Sırf bu yüzden alaçam bi Pickup, arka kasaya amerikan tarzı demirimi üstüne dizicem hellalari, bi de ön ızgarası önüne dizicem. O tiplerin arkasına geçip hepsini yakicam.
Printable View
Sırf bu yüzden alaçam bi Pickup, arka kasaya amerikan tarzı demirimi üstüne dizicem hellalari, bi de ön ızgarası önüne dizicem. O tiplerin arkasına geçip hepsini yakicam.
Özellikle arka sislerini yakanlara çok pis ayar oluyorum ben de hemen arkasına geçer ön sislerimi yakarım, anlamazsa ön sisleri yakıp yakıp söndürürüm en sonunda uzunları dayar geçerim dibine...hızlanmaya çalışırsa da önüne geçip arka sisleri açıp açıp kapatırım...ama nafile öküzden bol bişey yok ki memlekette...hayır bir de tek sis yanıyor arkada o kadar çirkin bir görüntü ki, ne sanıyolarsa artık...
Bu arada aklıma geldi ama bulamadım, kesin birileri hatırlar...tech'ten dumanlı bir dizel sis farları yanan birinin önüne geçip harbiden dumana boğuyodu adamı...videoyu bulabilen varsa koysun şuraya da tekrar bi gülelim :))
özelilkle Q7 cayenne tarzı araçlarda D1S yada D3S tipi orjinal ampülleri yerine mavimtırak yada parlak pearl white denilen ampüllerle değiştiriyorlar o çakma xenon takmış adamlardan bin kat beter ediyor arabalar zaten yüksek birde far tam gözünün içine girdimi kör oluyorsun önünü göremiyorsun..
Bunlardan farklı olarak son kasa ducato ve boxerın far dizaynını yapanın Allah bin belasını versin.
o aynadan yansıma nedir yahu fotoğraf hali bile 2 sn de gözümü yordu.
genelde açan tüm arkadaşlarımı ikaz ediyorum ve aldığım cevaplar salakça, çoğu kezde adam gibi bir cevap verebilen olmuyor.
Toyota yaris 2011 model aracim. Ledli stoplari var. 6 tane led, bir kac kez arkadaslarla araclari degisince benim standart stoplarimin bir audiden farksiz oldugunu ne yazik ki farkettim. Artik cok sikisik trafikte el freni kullaniyorum. Yazik arkadakilere. Makyajsiz kasanin stobu var begendigim, ama tampon kismi da farkli. Tampon almaya calistim ama cikmasi bile 500 kagit. Ne yapacagim bilemiyorum.
Bazıları kesinlikle farkında değil. Yanına geçip kibarca uyardığında söndürüyor. Veya uzunları yakınca anlıyor kapatıyorlar.
Bazıları inatçı. Güzel göründüğünü falan düşünüyor aracının. Ne yaparsan yap anlamıyor. Öküz çünkü. Eskiden uzunları falan yakıp taciz ediyordum artık uğraşmıyorum. Yanından geçerken üzerine kırıyorum.
Muayenede bir sürü şeye takıyorlar ama far ayarı vs hafif kusur diye geçiyor. Ciddi anlamda ağır kusur olmalı hatta çakma xenon'lar egzoz gibi bağlanma sebebi olmalı.
ben sadece arka sisleri acıp gezerım :D
Bundan bahsediyorum trafikde arkanıza böyle ibr araç gelirse iptalsiniz aynalar falan hak getire.. yada karşınızdan gelse daha kötü kısmı kör olursunuz belli bir süre..
http://media.merchantcircle.com/2697...206k_full.jpeg
Bunlarda orjinal D3S 4300K ampülleri çıkartıyorlar yerine D3S 6000k yada 8000k ampül takıyorlar tabi balastlarida dahil..
http://www.ijdmtoy.com/ebay/D3C/D3S_New_06.jpg
http://www.ijdmtoy.com/ebay/D3C/D3S_03.jpg
Gözlerim maşallah çok iyidir. Karşıdan gözüme xenon tutsalar etkilenmem nerdeyse. Ama şu mantığı anlamıyorum. Özellikle böyle GTI tayfasında oluyor. Gece yarısı olmuş adam farlarını yakmak yerine park + sis geziyor. Sis de zaten xenon kesin var. Hayır ne oluyor arabası daha mı güzel sanıyor o embesil kişiler. Bu forumdanda tanıdığım en az 10 tane embesil var bu şekilde.
