honda civic 1.6 ies geç marş alma sorunu

Thread: honda civic 1.6 ies geç marş alma sorunu

1. enestezi's Avatar

enestezi said:

honda civic 1.6 ies geç marş alma sorunu

aracım 2001 1.6 ies 160000km de tüplüdür.aracım kış girdi gireli marşı uzatıyodu.tek marşta çalışıyo ama marş uzatıyo ve çalıştığı zaman 5 saniye kadar araba boğuluyo gibi oluyo titreyip düzeliyodu.soğuklardandır diye çok oynatmak istemedim.havalar ısındığı halde aynı sıkıntı devam ediyor.ustalardan aldığım tavsiyeler üzerine subap ayarı yapıldı.gaz kelebeği temizlendi.bujiler değiştirildi.benzin pompasının basıncıda düzgün çıktı.ama sıkıntı hala devam ediyo.hala arabam geç marş alıyo.sıkıntı nedir sizce.nereyi kontrol ettirmem lazım.yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
    VTEC

2. SieRRa's Avatar

SieRRa said:
    Araçtaki benzin durumu nedir ? Ben benzinin biteceğini marşı uzattığında anlıyorumda (Benzin ışığı kronik)

3. Seven7's Avatar

Seven7 said:
    Benzinde marşa bastığınızda süre aynı mı?
    Marş sesine ayrı bir sempatim var benim bu araçların bence bir problem yok.

4. krm106's Avatar

krm106 said:
    Würth Enjektör temizleyici senin ilacin al bitane depoya dök sorun cozulur muhtemelen ayni sorun bendede vardi cunku

5. enestezi's Avatar

enestezi said:
    Quote Originally Posted by SieRRa View Post
    Araçtaki benzin durumu nedir ? Ben benzinin biteceğini marşı uzattığında anlıyorumda (Benzin ışığı kronik)
    benzin fazlasıyla mevcut depomda.teşekkürler.
    VTEC

6. enestezi's Avatar

enestezi said:
    Quote Originally Posted by Seven7 View Post
    Benzinde marşa bastığınızda süre aynı mı?
    Marş sesine ayrı bir sempatim var benim bu araçların bence bir problem yok.
    zaten tam sıralı benzinde çalışıyo.akşamından benzindede bıraksam değişen bişey olmuyo. benimde sesi hoşuma gidiyo ama araba can çekişiyomuş gibi marş çevirdikçe benim içim acıyo
    VTEC

7. enestezi's Avatar

enestezi said:
    enjektör temizleyiciyi bi köşeye yazdım hocam deneyecem.teşekkürler.
    VTEC

8. suk3b3's Avatar

suk3b3 said:
    Quote Originally Posted by enestezi View Post
    enjektör temizleyiciyi bi köşeye yazdım hocam deneyecem.teşekkürler.
    deneyimleri yazarsan bzde ona göre alalm şef
    SWAT

9. enestezi's Avatar

enestezi said:
    Quote Originally Posted by suk3b3 View Post
    deneyimleri yazarsan bzde ona göre alalm şef
    tamam şefim yazarım gözlemlerimi
    VTEC

10. 3rk4n's Avatar

3rk4n said:
    Benzin pompasi basincina baktir.
    1.6tdi.
    Ecutech.

11. erhann's Avatar

erhann said:
    Ne kadar surede calişıyor zaman olarak ı esler tık marşta calişmaz dıger araclar gibi bır ıkı tur donderir Zaten marş sesi efsanedir bu yüzden

12. Okan.A.A's Avatar

Okan.A.A said:
    Geç çalışma sorunu bendede vardı .Sebepleri 1- soğuk motor , 2- benzinde bırakıp benzinde çaılştırınca hemen çalışıyordu aynı şey lpg dede oluyordu

13. enestezi's Avatar

enestezi said:
    Quote Originally Posted by 3rk4n View Post
    Benzin pompasi basincina baktir.
    Basıncı ölçtürdüm 3.5 bar çıktı usta gayet iyi dedi.
    VTEC

14. enestezi's Avatar

enestezi said:
    Quote Originally Posted by erhann View Post
    Ne kadar surede calişıyor zaman olarak ı esler tık marşta calişmaz dıger araclar gibi bır ıkı tur donderir Zaten marş sesi efsanedir bu yüzden
    bu sıkıntı olmadan önce o efsane sesi 3 kere duyuyordum.4.ye kesin alıyodu.yani 3 kere gıv gıv gıv eediyodu sonra alıyodu.şimdi 8,9 kere çeviriyo öyle alıyo.bi sıkıntıda aldıktan sonra araba boğuluyo ve titriyo 5 saniye kadar.
    VTEC

15. enestezi's Avatar

enestezi said:
    Quote Originally Posted by Okan.A.A View Post
    Geç çalışma sorunu bendede vardı .Sebepleri 1- soğuk motor , 2- benzinde bırakıp benzinde çaılştırınca hemen çalışıyordu aynı şey lpg dede oluyordu
    valla soğuklardandır diye çok önemsemedim ama havalar geçenlerde çok güzeldi.aynı sıkıntıyı yapmaya devam etti.arabamı stop edip aradan 1 saat geçtikten sonra tekrar marşa basarsam düzgün çalışıyo.ama 2 saat geçtikten sonra basarsam yine uzatıyo hava iyi olsa bile.
    VTEC

16. enestezi's Avatar

enestezi said:
    arkadaşlar würth enjektör temizleyiciyi koydum benzin filtremide değiştirdim bu arada ama arabamda hala bi değişiklik yok.kafayı yiyecem yardımlarınızı bekliyorum.
    VTEC

17. enestezi's Avatar

enestezi said:
    arkadaşlar sıkıntıyı bulduk.sıkıntı tüpün enjektörlerinden kaynaklanıyormuş.garantiden değiişti.şimdi eskisi gibi sağlıklı bir şekilde çalışıyor.yardımcı olmaya çalışan tüm arkadaşlara teşekkürler.
    saygılar.
    VTEC

18. Ahmetfikri's Avatar

Ahmetfikri said:
    geçmiş olsun ama benzindeki marşa nasıl bi etkisi olur ki tüp enjektörünün

19. mert_can 41's Avatar

mert_can 41 said:
    Akü durumunuz nedir benimde aklıma ilk akü geldi
    Quote Originally Posted by MBALP View Post
    Sanırım araç nazım hikmet ile Cemal sureyya' nin vakti zamanında ortak olarak aldıkları ve Ataşehir gecelerine adlarını altın harfler ile yazdırdiklari araç..