Biz arkadaşı askere uğurlarken en kalabalık caddede (11 e kadar zaten gürültülü) korna yapmış oradan sahile geçip gazlamış halayımızı çekmiştik :D bence çok haklısınız dualarla gönderilecekken bi ton küfürle gönderiyoruz :)
Printable View
Biz arkadaşı askere uğurlarken en kalabalık caddede (11 e kadar zaten gürültülü) korna yapmış oradan sahile geçip gazlamış halayımızı çekmiştik :D bence çok haklısınız dualarla gönderilecekken bi ton küfürle gönderiyoruz :)
semtinizi seçin boşuna şikayet etmeyin. korna da basarlar çığlıkta atarlar.sen katlanmak istemiyorsan ona göre yerde otur kafa rahat.tamamen desteklemiyorum ama karışamam da.sadece trafikte yapılan tehlikeli haraketler tamamen yanlış oda hayati tehlike var.. ses den ışık tan rahatsız olanda camını kapatsın bi zahmet
bende şimdi uğurlamadan geldim :D söylediklerinize katılıyorum ama adet haline gelmiş artık öndekine dur diyosun arkadaki yapıyo o yapınca yanındaki yapıyo baş alamıyosunuz konvoyun içindeyken bile..
biz sevincimizi hüzüne dönüştürmesini seven bir toplumuz, hastaneden geliyorum şimdi yolda asker konvoyu adamın elinde torpil yakıp atıyor yolun kenarında yürüye ailenin dibinde patladı çocuk belkide dakikalarca ağladı. şimdi o çocuğun babası bişey dese kimse özür dilemez tam aksine adamı dövmeye kalkarlar.
Yapmayın arkadaşlar Bizde o ASKERLİĞİ YAPTIK anamızın babamızın elini öptük duasını aldık otobüse bindik gittik yaptık geldik.
Siz bu vatanı beklmeye giden bekçilersiniz ama unutmayınki bu ülkenin sizin gibi evlatlarıda sabah işe gidiyor YATAĞA Mahkum hastası var Bebeği var Yaşlısı var AZCIK duyarlı olun...!
Bu konuda farkli dusunen sadece ben varim heralde :)
Camdan sarkmalar, trafikte sacma sapan hareketler haric bana pek rahatsiz edici gelmiyor. Bizim kulturumuzde var boyle seyler. Boyle seylere takiliyorsaniz eger tupculer, dugun konvoylari, sebZe meyve satanlar, ramazan davulculari vsss yasaklayalim.
Sessiz sakin giden konvoyları tenzih ederim , çoğu kutlama adı altında apaçilik yapıyor.
ama böyle günlerde biraz hoş görmek lazım :)
Arabayla aptal aptal hareketler yapılmadığı silah v.b atılmadığı sürece rahatsız olmuyorum şahsen çünkü önüne geçilemez bi gelenek bu bizim için hergün yapılan bişeyde değil rahatsız olmanıza bişey demiyorum olabilir ama yapıcak bişey yok hoşgörmek lazım :)
aslinda askerlik kutlamalari filan bunlar güzel seyler ama gel gelelimki herseyi abartmayi çok seviyoruz.ben kimseye rahatsizlik verilmedigi sürece karsi degilim ama 1.5 yasindaki cocugunda yatagindan korku ile kalkmasina sebep olanlara siddetle karsiyim.
bende konvoy cok yaptım katıldım hatta benim askere gidismde arkadaslarımda yaptılar. en geçi 7 yada 8 dir aksam. bir tur atılır evinin onune varıp fırlatılır ve gidicegmiz yere gidilir 30dk içinde.baska semtlere gidip dat daaat gezmedik hiç kimseyide rahatsız ettigmizi sanmam o saatlerde.
yeni moda cıktı oturdugmuz yer itibariyle cevredeki yerlerden(altınsehir sahintepe keza esencılısı hosdere vs.) biraz lüks kaldıgındanmıdır nedir nekadar apaci ipsiz sapsız varsa ticarilere vs dolusup s.ktimin göletine geliyolar (chocolate karsısı) iki seritli yolu gelip cafelere dogru dönüp istiklal marsımı dersiniz sloganlarmı dersiniz.edlien küfür kıyamet egzoz patlatma vs cabalarını saymıyorm hiç orda biton aile coluk cocuk varken
asker eğlencesi benim kafamda eş dsot toplanır güzel bi yemek yenir yada bir mekana geçilir uzun uzun makara muhabbet yapılır adam gibi evlere dağılınır en azından benim abilerimden gördüğüm bu olması gerekende bu. ataköyde saçma sapan bi asker uğurlamasında el freniyle dönen 320i yaşlı bi teyzeye çarpmıştı 3 4 sene önce kadın kaç kere sag baçağından operasyon geçirdi.
Hiç katılmadım, bence gereksiz. Sessiz sakin paşa paşa gidelim işte, ne gerek var caf cafa :)
Bizde ne yazık ki her şey herkese hak. Kimse insanca yaşamak için çaba sarf etmiyor. Sanki bir tek o evleniyor, bir tek o askere gidiyor.
ÖSS sınavına girdiğim gün okulun yakınlarında bir yerde davul zurna ile gelin almaya gelmişlerdi. Tamam adettendir birkaç dakika çalarsın geçersin. Saatlerce çalmanın mantığı ne?
Neden arabayla kutlanır onu hiç anlamış değilim.Maç olur,asker olur,düğün olur,sünnet olur arabalar çıkar piyasaya.Kardeşim toplanın biyerde bakın eğlencenize,ne diye korna çala çala dolaşırsınız ki?
Severim bu organizasyonlari, hatta cumrtesi ve pazar ust uste iki aksam katildim. Arkadaslarim gittiler. He kasimda bende gidecegim, yaparmisin boyle bi etkinlik derseniz hayir derim. Cunku soylediklerinize tamamen katiliyorum. Benimkide ilginc bi ironi iste
Gecenin 11 inden sonra kapımdan bu şekilde kim geçerse küfür ediyorum, bende askere giderken konvoy eğlence vs. yaptım, bütün arkadaşlarımada düğün konvoyu vs yaptım, ama adap diye birşey var, gecenin 12 sinde kapıda havaifişek patlatıyorlar evde çocuk varmış hasta varmış düşünen yok, nesil yenilendikçe duyarsız ve saygısız bir hal alıyor.
DİP NOT : 10 sene sonra askere gidicek gencimiz olmazsa bu konuyu tekrar hortlatalım.
Arabaları kesiciye sokmalar. El freni çekip döndürmeye çalışmalar bunların asker uğurlamasıyla alakasını kestiremiyorum? Gereksiz haraketler çok.
Düğün, sünnet, askerlik, şampiyonluk kutlamaları dahil korneye basa basa gezenleri sevmiyorum. Bu tarz hiçbir organizasyona katılmadım, katılmamda.