3 kere yazmışsınız ancak kelvin yükseldikçe ışık gücü düşüyor size denk gelenler farı kurcalatırken ayarlarını bozmuş yada ampulu düzgün takamamış olabilirler. Ayrıca yay takan aracını alcaktanlar far ayarını mutlaka yaptırsınlar. Sis farını yakınca arabalar daha sekil olmuyor ancak bunu anlayamıyoruz maalesef toplum olarak saygı sıfır. Cukura girmemek icin yavasladigimda 10 sn icin yemedigimiz korna hareket kalmiyor, herkesin işi acele *** yetiştiriyorlar.
3 numara en koyusundan film çektirdim rahatım :D arkadan projektor tutsalar yine gozumu almaz :D
O connectlere öyle güzel sövüyorum ki . Yanına geliyorum babam yaşında adam . Belki salak diyceksiniz ama bizim symbol ün arka sislerinin nasıl açıldığını geçen hafta öğrendim . Sisleri de gerekmedikçe kullanmıyorum . Tofaşlar zaten zenonların daimi kullanıcısı onlara ayrı sövüyorum.
Arka cam filmli ve karartmalı ayna var aracımda. Ona rağmen dün gece arkadan kısalarla gelen bir vatandaşın farı tavanımdan çıkıyordu. Bende arka çakar sis ne varsa açtım. :)
4-5 ay önce insignia varken istanbul'dan Ankara'ya doğru yola çıktım gece 1-2 gibi arabada annem,babam var nese far ayarım bozuktu bende farkındayım tabi servise götürdüm (maslak çiftkurtlar) dedilerki bu afl olduğundan ayar yapılmıyo kendi yolun ve yükün durumuna göre ayarlar saçma geldi, nese dedim Ankara'da hallederim ince ince gidiyorum aynı şeritte uzun süre gitmiyorum tabi önümdekinin gözünü alıyor diye, bide paso 4'lüler açık yanıyor. Yavaş gidince millet rahatsız olduğu için biraz hızlanalım dedi babam bende 130-140 ort. gidiyorum, 10 dk önce geçtiğim Latitude 34 fyd sonu 15 ya da 16 plakası bu dayım kafaya takmış bizi rahatsız edicek sürekli takip ediyor beni ben hızlanıyorum oda hızlanıyor ben yavaşlıyorum oda yavaşlıyor bizimkilere yansıtmadım paso gözüm aynalarda böyle böyle körfez'den boluya kadar geldik, tünel çıkısında bu adam sollamak için hızlandı bende yol verdim tabi önüme geçti ben 130 civarı gidiyorum hala bu herif dip fren yaptı bende sağ sol kaymalar esp- abs çok şükür topladık. Tünelden sonra bolu'dan otobana bağlantı sapağı var ordan 1 tane siyah insignia turbo geldi içinde 4-5 tane yarma hızımız 210-220 arabada annem paso ağlamakta, babam polis arıyor adamlar biz bişey yapamayız tarzı konuşmalar vs. Nese bu sonradan türüyen insignia ben orta şeritteyken soldan benim önüme bulunduğum şeride doğru çapraz şekilde kırdı, çok şükür zamanında frenle falan kurtardık nese ben emniyete kadar geldim sonra sola attım kendimi gaz kesmeden Kızılcahamam kadar geldik yol çalışması vardı karşı şeride geçirdi bizi karayolları ordan artık kendimi gelen arabaların üstüne attım yol yapımı boyunca milletin üstüne sürdüm onlar arkada kaldı çalışmadan sonra ilk sapaktan sonra otoyoldan çıktım. Başımıza bişey gelmeden kurtardık.
Başıma böyle bir olay geldi aman diyim farlarınıza ve ayarlarınıza dikkat edin piyasada manyak çok.
astramı aldığım gün kısalardaki 6000 xenonları çıkardığımda elektrikci arkadaş çok şaşırmıştı; çünkü ampüller, far kapakları, dahil 80 tl vermiştim adam 50 daha ver sislere xenon al demişti yorumları gördükçe yaptığım hareketin ne kadar doğru olduğunu bir daha anladım
Sonuna kadar takiliyorum arka cam koyu ustune film var dikiz aynasi karartmali birazcik onune geciyor en azindan yan aynalara vurana kadar isik !!! Ama her sekilde arabanin icin gunduz gibi oluyor ! Birde o yuksek servisler transporterlar sprinterlar takti mi etmedigim laf kalmiyor
Edit : arka sis farlarini acanlara girmiyorum bile ! Bide sikisik trafik oldu mu kacicak yerinizde olmuyor gozler iptal
aracımın farlarını otomatiğe aldıgım ıcın gunduzlerı ledler kendılıgınden yanıyor gece de kısalarım o sis acıpta gezenlere dicek söz yok bosuna gunaha girmeye gerek yok dengesızler yuzunden gerektıgınce uzunlarımı kullanmamaya bıle özen gösterıyorum.
allah arka sis açanların tekerini düz bastırmasın.
