millet olarak şahsımıza münhasır hasletlerden sadece bir tanesi.. bu değindiniz olay..
bizler ; vay beni nasıl sollarsın diye, neden yan baktın diye kavga eden, ambulansa hemen ardına takılıp daha hızlı gidebilmek için yol veren.. izafiyet teorisini kendisine harikulade uygulayabilen ( güzele bakmak sevaptır ama kız arkadaşımıza bakarlarsa battal gazi oluruz) :), düğünleri, değindiğiniz asker uğurlamaları gibi sosyal paylaşımları deşarj patlaması bilip kendinden geçen içindeki canavarı uyandırmaya sebep mesnet eden, havaya ateş eden.. duyduğu şeye inanan sorgulamadan en ateşli neferi olabilen,arabam boyasız olsun kliması olmasın diyen sıcaklarda kavrulan :).. yine arabasına fabrika verilerinden az yaktırıp yine fabrika speclerinden daha fazla son hız yaptıran, şahsi popülizmi çok seven, cennete gitmeyi isteyen ama hiçbiri ölmek istemeyen vs vs vs.. bir milletiz.. bu böyle uzaaarr gideeerrr.. :)
sebepleri ise deruni.. kültürel gen aktarımı mı desek, ekonomik sosyal şartların etkileşimi mi desek, desek te desek..
şurası kesin; bizler biraz spontane bir milletiz.. önce yaparız sonra düşünürüz..
buraya kadar mizahi, kişisel bir yaklaşımdı..
ancak her ne olursa olsun bizler hala şu yeryüzündeki en müstesna milletlerden biriyiz..fırtınalar denizi sevmeye olmaz engel deyip yurdumuda insanınıda seviyorum hemde çokk..
farklı bir yaklaşım oldu affola.. ancak konu ile biraz sofistike de olsa ilintili diye düşünüyorum..
sağlıcakla..