güvenlik sistemleri de çok değişti yanlız, youtubeda eski volvo ile reno modusün kafa kafaya çarpışma testi var, baya şaşırtıcı.
güvenlik sistemleri de çok değişti yanlız, youtubeda eski volvo ile reno modusün kafa kafaya çarpışma testi var, baya şaşırtıcı.
Sıfır c/d segmentine binene kadar aynı paraya biraz eski bi üst sınıf araca binmeyi tercih ederim. Ki şu andaki fiyatlar için sıfır araç almak bana çok garip geliyo
06 WTF 36 Corsa 1.7 ///06 FA 9273 İbiza cupra CTH SOLD..
06 JZ 556 200SX S13 Forged , Drift Car Project
Türkiyede piyasası olmayan yurtdışında kendini ispatlamış yeni model ucuz arabaya binerim tek sıkıntım servis ve yedek parça olur.şöyle örnek vereyim 2009 model mazda 6 45bin lira civarı bi tanıdık aldı arabada yok yok piyasada tutulmuş vw renault un boş araçlarıda aynı para..Aynı şekilde Subaru,Saab aklıma gelmeyen bir kaç marka daha sıralanabilir.Şahsi görüşüm budur kimsenin aracına laf atmıyorum![]()
Evet modern araçların üç yönü sadece daha iyi. Pasif güvenlikleri(çarpışma anı), farları/aydınlatma sistemleri ve frenleri. Onun dışında dinamiklerde genele vurulursa eskiler bariz daha iyi.
Bunların sebebi tabi ki euro normları, çevre koruma kanunları, tüketim endişeleri. Yoksa örneğin bir hondadan örnek vereyim, 80 küsür yıllarında 1.6 atmosferik makineden gayet sorunsuz olarak 167 hp alıp 2010 lu yıllarda 125 hpye düşürüyorsa bu firmadan kaynaklanmıyor. Birebir aynısını çıkarsa 160 küsür hp çıkacak zaten. Ama motor çalışma karakteri, rafineliği, euro normları bunlar hep saçma sapan olaylar, ve otomotivin önünde engel.
Bir de şu durum var, modern araçlar için 'abi adamlar yapmış yaaa' mantığı. Zamanında vtec alınamadığından insanlar 1.4lerini turbolar geçerlerdi ki, vtec ile aşağı yukarı aynı yürüsün diye. O zamanlar insanlara apaçi diyen toplum, bu işlemin adı 'downsizing' olunca mühendisliğin ne kadar geliştiğinden bahseder oldular. Bu biraz da her sene birbirinin aynısı olan yeni iphone çıkmasına benziyor. Ya da golf 6/golf 7 gibi her sene birbirinin aynı araçların çıkmasını. Satıyor çünkü. Tamamen konu ile alakasız, şunu paylaşayım, ne kadar büyük bir saçmalık olduğunu iyice anlatabileyim:
http://alkislarlayasiyorum.com/iceri...asinin-acilisi
Bu sadece burada değil, bütün dünyada böyle. Zaten yurtdışında böyle olmasa burada hiç böyle olmaz. Özentilik diye bir hastalığı var bizim toplumumuzun. Nasıl ki oradan alacakları şeyi 5 gün sonra da gitse alabileceği gerçeğine rağmen günlerce ayakta beklemeyi göze almışsa insanlar, (Allah korusun hastane işi olsa beklemezler ama) çıkar çıkmaz bir şeyi satın alıp insanlara gösterip hava atma sendromu yüzünden üreticiler uyandı, her sene far tampon ızgara değiştirip parlak beyaza boyayıp kocaman kocaman jantlar takıp göndermeye başladı. Bunun nedeni de önceden belirttiğim gibi, tüketim toplumu olunması, otomobillere moda ikonu gibi yaklaşılması. E böyle bir araçtan hayır mı gelir, aracın üretilme amacı farklılaştı artık. Düğmeye basınca aracın egzoz sesi değişmesi, durur halde spoilerinin açılması, ledli gündüz farı denen saçmalıklar, eski güzelim kadranlar yerine gündüzleri yanan, farları yakınca kararan göstergeler, 0.9 litre atmosferik araçlarda standartta 16 inç jant çıkması, sportif tasarım olsun diye içeriden arkayı yanları hiç bir şekilde görememe durumu, araçların içindeki kasvetli hava, bir aracın sadece iki kapılı ise spor otomobil olarak adlandırılması, işte bunlar hep gaylik. Araç sormaya altınızda clio RS le Vtecle Astra gsila gittikten sonra içerideki aşırı makyaj yapmış hanımın bilmiş bilmiş ' aa ama 118i çok spor bir otomobil' demesi, a5 cls x6 gibi araçların 4 kapı coupe tasarım anlayışı bunlar hep fonksiyonsuz saçmalıklar.
