User Tag List

Sayfa 2/5 İlkİlk 1234 ... SonSon
83 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: Kalite Eski Model mi? Kalitesiz Yeni Model mi?

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    kriterlere göre değişebilir(kasko kredi olanagı segment donanım vs.) ama 3-5 seneden daha fazla fark varsa almam(kendi keyfin begenin asık oldugun taktıntısı olunan araç dısında )bide benden once babam aldırmaz enazından kendi ailemi kurana kadar .
    1881 - 193

ersandeniz
    Misafir
    az km'li 1-2 senelik araçları tercih ederim, çünkü aracı hergün kullanmam gerekiyor, süpriz masraflara ayıracak bütçem yok, arabayı sanayide yatıracak vaktim yok, geçmişine tanık olmadığım yaşlı arabaya da asla güvenemem

Fatih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı G_TT_I Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Eğer bildiğin temiz arabaysa tabiki eski model lüks sinif, ama 10 koca değiştirmiş 300.000km ise sıfır.

Suan 30-40.000tl ye sacma sapan arabalara binmek yerinde herkes, koltuk isitma, full deri, sunroof vs. Olan arabayi seçer.
    Eski dönemlerde fiyat rekabeti yerine kalite rekabeti vardi.

Suan küçük arabalar çarpışma testlerinden 5 yildiz alabilir ama yaya koruma vs yuzunden cok zayifladilar,95 üstü kazasiz curuksuz e yada 5 kasa ile yeni araçlara cakarsaniz acimasizca zarar verir.

En basit örneği 2000 model 106-306 gti benim diyen sifir arabadan daha iyi tutunuyor.
    88'de arabalarda yol bilg, vakum kapi, elektirikli koltuk, cart curt vardi sene 2014 arabalarin uçması lazimdi...
    teşekkürler.
    Alıntı 34btr1907 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    konuyu acan arkadasın vermeye calıstıgı ornegı arkadas guzel anlatmıs.

kullanım amacı ekonomi vergı ıvır zıvır cok yer kaplamıyorsa planlamada bencede sıfır clio parasına değişensiz bi 05-06 a3, 06 C 180 yada 05 5.20 5.30 01 s320 tercıh ederım.

edit: kıyaslama 15 bınlık araçlarsa ne kadar yeni okadar iyi derim
    Teşekkürler.
    Alıntı Sezgin Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    verdıgınız ornekler bır mercedes ve bmw olmadıgı surece benım gozumde hepsı kalıtesız. Oyuzden bu ornekler uzerınden gıdersek yenı model kalıtesız dıye tabır ettıgınız ( bır accent era vs ) tercıh ederdım.

Ancak gel gelelım, 2014 model peugeot veya honda civic yerine de 2004 model bi e class'e yi tercih ederim
    Kalitesiz tabiri yanlış anlaşılmasın Era'nın mekaniği taş gibidir.
    Orada anlatmak istediğim iç mekanda kullanılan malzeme kalitesi ve işçilik.
    teşekkürler.

::ZaFeR:: - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Her ne kadar 94 model bir araba kullanıyor olsam da.Yeni model her zaman iyidir diyorum : )

Fatih - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    19 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Berkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kriterlere göre değişebilir(kasko kredi olanagı segment donanım vs.) ama 3-5 seneden daha fazla fark varsa almam(kendi keyfin begenin asık oldugun taktıntısı olunan araç dısında )bide benden once babam aldırmaz enazından kendi ailemi kurana kadar .
    Teşekkürler.
    Alıntı ersandeniz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    az km'li 1-2 senelik araçları tercih ederim, çünkü aracı hergün kullanmam gerekiyor, süpriz masraflara ayıracak bütçem yok, arabayı sanayide yatıracak vaktim yok, geçmişine tanık olmadığım yaşlı arabaya da asla güvenemem
    Temiz araç bulmak zor özellikle 10-15 yaşından sonra insan o vaktini işine verse aradaki farkı çıkarır.
    teşekkürler.

Burak Mehmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben aynı markadan gideyim örnekte 2005 model w211 i 0 km w204 e değişmem

Bu arada eski araç dedimmi aklıma gelen konudur aşağıdaki konu.. Ellerine sağlık Alperin.
    http://www.techturkey.com/forum/foto...z-araclar.html

KÖROĞLU - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    133 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    işin keyif kısmını düşünürsek eski araçlar içinde tercih edilebilitesi çok yüsek modeller var.

Ama bir çoğumuz (maddi imkan olarak) günlük aracın ötesine geçemiyor.

burda bence en önemli kriter güvenlik,

eskilerin bi tabiri vardır, babam genelde mercedes için "tank gibi" arabaydı der.

Ben ondaki bu inanışı yıllardır anlatmama rağmen değiştiremedim mesela.

Aşağıdaki videoyo ortalama herkes izlemiştir.

sırf güvenli olduğu için bile yüksek model tercih edebilirim.

Fifth Gear - Renault Modus v Volvo 940 Crash Test - YouTube&fs=1" width="644" height="390">Fifth Gear - Renault Modus v Volvo 940 Crash Test - YouTube&fs=1" />BORKED

Hemen kendimle çelişen bir durumu da anlatayım

2002 model jazz var otom. sürüşü, duruşu, sorunsuzluğu çok iyi bir araç.

