sonra tekrar arayın, WAN portundaki kabloyu çıkartın kablom takılı ama sinyal yok deyin paşa paşa gelsinler baksınlar

speed_emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    modemde anten olsa antenini değiştircem anten girişide yok sinyali yükselteyim dicektim. Süperonline aramaktan başka çağrem yok. Kurulum yapan firmaya gidip durumu anlatıcam artık. Nasıl çözüm bulabilceklerse artık bilmiyorum. Deneme yanılma olayınlada çok param gidicek.
    Zor bir durum çok.
    doğuştan araba manyağı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    arkadaşlar bu powerline kullansam sıkıntımı giderebilirmiyim 2 tane alip biri modem için diğerinden 2 port çıkışlı olarak kullansam nasıl olur etkisi olurmu ?
    doğuştan araba manyağı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    PL-X52P 500MBPS 4 PORT POWERLINE ADAPTÖR KİTİ - Powerline Adaptör - Network Aksesuarları - Vatan Bilgisayar

bu ürün nasıldır arkadaşlar. Kablolu kullanıcam pc lerime? yada 200 tllık ürün yeterli olurmu 500luk
    doğuştan araba manyağı

edemirbas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı speed_emre Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    PL-X52P 500MBPS 4 PORT POWERLINE ADAPTÖR KİTİ - Powerline Adaptör - Network Aksesuarları - Vatan Bilgisayar

bu ürün nasıldır arkadaşlar. Kablolu kullanıcam pc lerime? yada 200 tllık ürün yeterli olurmu 500luk

Şöyle bir incelemesi var ürünün

Bu kadar para vermeye değermi bilmiyorum ama. Pclabs'ta başka bir ürüne ait inceleme buldum (200lük). Şöyle bir yazı buldum incelemede:

"Performans değerlendirmesinde aygıtların üzerinde yazan 200 Mbps değeri bir kriter değil. Bu değer fiziksel katmanda geçerli teorik maksimum. Veri aktarım hızı olarak 150 Mbps yeteneği anılıyor ama bu da sizin veri aktarımınız olmayacak çünkü adaptörlere 100 Mbps Ethernet üzerinden bağlısınız. Yani sizin teorik limitiniz aslında 100 Mbps. Pratikte ise tıpkı kablosuz ağ gibi, bu gerçek olmuyor."

Cat6 kablolar 10gbps'e kadar destekliyor diye biliyorum o yüzden neden böyle yazmışlar anlamadım.

PCLABS - Linksys PowerLine AV PLS300/PLE300

Sonuç olarak powerline kablosuzla kablolu arasında biryerde kalıyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı edemirbas Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    "Performans değerlendirmesinde aygıtların üzerinde yazan 200 Mbps değeri bir kriter değil. Bu değer fiziksel katmanda geçerli teorik maksimum. Veri aktarım hızı olarak 150 Mbps yeteneği anılıyor ama bu da sizin veri aktarımınız olmayacak çünkü adaptörlere 100 Mbps Ethernet üzerinden bağlısınız. Yani sizin teorik limitiniz aslında 100 Mbps. Pratikte ise tıpkı kablosuz ağ gibi, bu gerçek olmuyor."

Cat6 kablolar 10gbps'e kadar destekliyor diye biliyorum o yüzden neden böyle yazmışlar anlamadım.

Sonuç olarak powerline kablosuzla kablolu arasında biryerde kalıyor.
    Bu powerlineların sunumunu yapmıştım okulda,
    bu kadar kullanılacağını hiç düşünmüyordum

Eğer bilgisayardaki ethernet kartı 10/100Mbps ise , kablo desteklese bile ethernet kartı darboğaz yapıyor bu seferde. Yine teorik hız 100Mbpsda takılıyor.
    Pratikte tabi daha da düşük.

Kablolamayı da ev halkı istemediklerine göre, bence wireless access pointler üzerine yoğunlaşmalısınız.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı speed_emre Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    modemde anten olsa antenini değiştircem anten girişide yok sinyali yükselteyim dicektim. Süperonline aramaktan başka çağrem yok. Kurulum yapan firmaya gidip durumu anlatıcam artık. Nasıl çözüm bulabilceklerse artık bilmiyorum. Deneme yanılma olayınlada çok param gidicek.
    Zor bir durum çok.
    hiçte zor bir durum değil aslında ve de öyle yüzlerce lira para bayılmaya da gerek yok. superonline'ın tilgin modemleri var antenli, rica edin onlardan takarlar. (aslında rica etmeyin, hır çıkarın sert yapın rica edince umursamazlar.)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    şikayette bulunun dediler anlaşma yaptığım bayi teknik ekip gelip incelesin olmazsa modem değiştirirler dediler. Bakalım ne olcak bende ona göre hareket edicem ama powerline nı herkes önerdi 40 mbit alırsınız dediler.

200 tl ye 200 mbitlikleri var olmazsa onlardan alayım diyorum.
    doğuştan araba manyağı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ne diye cebinizden 200 lira çıkarasınız ki, o onların yükümlülüğü, siz hizmeti tam olarak alamıyorsanız suç sizin mi? tilgin marka modem takarlar, onların anten çıkışı var istediğiniz db'de anten takarsınız.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    6 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bugün arayıp konuşçam şikayet edicem. İlgilensinler inş sorunu çözerler. En son teknolojisi modemiymiş verdikleri s serisi onu söylediler. Bakalım ne olcak.
    doğuştan araba manyağı

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)