yeni yenidir :)
Printable View
yeni yenidir :)
Bir klasik hastası olarak kesinlike kaliteli eski model Mercedes
hiçbi zaman yeni bi crz bi crx olamaz ,biraz fanatikçe oldu ama ölee :D
işin şakası bi yana yeni yenidir,eskilerin bi lafı vardır '' eskiye ragbet olsa ,bit pazarına nur yagarmış '' derler :D
tabi klasikler ayrı bi dünya
Soyle bir durum var. Artik araclar kullan at sekline gore tasarlaniyor. Ayni ayakkabi gibi. Cunku modern dunya boyle. Modern kultur bole, tuketim toplumu. Benim sifir aldigim aracta 'aracinizin kullanim omru 10 yildir' yaziyorsa, o araba ölumsuz olmasi icin uretilmemistir, ae101 gibi mesela. Ben de bunu kabul edemem, ve de guvenmem. 5 sene sonra 2007 2008 passat ccleri gorunce hak vereceksiniz bana.
335imi alirken sifir km bircok marka model alabiliyordum ama sorunsuz olabilecekleri disinda hicbiri kriterlerimi karsilamiyordu. 335 aldim, masratfta yaptim ama her kullandigimda yuzumu guldurdu ve cok cok memnunum su an icin. Sonucta cogumuz icin araba sadece ulasim araci degil bir yasam tarzi... Isin ozu egerki arac cok cok eski degilse ikinci el, dolu bir araci sifir km ye tercih ederim.
Valla arkadaşlar bu yeni yenidir muhabbeti iyi güzeldirde bize yaramıyor.
Daha çok aracı sadece ulaşım aracı olarak görenlere hitap ediyor.
Bugün trafikte gelirken gözüm hep era kolladı otoparka geldim 2 tane era yan yana.
Symbolde var Linea da.
Uzun uzun baktım içime sindirmeye çalıştım.
Az önce migrosa gittim bir ies vardı vti jantlar üzerinde 5cm basılmış.
Dedim araç budur şekil budur:D
Yok biz bu kafayla eski kaliteli temiz olmak şartıyla devam.
Gönül ferman dinlenmiyor.
Her zaman 3-5 yaş daha yaşlı olsun , temizse insan binmişse alınır diyorum. 0 araba alıyorsun e garanti için butun bakımlar serviste yapılıyor bakım farkı var dışarıya göre.. Zaten alırken tonla para veriyorsun.
Kaldı ki C sınıf binilir araçlar 70+ tl olmuşken 0 araba konuşma devri kapanmıştır heralde :D
Ama şuna gelirsek 30-40 lira aralığında yepyeni b sınıfı araçlar var ; B sınıf bana hitap etmiyor haliyle yüzüne bakmam 2010 b sınıfı yerine 2005-2008 C sınıfı daha dolu araç bakarım ; aynı paraya e46 temizini bulursam alırım.
Uzar gider ama özetle , eski olan daha doluysa ve temizse eski olan diyorum tabii çıkabilecek potansiyel masrafları karşılayacak ekonomik güç var ise.
Ancak verilen örnekte her ne kadar Era lar için uçan tabut desem de asla almayacak olsam da 98 corolla karşısında aşırı kötü bir araç değil.
Mesela FD6 parasına 320 alırım manuel arada DAĞLAR kadar fark olur :) Ama era corolla kıyasında böyle bir uçurum yok. Yine de corolla her türlü eradan iyidir..
2012 model doblo var şirket arabası sıfır km 26 milyara alındı arabada ne abs var ne klima var ne yol tutuşu var, tek airbag aynı zamanda cok yakıyor...
kendi arabam 97 model e36 abs si var kliması dijital çift yönlü , yol tutusu zaten bilinen bisey , çift airbag ( 4 airbag olanlarda var ) ve donanım olarakta Cruise Control ,ASC , Koltuk ısıtma , vs. vs.
bu sadece doblo değil era olsun linea olsun albea olsun veya aynı ayarda baska arac olsun hangisi bu kaliteyi verebilirki ? En basitinden kaportaya biraz kuvvet uygulayınca çöküyor yenı araclarda ama eski mercedes bmw gel bi bastır bakayım :)
Bu konu bir çok yönden ele alınır.Kişinin karakteri,maddi geliri,aracın kullanım amacı vs.
