Adam zaten korkmus yangina korukle gitmeama gercekten son ani beklememek gerek dis agrisi ve bobrek tasi acisi anlayamazsiniz
![]()
REDBULL GSİ
CORSA B TÜRKİYE
Dolgu için 8.iğneyi olduğumu hatırlıyorum, daha geçen hafta dişçideyken dolgu esnasında yine zonglayınca istemsizce yerimden zıpladım eline vurdum az daha saplıyordu matkapı sağa solaçok sıkıntılı iş, hele bi de benim gibi yerinde duramayan tipsen ve kız arkadaşınla gittiysen eyvahhh.. kaldıki 4 kanal tedavi, 1 vida, 1 çekim ve 8-9 dolgu ile ağzımı resmen baştan yarattığım halde halada gitmeye yemiyor.. En son bişeyi farkettim dişçi söyledi ve gerçekten yapıncada şahit oldum, alt çene çok zor uyuşuyormuş, ama en rahat üst çene uyuşuyormuş, sinirlerin geçtiği hatlar iki çenede farklıymış ve gerçekten 1 günde bir alt birde üstten dişimi yaptırdım altı yaparken kız arkadaşımdan ayrılıyordum
üstü yaparkende en son doktor kız arkadaşıma beni gösterip maşallah ı var bak hiç sesi çıkıyormu diyordu, böyle bir rezillikte cabası
![]()
ig: erayender
ben cok kanal tedavısı oldum orda bı sıkıntı yok sadece dıscı deyınce bana bısıler oluyo ıcım urperıyo bole anlatamıyorum o koltugu gorunce degısık seyler anlayamassınızşaka bi yana cok bı sısme yok zaten dıs etımde sadece alt taraf azcık sıstı pazartesı gazıye gıdıcem bakalım ALLAH herseyın hayırlısı versın ama korkmuyorum desem yalan solerım
![]()
Valla bende aynen öyleyim yeminle 2 hafta öncesinden tribe giriyorum anca kurtarıyor, internette araştırıyorum, her önüme gelene soruyorum falan ama aslında çok yanlış, herkesin sinir yapısı ve yapılacak işi aynı olmadığından boşuna vesveselerle beyin doldurmak, size tavsiyem ben kendimi böyle telkin ediyorum, bugün dolguya gitmesem yarın kanala gideceğim sonuçta çürük var yani, o plastik eldivenli eli öyle yada böyle öpeceksem şimdi iş küçükken giderim daha az acıya katlanırım diyorum, ve size birşey daha söyleyeyim, beterin beteri vardır, kimilerinin dişinin altından kistler çıkıyor iyi veya kötü huylu, operasyonla onlar alınıyor, yani Allah daha ciddi ve çaresi olmayan dertler vermesin inşallah, en kötü sağlık sorununuz bu olsun, bunları düşünüp biraz olsun rahatlayabilirsiniz belki..
ig: erayender
3 5 igneyle uyusmayalanlara yaziyorm alinti yapmadim
Arkadasim dis cektircekti bende gittim. 3 igne vurdu adam hala hissediyo herseyi. En sonunda disiyle dis eti arasinaki bosluga soktu ordan bi cakti igneyi, hadii selamin aleykumoyle bi uyustu ki 3 saat dudagini bile.hissetmedi
![]()
Dişçiden deli gibi korkar, çekinirdim artık dişime bir şey olsa da gitsem diyecek hale geldim biraz sado mazo olmayı becermek lazım )) Antibiyotikler 1000mg olur apseyi kurutana kadar kullanırsınız.. Ama inanın dişçiden kaynaklı ağrı diş ağrırken çektiğiniz acının yanında bir hiç.. Hatta acı olmuyor bile doktorunuzu iyi seçin, tavsiye üzerine gidin..
