Onun için 15e düşmek gerekiyo abi RPFler den de vazgeçesim gelmiyor :/
Bi yardım eden yok mu? 3.5 luk yay takıp 195/50 ya da 55/16 mı yapsam acaba? yoksa 195 45 16 iyi midir? Basıklığını çok seviyorum arabanın.
1 takım Si janta takılı 185-55-14 lastikle kullandğm jant var
1 takım da Rio marka AMG tarzı 195-45-16 lastklerle var.
Tokat merkezdeki tüm çukurlar ezberimde. eğer amg takılı ise takır tukur takır tukur vatan millete sövecek dereceye geliyorum. Si ları takınca ne hikmetse ses seda kalmıyor. araç dip +dip basık.
Si jantlar ile yere 3 parmak civarı gidiyorum yani yumruk kadar taş tampon eki kırıyor ama asfalt yamaları tıkırtı yapmyor içerde.
eğer amg ler takılı ise takır tukur fikiyor belamı valla. en son çare önleri teneke janta çevirecem
SWAT
Çok kez yazmışımdır yine yazıyım.
195 45 16 Falken Ziex 912 kullandım 2 takım binlerce km, inanılmaz memnundum.
Bulabilirsen direk al, kesinlikle pişman olmazsın.
195 45 16 Yokohama kullanıyorum AS01 modelini acayip memnunum.
SimRacersTR.Net
Türk Simülasyon Pilotlarının Buluşma Noktası
kumho kadar sert değil günlük kullanımda gayet yumuşak ve balon jant eğmesi gibi birşey yaşayacağını sanmıyorum sağolsun annem 2 kere aracımla çok büyük çukurlara duştu 1 tanesinde amortisor 1 tanesinde travens değişti sorun yaşamadım gerçi enkeilerde sağlam biraz onunda etkisi olmuştur
fakat performans kullanımı için biraz ısınması gerekiyor mesela istanbul parkta 2. turda super tuttu en güzel yanı zor aşınıyor
ben 1 kere korfez 1 kerede istanbul parka çıktım onun dışında 10bin km yol yapmışımdır hala lastikler iş gorur durumda michelin olsa 2. takımdaydım
sadece parasının hakkı olduğunu duşunmuyorum biraz daha para verip michelin alınabilirmiş![]()
psn&Live id: onursumer
135
├┼┼╕
246R
Valla aynı durumdayım, 185-55 zaten direk konforludur tabi ama arabanın görüntüsü de önemli benim için. Sıkıntımız aynı ben de vatan millet kayıyorum kesinlikle birebir durumdayız. 45 yanak alma diyorsun yani?
Evet abi biçok konuda gördüm yazını, yumuşaklığı ne alemde?
Aklımda olsun teşekkür ederim bilgiler için.
Az daha verip michelin alsaydınız, sonra bi o kadar daha verip michelin alacaktınız amaO zaman bu durumda T1R vs Ziex 912 vs P zero nero diyelim. Kriter yumuşaklık sessizlik ve kuruda iyi tutunma.
enkeı rpf 1 lerımde 200 dan berı bende kumhu ku 11 kullanıyrm essek gıbı olmustu araba her cukurda sankı lastık yok tas baglamıs arabaya cok kotu bende lastık alcam falken zıex guzelde bulmıyruz
www.honda-tech.com
Bir sürü bilgi verilmiş. Olayın özeti 5cm basık 45 yanaklı bir otomobilde ne trim sesi kalır, ne ön takım. Darbeyi direk salıncak ve taşıyıcıya verirsin. Ya lastik yanağını kalınlaştıracaksın yada arabanı kaldıracaksın konfor istiyorsan.
Herkes onu söyledi zaten arkadaşın diğer konusunda. Ama 16 jantta ısrarlı ve basıklıktan vazgeçemediği için bari kullanacağım lastik en konforlusu olsun diye bakıyor, kötünün iyisi yani. Alacağı en iyi lastik bile 15'' jant ve standart yanak konforu belki verir belki vermez.
Ben şuan Toyo kullanıyorum lastik olarak, ses konusunda herhangi bir şikayetim yok, hatta kışlıklardan sonra anladım ki yol sesi falan yokmuş lastiklerde.Kuru performansı da bence ideal.
Bulabilirsen Lassa nın komfort gibi bi serisi vardı ciddi derecede yumuşak bi lastik sesin isteklerini karşılar diye tahmin ediyorum.. Biz alırken lastikçi normal lastikten ömrü biraz daha az, yumuşak olduğu için demişti tek dezavantajı o sanırım
Ne Mutlu Türk'üm Diyene....
Valla sorma abi canım sıkılıyor gerçekten bi yol yamasında falan takır takır lastik bildiğin bayat ekmek
bunu biliyorum zaten, arabayı dikkatli kullanırım ama yollar belli. 3.5'luk yayla beğenemiyorum arabayı, jantlarımı da seviyorum 45 yanak tek yol malesef.
Valla Falken ve Toyo arasındayım
Aklımda, teşekkür ederim.
Bakayım abi bi
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)