Işık topu gibi gezenler, birde soba borusu kılıklı egzozu scooter'a takanlar bitmediler.
İçimden, ışık topu gibi gezenlerin gözlerine 24 saat xenon far tutmak; soba borusu egzoz ile gezenleride komple o egzoza oturtmak geliyor.
ne zaman arka sisi açık bir araç olsa önümde bende nezaketen uzunlarımı esirgemem ondan :)
arka sis açanların hepsinin allah belasını versin.ama gündüz amerikan park ve sis gezerim görüntüsü hoşuma gidiyor.heralde gündüzde göz almıyodur. gece normal farlarımı yakarım adam akıllı kimsenin gözünü almadan önümü göre göre giderim.
Geçtiğimiz günlerde bir jeep öyle bir açmış ki farlarını xenon birde zaten alerjim var kaza yapıyordum Son anda kurtardım arkasından bir ton küfür ettim insanların zevki yüzünden bizler zarar görmek zorunda değiliz.
Aracimin farlari buzcam ve normal sari ampul var gece gunduz surekli aciktir benim. Inanin gunduz far cok onemli, ondeki arac tarafindan hemen farkediliyorsunuz. Ama sisler konusunda hemfikiriz.
Aynen bende arka sisleri açanlara arkadan uzunları açıyorum bekliyorum öyle geçmeden. Görgüsüz bunlar eğer varsa aramızda bu şekil dolaşan kiii illa vardır sizede bu lafım beyler..
Walla bu işin şahini tofaşı kalmadı artık geçen leoncunun biri hem arka sisleri açmış bide frene basınca ortada kocaman led koymuş f1 çakar hesabı böylelerinin foto yada videosunu çekip ceza almasını sağlayamıyomuyuz acaba
benim arka sisim açık olabiliyor bazen ama stoplarımda folyo var dikkat çekmiyo :D
Ben bunu yapanların arkasına geçip uzunları yakıyorum deliriyolar.sonra çamı açığ srnin açtığın sisle çakma xenonun da aynısını bana yapıyor diyorum.basıp gidiyorum.birda uzunları açık unutam ablalar varki onları konuşmuyorum bile
maşallah forumda merceksiz fara xenon takan kimse yokmuş :) arka sis, ön sis sinir bozucu ama merceksiz farıma xenon kullanıyorum en aşağı getiriyorum ayarı kimsenin uyardığı olmadı şu ana kadar.. Forumda tek çakma zenonlu olmakta farklı bir duyguymuş........
Arka sis farına bende gıcık oluyorum. Sadece yağmurlu havalarda,otobanda açıyorum, hatta o da trafik sıkıştıgı zaman direk kapatıyorum. Arkadan gelen patlar diye endişe ediyorum nedense yağmurlu havalarda.
Onun dışında sis farı olan aracım kalmadı, (hoş apaçi yıllarımdan kalma Corsa'da malesef hala 10bin K xenon kısa ve sis var peder ısrarla para harcamamak için değiştirmese de) o yüzden öyle bir derdim yok.
arka sis açana uzunları dayarım, arkamda projektör geliyosa fıskiyenin tekini ayarlardım arkaya cam suyu attırıyorum :D :D :D
merceksz fara xenon takarlar birrde farn şapkasini cikatirla ustne arka sisleri yaknca ogn kazandgim tum sevap pointler gnah point olrak geri dönyr :D
en çok göz alanlar şuan benim için "11 "12 sonrası a4 a6 fren lambaları arkasında durulmayacak gibi. zaten arka sis yakana ne bi ceza var nede uyaran. bilinçsiz yapan fordlarda çok onu bilyorumda, park sis, uzunlar acik gezen cahil çok.
Trafikte ozellikle gunduzleri uzunlarla gidenlere ayar oluyorum bende. Hee birde toyota prius . Toyota muhendisleri nasil insanlari kor ederiz diye uzunca dusunmus olmalilar o ledleri koyarken. Dur kalk trafikte direkt kor ediyor .