sen kasaba gelmissin ben daha 20lik cekilirken bile 3 den fazla igne vuruldugmu hatırlamam.ama bende gücsüze denk geldim bikere heralde.igneden disciden falan korkmam asla ama 20lik için gittigim dişcinin cagırdıgı cerrah ömrümden ömür aldım benim kesti etti biçti cekiyo gelmiyo alla alla diyo tam 1.5 saatte donuma kadar terletti beni ve baya uzun bir şişlik yasadım (sag alttı sol altıda ccekimmi dedi hemen aman dedim sakın simdi kalsın) daha sonra baska bir doktora annemin arkadasıymıs sonradna ogrendim ve gittim adam aynı 20ligi ignesini yaptı sagını solunu hafiften yine saplanmasn diye kesti tornavida kıvamında zımbırtıyla kanıtrttı penseyle cekti aldı dkisi attı bitti
bittimi diyorum bakıyo bana evet der gibi .üstüne ne sislik ne bişey o gecenin sabahına gecmişti sislikde
buarada Allah düşman basına vermesin 20'lik agrısı 2 sefer geldi kafayı duvarlara vuruyodm gelsin iltihap kurusnda randevu saati gelsin diye.tarifsiz bişey agrı hissederseniz hemen gidin baktırn basta gecer diyosunuz ama aylarca agrı olmuyor bişey sonra bir gün felaket ve disciye kosarak gidesiniz![]()
1881 - 193∞
aynı durum bana oldu yaklasık 30-35 dakıka suren bi operasyon yaptılar diş etimde olan iltihabı temızledıler.igneden sonra en ufak bi acı hıssetmıyorsunuz.Hatta sol yanagım göz altımdan ıtıbaren uyumustu.Bıcaklar falan kestiler diktiler en ufak acı hıssedılmıyor sadece uyusma gectıkten sonra agrılar baslıyor onlarıda agrı kesici ve antibiyotik tedavisiyle iyi yapıyorlar.Bana doktor 1 hafta yemek yiyemessin dedi dikişlerden dolayı 2 gun sonra yemekte yedim yani![]()
benmde dış etlerım çok hassas, dışımı fırçalarken bıle kanıo yada sımıt yerken sert tarafı dış etıme değerse canım çok acıo..
dışçıyı bırak ben aşı zamanı okuldan kaçıodmkımse bulamıodm benı..
dış etımde apse oluştu bende nanelı colgate plax ıle gargara yaptım ve dış etımın açık olan kısmından ıçıne gıttı, gozlerımden yaş geldı o derece canım yandıdış etlerım şışmeye başladı mecburen gırış kattakı dışçı komşumuza uğradım
koltuğa yatmak ıstemedığımı en baştan açık açık soyledm
bı kaç ılaç verdı, ağrı olursa tuzlu su ıle ağzını çalkala ve 3 gun sonra kontrole gel dedı, neyse 1 hafta geçtı
dış etlerım ağrımaya başladı bışy çığneyınce bıle sızlıodu, artık çorba ekmek yemeye başlamıştım
olacak gıbı deıldı, aşağı doktoruma ındım benı bu dertten kurtar dedım..
amelıyat olacağımı soyledı. "neeeeee amelıyat mı?" dıe tepkı gosterdım ıstem dışı..
nyse sonuç olarak dış etlerım ıyıleşmedı ve amelıyat ıçın randevu aldım, o buyuk gun geldırahat olmamı kendımı kasmamamı soyledı (artık nasl kastysam kendımı
) dış etlerime sprey sıktı 1 dk snra dış etlerım uyuşmaya başladı 2 dk snra dılımı ısırdım hıssetmedım
snra ığne yaptı ondanda bışy anlamadm
ne kdr surdu hatrlamıorm ama bıttığını soyledı ve kalktm koltuktan..
bu arada güzel bı asıstanı vardı doktorumunbende yalandan çok canım yanıo elınızı tutabılırmıyım dedım ahhaha
sıkı sıkı sıkmıştım kızın elını
bu arada 2010 yılında amelıyat olmuştum..
1 hafta sonra dıkışlerı alcaz dedı, dış etının ıçınde kalan dıkışler zatn orda kaybolup gıdecek, dışarda kalanları kesıcez dedı, 1 hafta sonra gıttım gene sprey sıktı ve dışarda kalan dıkışlerı kestı bıttı gıttı..
korkulacak bışy yk cıdden, ıstersen kulaklığını tak telefondan muzık aç dınle o derece rahathem sıkılmamış olursun hemde zmn çabuk geçer..
![]()
F&F CAR CLEAN - Detailing Center
Vtec II ES7 | Accord 2.4 EX. | C2 HDI | GPunto MJET 3K | Dizel Otomatik ERA...
3 sene kadar diş teli kullandım. Azı dişlerim çekilirken özellikle , bitanesinde 3 tane iğne sonunda hala ağrım vardı aynı senin bahsettigin gibi. Doktor intihap yapmış dişin az sık kendini dedi , dedim hissediyom ama , tabi hissetcen bilincin yerinde dediEnson biraz sıktım kendimi çekti
![]()
Ayni durumu yasadim kizilayda discm var ve dislerim yapiliyor devamli gidiyorm bulusup senide muane ettirebilirm
benimde dişlerimde özellikle alt ön dişlerde lekelenme vardı temizlettim 1 ay sonra tekrar oldu.böyle durum yaşayan var mı aranızda düzenli fırçalıyorum bakıyorum ona rağmen lekeleniyor inatladevamlı diş temizletmekde zararlıymış
![]()
dasestar
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)