Bütün yorumları tek tek okudum.Alıntı yapmadan biraz yorum yapacağım.Bir arkadaşım S2000 klasiktir demiş.Bence değil.Ama 20-30 yıl sonra klasik olacaktır.Ama S500 klasiktir.Olsada binsek

Şimdi klasikle ilgili genel kanıyı ben yanlış buldum.Bence (ya da olması gereken) bir aracın klasik olması için bir değeri olması gerekir.Bir de az üretilmiş olması şart.Mesela : 70 lerin mercedes 230.4-230.6 ları klasik olmamaz.Ama aynı yılların 350-450 SL'leri kesinlikle klasiktir.Ülke önemli değil.Saklamaya değer olması gerekiyor.30-35 yaşında bir renault 12 ya da murat 124 klasik olamaz bence.Ama bir mirafiori ya da alpine kesinlikle klasik olacaktır.Mesela mitsubishi galant 80 ler itibariyle klasik olamaz ama beni vr4 olacaktır.Civic olamayacak ama typer olacaktır.Yine BMW 2002 klasiktir.Çünkü nadidedir ve rallylerde koşmuştur.
Ama E28 kasa 3.16 olamaz.Aynı yıllara ait 6.30 vs klasik olabilir.Amerikanlardada örnekler var.Chevrolet impalanın bir çok modeli klasik olmaz.Ama 57-59 tek kapılıları klasiktir.
Uzun lafın kısası aynı markanın değerli modelleri yani az üretilen ve az satılan, bir özelliği olan modelleri klasik olur ama herkesin alabileceği en alt modelleri klasik olamaz ya da olmamalı.
Tabi bir de dünyada fanları olan çok sevilmiş aşırı çok satılmış modeller istisnadır ve kaideyi bozmaz.İlk postumdada yazmıştım vw beettle ve citroen 2cv(çirkin ördek yavrusu).İnanılmaz fanları var ve inanılmaz seviyor bu model.Ancak bu ikisinden başka var mı onuda bilmiyorum.
Bunun dışında bence her markanın klasik modeli mevcut.Değerleri değişebiliyor ama var.Citroen ds bir klasiktir mesela.Sebebide yanılmıyorsam ilk pnömatik süspansiyona sahip olması.
Sözün özü sahibinden.com daki turşusu çıkmış ve absürt meblağlar istenen hurdaların tahminimce % 90'ı klasikliğe yaklaşamaz bile.Tabi bu benim fikrim.