Eskiden otomobile güvenilirdi. Şimdilerde bir araca binilip uzun yola çıkmak bile istemiyorum, çünkü neyin ne olacağı cidden belli değil. Modern araçlar durduk yere yağ yakmaya, piston eritmeye, şanzıman kilitlemeye, yanlışlıkla biraz kötü bir yakıt alınsa uzun yolda anında sorun vermeye pek bir meraklılar. Eğer 'ben bir tane az yakan 0km araç alayım 3-4 sene sonra satarım' diyorsanız sıfır km alın. Ama ben bunu aldım 30 sene binerim düzgün kullanırsam diyebileceğiniz iki üç marka kaldı sadece, ki onlar da hızla değişmek zorundalar bu yeni 'trend' leri yakalayabilmek için, yoksa batacaklar. Durumlar çok vahim...
Oversteer scares passengers, understeer scares the driver... (meali: kasko yok muska var)
araba degistirme arifesindeyim civic` i tamamen benzin+vergi giderleri yuzunden saticam artik
ayni sinif ayni kondisyonda araclar 60-70 civari ve bu paralari vermek icimden gelmiyor acikcasi
bu yuzden kaliteli ust sinif dizel daha eski bir arac dusunuyorum acikcasi.
i'm not a monster i'm just ahead of the curve..
Güzel açıklamaydı teşekkürler.
Yorumların geneli beklediğim gibi oldu keşke anket koysaydım.
Burdaki nerdeyse herkes otomobilden birşeyler bekliyor.
Sürüş zevki olur, Hızlanma olur, yol tutuş olur bunun adı.
Ruhsuz araca binmek istemiyor kimse.
Aslında @alihan_27 arkadaşın söylediğide mantıklı çok uçuk olmasına gerek yok.
Biraz imkan doğrultusunda çok az yakan B segmenti dizel günlük kullanılır.
Hafta sonları bir iki gazlamak için 106gti, vti, gsi yavaş yavaş toplanır hem uğraş olur.
katılıyorum . o konuyu ben açmıştım sanayiyi sevmememe rağmen eski arabalara olan ilgim azalmıyor . pederde 2011 linea var normal işlerde onu kullanıyoruz benim arabaya benden başkası binmiyo hafta sonları maksimum 2 saat biniyorum . böyle bi avantajım olmasa yine eski arabaya binerdim cabrio olamazdı belki ama yine eski olurdu . yeni arabaların o fiyatları hak ettiklerini kesinlikle düşünmüyorum .
belki de her yaşın her neslin aklında belirli araba modelleri kalacak . nasıl biz 80-90 nesli uzay gemisi gibi arabaları sevmiyorsak, ilerde çocuklarımız da bizim uzay gemisi gibi gördüğümüz arabaların hayaliyle yaşayacak..
2012 leon dsg tdi copa paket boyasız arabamı satıp 2001 e39 530i aldım hicbir arabadan almadıgım zevkı ve konforu alıyorum,ustunde teleflex lpg var performans cok iyi yakıt ort 40 krs zorlamazsanız lpg de.guvenlik vs konfor zaten baya iyi.
- AOS-
Eski var eski var
Yeni var yeni var ' diye düşünüyorum hep. Nasip olursa Sedan VTi alacağım. Baktığınızda ilk olarak 4kapı bir Sedan aile aracı. Motoruna güzel bakılmışsa zaten arkanıza bakmanıza gerek kalmıyor. Fren ve yol tutuş konusunda şüphelerim var sadece, patlayan araçların kaderi genelde yol tutuştan oluyor. Hallolmayacak şeyler degil.
yenilerde ise bazılarında ciddi şekilde karıizma bi duruş, yüksek donanım, teknoloji filan var ama gel gelelim fiesta gibi bi araca bakıncada çok boş gibi geliyor. Linea filan...
Yüksek modellerde düşündügüm tek araç Leon FR 1.4 olurdu. Duruşu filan olsun gayet güzel bi araç
nasp bakalm![]()
İnsanları, yalan söylediklerini anlayacak kadar tanımak istemiyorum.
2003 BMW E46 330 Cİ Topassss
2006 BMW E46 318 Cİ SİYAH (SOLD)
]2001 PEUGEOT 106 GTI SARI SOLD)
1998 DOĞAN SLX 1.6.İE BORDO (SOLD)
2008 PORSCHE 911 TURBO S SiYAH (SOLD)
teknoloji olarak kesinlikle yeni derim ama alacak olsam kesinlikle eski alirim. piyasada dolasan e36 lari 200e leri falan saglam sanmayinsadece zamanina gore saglamlar..eralari kotuluyoruz ama bu bahsettigimiz araclari bile paket edebilir cunku yeni ve daha teknolojik.arkadaşin novayla gezerken arka soldan paliolu bi dallama vurmustu 3 gun başimiz döndu.darbeleri fln direk kendin aliyosun yeni araclarda en dandik marka bile olsa boyle bir durum yok hersey dusunuluyor artik.eskiden yaya yada diger arabalar dusunulerek tasarlanmiyodu arabalar, sadece surucu odakli tasarlaniyodu.simdi ise hayvanlari bile dusunerek tasarliyolar
Bende yakin zamanda bi arac dusunuyorum, bu konu cuk diye oturmus, tam bana gore. Sifir 308 hdi mi, yoksa 2006 model e90 3.20d mi![]()
70 80 lira 308e vermek mantiksizlik otesicikabilecek potansiyel masraflari goze alip mutlu olmaya bakar bmwye yapişirdim
![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)