User Tag List

Sayfa 5/5 İlkİlk ... 345
80 sonuçtan 77 ile 80 arası

Konu: Bizim Kullanabildiğimiz Basınçlı Su ve Köpük Olan Benzinciler?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı grkm Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Ben bir kimyager değilim, bu tip terimlerin wikipedia ve bir kaç kanaldan açıklamalarını okuyarak fikir edinebiliyorum. Teknik olarak yapısını inceleyip bilmem de mümkün değil ancak bu maddenin sevimli ve ılımlı olduğuna dair ikna edici kabiliyetinizi bekliyorum çünkü ;
    Kostik bazlı tüm araç yıkama şampuanları/köpükleri yukarıda sıraladığımız etkilere sebep oluyorlar. İçlerinde başka kimyevi maddeler vardır yoktur bunu da incelemedim fakat sektörün içerisindeki genel adı budur. Zahmet olurda okursanız belki fikir sahibi de olabilirsiniz.
    Kostik=sodyum hidroksit yani bazdır. Sevimli olarak nitelendirilemez, lavabo açmak için kullanır kadınlar
    Bir kimyager gibi kimya bilmeniz gerekmez ama bir madde hakkında bilgi verirken bilimle çelişmeyen bilgiler verirseniz, söylediklerinizin inandırıcılığı artar, aksi takdirde dünyanın en doğru tespitini bile yapsanız insanların kafasında soru işareti oluşur. Teknik bilgi kullanırken dikkatli olmanızı tavsiye ederim.
    O etkilerin doğru olup olmadığını kendim denemeden bilemem, piyasada evet öyle söyleniyor ama genelde bunu söyleyenler araç şampuanı tedarikçileri olduğu için %50 doğru %50 pazarlama taktiği gibi geliyor bana
    Açıkçası ben zaman sıkıntımdan dolayı aracıma özen göstermiyorum, her türlü kötü yıkama muamelesine maruz kalıyor gariban

grkm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı G.U.Z. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kostik=sodyum hidroksit yani bazdır. Sevimli olarak nitelendirilemez, lavabo açmak için kullanır kadınlar
    Bir kimyager gibi kimya bilmeniz gerekmez ama bir madde hakkında bilgi verirken bilimle çelişmeyen bilgiler verirseniz, söylediklerinizin inandırıcılığı artar, aksi takdirde dünyanın en doğru tespitini bile yapsanız insanların kafasında soru işareti oluşur. Teknik bilgi kullanırken dikkatli olmanızı tavsiye ederim.
    O etkilerin doğru olup olmadığını kendim denemeden bilemem, piyasada evet öyle söyleniyor ama genelde bunu söyleyenler araç şampuanı tedarikçileri olduğu için %50 doğru %50 pazarlama taktiği gibi geliyor bana
    Açıkçası ben zaman sıkıntımdan dolayı aracıma özen göstermiyorum, her türlü kötü yıkama muamelesine maruz kalıyor gariban
    Söylediğinizi bir bilim adamı olarak pratikte çeşitli araç vernik tabakaları ve çevresel koşulların etkilerini hesaba katarak analiz etmeden doğruluk yargısına varabileceğimizi sanmıyorum. Çoğu zaman teorilerin tutmama olasılığı da mevcut

Örneğinizden yola çıkarak sodyum hidroksitin güçsüz olduğu da söylenemez. Lavabolar tıkanırsa bunu kuvvet uygulamadan çözen bir kimyasaldan bahsediyoruz. Aynı şekilde belli bir basınçta su püskürten bir tabancanın sökemediği yapışmış çamuru yüzeyden kuvvet ve basınç uygulamadan söken aynı kimyasal. Benim PH Nötr veya alkaline yakın ürünlerimin bu tip çamura karşı tepkisi daha zayıf, uzun vade gözlemlerimizde aracın çeşitli materyallerine zarar vermiyor. Karşılığında ise zarar verdiğini çok kez gördüğümüz bir kimyasaldan bahsediyoruz. Şimdi bu durumda Sodyum Hidroksitin ağır olmama veya zararsız olma ihtimali var mı ? Bu gibi hadiseler, hatta insan cildi gibi güçlü bir yapıya verdiği zarar benim için ağır bir kimyasal olması için yeterli bir kanı. Sizin için, bilgi dağarcığınızda çok daha ağır olanı da vardır, saygıyla

Tabiki bilim konuşalım, öğrenmeye her zaman açığım ama sektörün içerisinde içeriği belirsiz her türlü kimyasala karşın insanların hevesi ve ilgisi azalmaması için genel de olsa bir yönlendirme ile uyarma ve zararsız, keyifli olan sonuçlara yöneltmek en çok dilediğim şey.

levent_s - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Evo34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    İstanbul'dan çıktıktan sonra Anadoluda neredeyse her istasyonda bu hizmeti bulmak mümkün.
    İstanbul'da bunun yıkamacılar vb. tarafından dolaylı engellendiğini düşünüyorum...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)