Güzel noktaya değinmişsin ibrahim abi. Benim 1.4is'in kesicisi 7200rpm idi ama vafc'de 6996 çeviyor görünüyordu. 200rpm bi sapma vardı yani.
.
jant lastik orjinalmidir ?
Intercity Istanbul Park
Caterham Türkiye
OMP Türkiye
Pist Günleri
Intercity Endurance Cup
Intercity Clio Cup
Intercity Megane Cup
Intercity Caterham Cup
devirdede muhakkak sapma oluyor
BOOSTPROJECTS
EKK24 0-402 m. N/A Fwd TR Rekoru 11.9 sn.
100-200 - 8.5sn.
N/A is the best..
Civic Hatchback
Devir saati hata payı ihtimal dışı. Kadranda hatalı görsen de yapılan yazılımda kesici devri kaç k rpm'de ise o devirde keser sonuçta. Son sürat denerkende kesiciye girerken 270 yaptığını söylemiş zaten.. Orda bir sapma yok.
Kamberden ve lastik basıncından 5 10 km oynayabilir aynen telefonda hatalı ölçmüş olabilir ama bence son dişli oranınız farklı
Vti in kadran efsane fazla gosteriyo
Yuzde 7-8 gibi
%10 %12 gibiydi hondalarda.Geçende de konusu oldu eski autobild de komple testi vardı bütün markaların.Bmw en fazla hata gösterendi hatta.Bulamadım ama bulsam paylasacaktım
Are Honda odometers and speedometers known to be inaccurate? - Straight Dope Message Board
Rotary.. because we dont need many liters to kick u'r ass..
şanzuman oranlarını yukarıdaki linkten excel dosya ile hesapladım. benim setup ile eğer final drive oranı 4.05 ise ki biz öyle aldık top speed 285km yapıyor. benim normal şartlarda 270 değil 285 görmem geriyor yani.
lastik basıncımı yola çıkmadan kontrol etmiştim, önler 32psi idi. arkalar 30. ön düzen camber vb ayarlarımı yeni yaptırdım, yol karaburun düzlüğü. bunlardan dolayı bir sıkıntı olacağını sanmıyorum. muhtemel bu, cep tel programı ile ilgili bir problem olabilir. uygun bir zamada memedden drift box alıp öyle hesaplamak lazım.
ayrıca hilmi, 1.2.3. vites oranlarının değişik olması son süratı etkilemiyor, diğer girdiler aynı olmak kaydıyla son süratı etkileyen 5.vtes oranı.
tabloya göre 8950 çeiviren bir civic teknik olarak 300km görebilir.
edit; devir kesin 8500. hondata rev limit girildi, ne sürattte, ne rev de kadranı sallamıyoruz![]()
Full-Time TeacheR
Part-Time TradeR
Part-Time DJ![]()
4.05 diye aldık ama bir araştırmak lazım. drift box vb ikinci bir veri lazım görünüyor.
yukarda da yazdığım gibi gerek top speed gerek kesici için kadrana hiç bakmadık. sapma vbden dolayı gps tarzı veriye güveniyoruz. ve bunu teknik tablo verisi ile karşılaştırıyoruz. sonuç; ufak tefen sapma ve şu anki setup ile drift box olçümü 285km görmesi lazım.
Full-Time TeacheR
Part-Time TradeR
Part-Time DJ![]()
Bu vteccilerden korkulur valla..hela olsun..su hondayla 270 i de görüyorsunuz ya tekrardan tebrikler
AFR si fakir e ceken adam.....
Abi Aklıma bir şey takıldı F1 yarışlarını izleyen varsa bilir yüksek hızlarda aracın önü şahlanıp gidiyor aerodinamik açıdan daha yoksun bir vtec 300 yaparsa aynı şey olmazmı
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)