User Tag List

Sayfa 2/2 İlkİlk 12
27 sonuçtan 20 ile 27 arası

Konu: Engelli Raporu ile Sıfır Araç Alımı

edemirbas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sınır yüzde kaç bilmiyorum bilmiyorum ama bizim doblo 2007'de zihinsel engelli olan teyzemin üstüne alındı, ruhsatta 3. dereceden akrabalarına kadar (bana ve anna tarafından kuzenlerime kadar) kullanabilir yazıyor diye hatırlıyorum.

EDIT: Şimdi tekrar baktım, araç tescil belgesinde aynen şöyle yazıyor:

"Özürlü aracıdır. 3. dereceye kadar akrabaları kullanabilir."

ulas79 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı edemirbas Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sınır yüzde kaç bilmiyorum bilmiyorum ama bizim doblo 2007'de zihinsel engelli olan teyzemin üstüne alındı, ruhsatta 3. dereceden akrabalarına kadar (bana ve anna tarafından kuzenlerime kadar) kullanabilir yazıyor diye hatırlıyorum.

EDIT: Şimdi tekrar baktım, araç tescil belgesinde aynen şöyle yazıyor:

"Özürlü aracıdır. 3. dereceye kadar akrabaları kullanabilir."
    doğrudur sınır %90 ,bu oranın altında şahıs sadece kendi kullanabiliyor aracı.

cix boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Konuyu hortlaşmiş olacağım ama sormak istediğim bir kaç soru var.

babam ben kendimi bildim bileli işitme cihazi kullaniyor 1 hafta önce aldigimiz rapora göre sağ kulaği %95 sol kulağında %93isitme kaybi var sadece sağ kulaginda cihaz var.şimdi benim sormak istedigim konu ise şu engelli arabasini alma ihtimalimiz var mi.
    61 DF 161 TOLEDO
    61 EL 206 206 GTl ( SOLD )
    61 VL 090 LEON T.SPORT (SOLD)
    61 EL 585 206 HDİ (SOLD)
    61 VL 700 106 GTİ (SOLD)

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı cix boy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Konuyu hortlaşmiş olacağım ama sormak istediğim bir kaç soru var.

babam ben kendimi bildim bileli işitme cihazi kullaniyor 1 hafta önce aldigimiz rapora göre sağ kulaği %95 sol kulağında %93isitme kaybi var sadece sağ kulaginda cihaz var.şimdi benim sormak istedigim konu ise şu engelli arabasini alma ihtimalimiz var mi.
    bunun en güzel cevabı sürücü kursu falandır rastgele birtanesini cevir telefonla sormandır.
    1881 - 193

Runo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    En doğru bilgiyi bulunduğunuz ildeki sağlık kurulundan alırsınız. Çoğu hastanede bu birim vardır ve çoğunlukla "Engelli Raporu" na ulaşıma yönelik hizmet ederler. %90 üzeri bir rahatsızlığı varsa alabiliyorsunuz ama kulak için nasıl oluyor bir bilgim yok.

Bu arada raporu almak için sadece kulak yetmiyor, bütün vücudu check-up'tan ve tek tek doktor kontrolünden geçirip koşullar uygunsa 1 hafta içinde raporu düzenliyorlar.
    .

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hastaneden rapor almanız lazım.engel oranları listesi var ona göre veriyorlar sadece kulaktan %40-50 gibi verirler.%90 ve aşağısı olursa h sınıfı ehliyetle sadece engelli şahıs kullanabilir.%90 ve üzerinde bir sınırlama vardı kalktı herkez kullanabiliyor.birilerine sor diyicem ama herkez konudan habersiz.

jr1905 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı maybel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    hastaneden rapor almanız lazım.engel oranları listesi var ona göre veriyorlar sadece kulaktan %40-50 gibi verirler.%90 ve aşağısı olursa h sınıfı ehliyetle sadece engelli şahıs kullanabilir.%90 ve üzerinde bir sınırlama vardı kalktı herkez kullanabiliyor.birilerine sor diyicem ama herkez konudan habersiz.
    Önceden 2. derece yakınına kadar ve kan bağı olması gerekiyordu. mesela arkadaşım babaannesinin üzerine almıştı babası ve kendi kullanabiliyor ama annesi kullanamıyordu. geçenlerde de kuzenim aldı eşinin kardeşi engelli onun adına eski kanuna göre kullanamıyordu kuzenim ama şuan kullanabiliyor.
    Eğer akrabalık derecesi çok çok uzak değilse fazla sıkıntı yaratmıyorlar ama

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    o yasa 2011'de değişti şuan öyle bir kısıtlama yok.Benim aracımda engelli aracı ruhsatta sadece engelli aracı yazıyor.önceden 3 isim yazılıyordu.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)