11 ay s2000 kullandım, gene olsa gene aynı keyif ve heyecanla kullanırım. Çok farklı bir araç.. Şimdiden hayırlı olsun inşallah
11 ay s2000 kullandım, gene olsa gene aynı keyif ve heyecanla kullanırım. Çok farklı bir araç.. Şimdiden hayırlı olsun inşallah
.
2 ayda bir böyle bir konu açılmak zorunda mı?
Arkadaş araba pahalı. Parası olan alsın. Olmayan almasın. Nokta.
o para z4m le temiz e46 m3 e de verilebilir zevk meselesi s2000 ayrı bi araba![]()
Ya arkadaslar ben anlamiyorum bi araba alicam tecrubsei olan takip eden kisilerden bilgi amacli yardim istedim olay nerelere geldi zevk meselesi butce meselesi kimse kimseye zorla bisey yaptirmiyo sevdirmiyo ben s2000 e isindim baskasi m3 e isinir yani bu polemikleri gecelim bence kiyaslama konulari gereksiz
Ride Or Die
Bu laf atan arkadaslar hergun youtube dan cayir cayir s2000 videosu izliyodur kesin :d Bu araba 100de eder,hatta piyasada 120edecek s2000lerde var. Konu yine s2000 fiyatlarina gelmis
benim araba e5 de hafif gaza dokununca 6.viteslede yanlıyo![]()
benım 4 silindir 1200 kg 140 hp arabam gaza dokunmayla arkasını attırıyosa s2000 kendi eksni etrafında döner tahminimce
edit : içinde ben varken 1300 oluyo![]()
100 bin etmez, özel değil diyenler neye göre diyorlar bunu çözemedim.
İlk olarak diğerlerine göre çok daha kolay satılabilir olması ve değer kaybına en az uğrayan roadster olması dolayısı ile 1-0. Hatta kar eden bile oluyor.
Şekil ve görüntü kişiden kişiye değişir,fakat hem sahip olan hem de dışardan bakan birçok insan için mükemmel hatlara sahiptir. Ki daha S2000 in görünüşünü beğenmeyen birine rastlamadım ama SLK,Z4 bunları beğenmeyenler var.
Hemen herkesin dilinde olan özel bir otomobildir. Hiçbir şekilde Z4,SLK,TT ve türevi roadster bir araç bu denli konuşulmaz, ilgi görmez. Sayfalarca konusu açılmaz,sorgulanmaz,üstüne kavgalar çıkmaz. Sokaktan x bir araç ile geçmek ile S2000 ile geçmek arasında dağlar kadar fark vardır. Türkiyedeki imajı muhtemelen dünyanın hiçbir yerinde de yoktur. 2-0.
Parçası bol, ikinci el parçası daha da boldur. Ulaşması kolaydır. Araç sahipleri mutlaka birinin tanıdığıdır,fikir alışverişi olsun,yardımlaşma olsun bence had safhadadır.
Aracın belli bir kitlesi olduğu ve çok konuşulduğu, ayriyetten neredeyse hiçbiri stock kullanılmadığı için aldığınız parçaları elden çıkarmak da daha kolaydır.
Sürüş keyfi açısından kesinlikle muadillerinin oldukça ötesinde olduğunu düşünüyorum.
Kasası tek ve üretimi olmadığı için efsaneler arasında yer alan, özel bir otomobildir. Özeldir çünkü bir vtec motordur. Özeldir çünkü size "bu araç kaç model?" Diye sorarlar. Muadilleri gibi 35 kasa değiştirmemiştir ve dolayısı ile her zaman güncel görünür. Özeldir çünkü bir F1 konseptinin seri üretim araca uyarlanmış halidir. İçine oturduğunuzda herşey sürücüye odaklanmıştır. Özeldir çünkü sayıca azdır. Özeldir çünkü yanınızdaki diğer araç ne olursa olsun, mutlaka ilgi çekecektir.
İç mekanı bomboş olmasına rağmen tahminimce kimsenin "koltuk ısıtma neden yok?" ," park sensörü olsaymış" diyeceğini sanmıyorum, çünkü zaten S2000 alacak olan adam aracı da biliyordur ve bunu sürüş zevki için alıyordur. X bir roadster ile S arasında kalan arkadaşlarım genelde diğer aracı tercih etmiştir.
Motor olarak çok verimli, performansına göre yakıtı oldukça makul. Muadil araçlar ya motor hacmi yüksek olmalı ya da aynı hacimde bu gücü veremiyor. Ayrıca vtec ve devir çevirmesi de cabası.
Yukardaki tatları alanlar mutlu olurlar ve sattıktan sonra dahi yeniden almak isterler. Forumda örnekleri çoktur. Birçok kişi 2-3 S2000 sahibi olmuştur.
Ülkemizde temiz sayısı malesef çok az oldugu için de inci durumuna gelmiş, bu sebeple temiz olanların değeri talep dogrultusunda artmıstır. Şu kadar etmez diyenlerin genellikle hayalindedir ve sürekli konularda yazarlar. S2000 almak zorunda değilsiniz etmiyorsa bu para. Herkes konusur ama hergün konuya bakarlar
Hatta o kadar mükemmel bir araçtır ki, S2000 yerine ben olsam Corvette, M3 alırım gibi klasman dışı araçlarla bile kıyaslanır. Rakipleri genelde Z4, SLK, TT, MX5 olması gerekirken bunlar değil, kendi yaşından oldukça eski olan E46 M3 ler, binlerce TL vergisi ve ocağınıza incir ağacı dikecek yakıt sarfiyatı olan Corvette, veya alıp son sahibi olacağınız değişik türde araçlardır.
99.000 TL ye ilandaki Z4 örneğin ; araç roadster değil. Vergisi ve yakıtı daha yüksek, yaşı daha fazla, donanım olarak da atla deve değil. Neden tercih edilsin ki? Satmanız da bir o kadar zor.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)