Ben kendimden örnek vereyim,eski araçlara karşı büyük zaafım var :)
Aracımı sadece haftasonları kullanıyor olmam yaşlı bir araca sahip olmamı kolaylaştıran bir etken,hergün işe gidip gelmek için 95 model 2000 motor benzinli bir aracı kullanmak cesaret ister.Yakıttan ziyade aracımın kondüsyonunu zorlamak gereksiz.
Öyle bir zorunluluğum olsaydı az yakan 2006-2007 model ufak dizel bir araç alır gider gelirdim.
Ve oturduğum yerin güvenlikli site içi olmasıda bir avantaj,mahalle aralarında hem yer bulma güçlüğü hemde her sabah "acaba bi yerine vuran,sürten oldumu"stresi eski araçlara göre değil.
Ve bugün 1995-1996 model bmw - audi - mercedes tipi araçlara verdiğiniz 18-19 binlira ile o konforda o donanımda başka bir araç alamazsınız.
Sonuçta yaşlı araçlar olduğundan her an sürprizlere de hazırlıklı olunmalı,mesela geçenlerde sanayiden hoşlanmıyorum diye bir konu açmıştı arkadaşımızın biri,öyle bir fobim olsa idi 2007 altı arabaya binmezdim.
2004 Palio'dan inip 1997 Polo'ya bindim.
Fark çok büyük. Herşeyiyle Polo daha üstün. Modelli aracı sattın bunu aldın diyen tanıdıklarım arabama binince fikirlerini değiştiriyor.
2004 Palio'da sadece klima airbag vardı. Yol tutuş kötüydü. Polo'da ekstra ABS, elk.ayna, çelik jant, spor koltuk var. Yol tutuşu çoook daha iyi.
Diyeceğim odur ki bakımlı ve donanımlı eski, her türlü yeniye tercih edilir.
Bazi konular tercih fakat ulkedeki yakit durumu ve yedek parca fiyatlari bazi şeylerin onune geciyor. 2011 e Symbol e binmektense kedigoz mercedesleri tercih ederim . Renault da olmayan ozellikleri adamlar 98 senesinde koymuslar . Araba derbeder olmadigi surece eski ama kaliteliden yana sansimi kullanirim. Bendeki eski aski daha fazla belki ondan . He tabi sorun cikarma olasiligi daha yuksek onlarda dezavantajları. Geriye kalan tercih
Mesela ben 70 000 Tl ye sıfır hyundaı i30 almaktansa,2001 2003 model E46 M3 almayı tercih ederim...Havası yeter
Yalnız mukayese ettiğiniz era ve corolla ikisi de b segmenti. Era'nın en boşu klima 4 cam otomatik airbag vs. ile geliyor. Corollada 96-98 model olmasına rağmen bu donanımda bulmak için baya eleme yapmanız gerekiyo olabilir. Tam hakim değilim corolla piyasasına.
Ayrıca corolla sorunsuz demişsiniz, de 600.000 km yol yapıp hala orjinal motoruyla yürüyen Era'lar var.
En nihayetinde corolla ile era arasında atla deve yok yani. NE kadar kaliteli ürün kullanılmış olursa olsun, ki 2 aracın arasında bu kadar kalite farkı olduğunu düşünmüyorum, 7 sene kullanışmış ürünle 15 sene kullanılmış ürün arasındab yıpranma farkı açıkca bellidir.
Fakat e200 mü diğerleri mi diyorsan, o paraya kesinlikle e derim. Ne kadar eski olursa olsun. En azından zamanının lüksü ve de hali hazırda donanımlı ve de oturaklı bir araba.
Era konusunda soruyorsanız, pederin var. 2010'dan beri bizde. Şuan 60bin km'de. 18bin liralık bir arabadan uçmasını kaçmasını aynı anda zınk diye durmasını kimse beklemiyordur umarım. Bu da öyle bir araba işte. Şuan üzerinde 5 cm yay var, 185 genişliğiyle stock halinden biraz daha topladı gibi. Ama 195.55.15 'E geçenler farkın baya olduğunu söylüyor. Bilemiyorum.
Gerçi kimseyi yargılamıyorum, ben de almadan önce hyundai'ye karşı ön yargılıydım. Aldıktan sonra sonatasından, getzine, genesis coupe'sine test etme fırsatı buldum. Artık yok öyle bi ön yargım.