banada sureklı oluyor
hatta bı gun oyle carptıkı elımdekı cep telefonunu yere dusurdum
Printable View
banada sureklı oluyor
hatta bı gun oyle carptıkı elımdekı cep telefonunu yere dusurdum
laptopta elektrik kaçağı varsa , bütün gün haşır neşirseniz ondan olabilir.birde yünlü kazak , hırka , vs. çok etkiliyor.
arkadaşlar bu sürekli konuşulur durur
hadi olayı çözelim bitsin.
bir kere araba sizi çarpmıyor
sizin üzerinizde biriken statik elektrik aracın kapısına falan tutunca araç üzerinden toprağa aktarılıyor.
yani ortada bir elektrik varsa o sizin üzerinizde.
araç şasesinde sizi çarpacak bir elektrik olması imkansızdır
araba 12 volt ile çalışıyor
sadece bujiler için yüksek voltaj mevcut fakat bu şasede birikmez-biriktirilemez.
sadece araba değil evrende yazmış şirketteki kapı kolu, yada biriyle tokalaşırken yada evet araca dokununca aynı şey olur.
sizin üzerinizde birikmiş olan statik elektrik karşı tarafa aktarılır
hatta bunu gözünüzle bile görebilirsiniz, ses bile çıkar.
olayın temelinde üzerinizdeki giysiler yatar
kazak-mont-ayakkabı + aracın içindeki halı-paspas nedendir.
hangisi sıkıntılı ile bunları deneyerek bulmanız lazım
ben bu yüzden ayakkabı attığımı bilirim.
cahil insanları yada işi bilmeyen elektrikçileri dinlemeyin
araba sizi değil siz arabayı çarpıyorsunuz.
statik elektrik meselesi sizdeki enerji aracın metal aksam vasıtası ile topraga aktarılıyor
bende bazen çok carpılıyorum hatta tedirgin oluyorum çaılacagımı bilerek dikkatli kapatıyorum kapıyı
suanki işimde bunu simule eden test cihazları satıyorum doğal birşey merak etmeyin araclar ve birçok CE işaretine sahip cihazlar bu testlerden geçiyor :D
Giyilen çoraplara dikkat edin ;)
Abi 94 ae101 dede son iki haftadir ayni sikinti var bi cizirt oluyo basiyorum anani si.... diye :D demek ki sikinti bizde hep findik yemeden oluyo bunlar :D
hayda herkesi mi çarpılıyormuş yahu, kaz tüyü mont direksiyonu çevirince muhtemelen elektrik topluyor. Şu montu 1 hafta giymeyelim bakalım sonuç ne olacak.
ara sıra toprağa basmak lazım bende fena çarpılıyorum dün baya kül oluyodum nerdeyse hatta :D
Kesinlikle ayakkabıyla alakalı bir durum. :)
son bir haftadır bende de oluyor herkesde bu son zamanlarda olması ilginç geldi
stress ile alakalı olabılırmı seçimlerin stresinden mi oluyor acaba
Bende sürekli oluyor hafta içi şirketin polosunu ayağımla yada dirseğimle kapatıyorum kendi aracım focusta öyle bişey olmadı
benim megandada oluyor tabiki bu arabanın markasına göre olan bişey değil yukarda yazmış biri yok almandan oluyo falan :D azıcık çıplak ayakla toprakta gezmek lazım bence çözüm bu
ulan lanet olsun son 1 aydir arabaya dokunmaya korkuyorm yalniz degilmisim arabayi servise goturcektim resmen cok kotu carpiyo ya anlamadim sebebini
Çıkarın pabuçları toprağa basın azcık :D
Maxi çok güzel açıklamış durumu.
lanet bir şekilde sık sık bana da oluyor; bağla telefonu şarj olsun o derece şiddetli çarpıyor, paspas mı, giysi mi ayakkabı mı ne denediysem olmadı bir türlü kesemedim enerjiyi, kedi edineceğim yakındır.
Gomlek, pantalon , ayakkabi ayni araba ayni yaptigim iste ayni arabada degil ama cevremdeki insanlari carpiyorum
Cozemedim gitti
Golfde benide çarpıyor kapı fitilinde kadife gibi bir parça var orası vuruyor özellikle sıçrıyorum resmen :D
Bende çarpılıyorum sürekli hemde her yerde. Bankamatik düğmelerinde,binanın giriş kapısını açarken,asansör kapısında,arabada,bilgisayara dokununca,metal merdiven demirlerine dokununca vs. saymakla bitmez.
Çözümü şöyle buldum;
Bankamatikte düğmelere dokunmadan önce yanda duvar varsa ona ya da yere dokunuyorum 2-3 sn. Binaya girerken,asansöre binerken elimi duvara sürtüyorum. Metal kolu olan tahta kapıları açarken önce tahtaya dokunun sonra kapıyı açın. Ben böyle yapınca çarpılma durumu olmuyor genelde ama insanlarla selamlaşırken yine oluyor.
bu bendede oluyor sirket aracım clio. hadi diyorum elimle kapatmayayım kapıyı carpacak diye dirsegimle kapatıyorum ama sonra farklı metal bi yere dokundugumda yine carpıyor. aractan indiginde o elektrik uzerinde kalıyor ve bi sekilde metal bi yere dokundugunda ufak bir kıvılcım atıyor.