2012 aveo otom. alıp sattık, belki modeli yüksek, belki daha güvenli, belki daha donanımlı ama inanın jazz ın tırnağı olamaz.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bana göre eski araçlar 90lı yıllarda üretilmiş arabaların tasarımları gözüme hoş geliyor s13 olsun ae101 olsun e36 olsun e34 olsun v.b. Bazı arkadaşlar güvenliğe değinmiş , daha 2 gün önce evin orda kaza oldu 0 polo ile murat 124 çarpıştılar murat yandan darbe aldı yamuldu gitti zaten saçtan yapılma araba , 0 polo ön tarafı hasarlıydı oda yamuldu gitti polodan soğudum bir 0 arabadan beklenmeyecek derecede hasar aldı sadece tampon düşmesi değil kaput hasarı , ön lastik yamuk da duruyordu

Y.Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bana göre en temizi, elimdeki paraya göre alınabilecek 1-3 yaşında aracı alıp 5-6 yaşına gelince satmak. Dertsiz tasasız aracın zevkini sürmek

Evo34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    35 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Günümüz otomotiv piyasasında, 5-10 yaş aralığındaki ağır toplar kıymete binmiş durumda.

A ve B sınıfı küçük araçların dahi 45-50binli rakamlardan satıldığı günümüzde, aynı ve daha
    aşağı rakamlarına 10yaşına kadarki araçlar(vergide de indirim dilimine girmesinden ötürü)
    mantıklı hale gelmiş durumda bana göre.

Emre Ekrem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eski araçları nedense daha çok seviyorum, 2 yaşında bir 308 ve 15 yaşında bir 306 gti sahibiyim ve 308 e binmek aklıma bile gelmiyor, Ailece dışarı çıktığımızda ben kullanacaksam hep 306 nın anahtarlarını alıyorum.
    Yeni araçlar daha teknolojik ve sürüşü daha kolay hale getiriyorlar, ayrıca bir çoğunun yakıt sarfiyatı eski araçlara göre daha makul, bu bir gerçek, fakat nedense hep bir şey eksik geliyor bana, yeni araçları sevemedim gitti.
    /// PEUGEOT SPORT
    Undertaker

PSA Brothers

Mivec_4G63 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eski görüşüm; kaliteli, düşük kmli olsun varsın modeli eski olsun,

Yeni görüşüm; orta kalitede olsun, km çok uçuk olmasın, ama modeli yeni olsun.
    men dakka dukka.

İbrahim Erdem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tamamen kişisel. Örneğin 2005 üstü az yakan hb ile e36 fiyat olarak yakın olsun. Modelli araç yeni az yakıyor kullanımı kolay ama hiçbir zaman e36 daki sürüş hissini vermez. Ruhsuz hb e bineceğime çok yaksın ama e36 ya bineyim denilebilir.

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence ortasini bulmak mantikli kendimden ornek vereyim suanki aracim passati alacagimiz zaman fiyat olarak 98 e200 e denk geliyor 2005 dizel passat ozamanlar.simdi fiyat farkini bilemem.dusundum okadar eski arabaya bineyim yoksa yeni model ona yakin donanimli ona yakin konforlu guncel aracami bineyim? Bence bu ornek veya baska ornektede oldugu gibi daha guncel araca binmek mantiklidir.kisiye gore degisebilir.aka okadar eski araca bel baglamak mantiksiz olur

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şuan 2013 yılında aldığım 0 araca biniyorum. Ama bundan sonrasında 6-8 yaş arasında daha iyi markanın ikinci eline binmeyi tercih ederim.

40.000 TL bandında 1.2 NJOY Paket Corsa alacağıma... 2006 - 2008 arasında A3 yada BMW 1 serisi tercih olur.
    Alıntı driftboy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bide kazasız saçmalığı var, ''Aracımızda kaza yok 3 parça değişen 6 parça boya var '' soktugumun arabası zaten 10 parça. keyifnden mi değiştin 3 parçayı ?

alihan_27 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bence imkan varsa ikisindende olmalı.
    Günlük kullanacağım yeni model(3 yaş altı) az yakan, günümüz güvenlik standartlarını sağlayan, sorunsuz ve ucuz bir araba alıp ayağımı yerden kesmeyi düşünürüm. Ör: Yeni kasa dizel aveo, citroen c3 hdi vs gibi.

Birde özel, garajlık, eski model bir araç olmalı. Uzun yola gezmeye veya hafta sonu çıkıp gazlamalık. Ör: e39 m5, s80 t6, porsche 944, 205 gti, golf 3 gti, camaro z28, mustang fastback vs. gibi.

Bunun haricinde eski model ama özel bir tarafı olmayan corolla ae101 vb arabaları yüksek fiyata satın almanın anlamı yok. 8-10k lira filan olsa anlarım, maddi durumu olmayının işini görmesi için ama günümüz fiyatlarıyla bence gereksiz.

ferroo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı kelalper Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    38 bine 2004 model a6 ya biniyorum. Aldığımda ufak tefek sorunu vardı 2500 tl civarında. Ona harcadım ki öylede kullanabilirdim. İstediğim gibi bişey olsun dedim üzerine 8000 daha harcamışımdır lastik vs diye. Bana geldi 48 bine diyelim. 48 bine tertemiz pırıl pırıl A6 ya mı binersin 0 dacia ya mı.
    bu karsılastırma cok haksız olmus abı

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı alihan_27 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Birde özel, garajlık, eski model bir araç olmalı. Uzun yola gezmeye veya hafta sonu çıkıp gazlamalık. Ör: e39 m5, s80 t6, porsche 959, 205 gti, golf 3 gti, camaro z28, mustang fastback vs. gibi.
    garajında porsche 959 u olan adamın modelli olsun diye aldığı taşıt ya rolls roycetur ya da özel jet

alihan_27 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı CTG Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    garajında porsche 959 u olan adamın modelli olsun diye aldığı taşıt ya rolls roycetur ya da özel jet
    Haklısın ya yanlış yazmışım porsche 944 yazacaktım Uçuk bir örnek hatası olmuş

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)