Yazık din iman yokmuş o cezayı yazanda.İnsan biraz halden anlar bee.geçmiş olsun.önemli olan sağlık sıhhattir , canınızı sıkmayın hepsi gelir geçer.
Vergi ne alaka? Ben olağan durumdan bahsettim, burada kimsenin hakkı yenmiyor ortada bir yanlış var herkes kabul ediyor polisler daha insaflı davranabilirdi deniliyor. Vergi ne alakadır? Keşke şöyle böyle olsaydı olmuyor işte, sınırlı imkanlar insanı yanlışa sürükleyebiliyor.
App plaka ve pleksik plakalık için ulaşabilirsiniz. Ailenizin Plakacısı
www.instagram.com/kokumerkezi
Cezalar tamamen tartışma üzerine yazılmış gibi görünüyor; zengin ya da varlıklı olmayabilirsiniz ancak durumu daha iyi idare edebilirmişsiniz.
hocam polısle nasıl konusulacagını ıyı bılırım zannettıgınız gıbı bır dıklenme veya ters bır hareketımız olmadı arkadamdan geldı kenera cektım asagı ındım durumu ızah ettim
cebımdekı paranın cekıcıye yetmedıgını anlattım aramızda halledelım bı kolay yolu yokmu yardımcı ol ekmek teknemız bu yenı aldık gelıyoruz neyımız varsa buna verdık dedım 15 dk otobanda konustum yalvar yakar ıkna olmadı sen benı takıp et ben sana cekıcı parası verdırmıcem falan orda sana guzellık yapıcam deyıp ıkna etti beni izledim otoparka gırıncede yazdı cezaları ceza tutarını gorunce ben bunu ımzalamam dedım
oda aracta koltuk olmadıgından bı ceza daha yazarım ehlıyetıne el koyarız tekrardan surucu kursuna pısko teknıge gıtmek zorunda kalırsın dıye tehtid etti bende arabayı alamassak soforlukten baska meslegımız yok ne yaparım dıye dusunup mecbur ımzaladım ımzalamasamda sonuc degısırmıydı bılmıyorum
alkolden ehliyetimi verdim cok oldu.bir yemekte 2 şişe miller içtim aradan 2 saat geçti eve giderken çevirdiler.alkol varsa söle üfletmeyelim dediler dedim var 2 şişe ufak bira ozaman üfle dediler.zaten üfletme falan demedim selamun aleyküm aleyküm selam okadar.emniyete gittim eniştemi aradım geldi polisleri tanıyor,polisin dediği yaa arkadaş çok efendiymiş ne itiraz etti ne birşey dedi 58 promil cıktı keşke yazmasaydık dediyaptığım suç itiraz etmedim etmemde cezam neyse yazsın afedersin içip trafiye cıkan ipne 10 binse ödeyecek,ama yapılan muamele yalan dolan polisin ne olduğunu bana gayet net bir şekilde anlattı.
zaten durmuyorum köşe bucak kaçıyorum ama bundan sonra artık durnı ........
Bunlara çikolata istediğinde fare zehri vermeyen bakkalın amk.....
Ehliyeti almama 13 gün vardı ehliyetsiz araç kullanmaktan ceza yedim bende çok yalvarmıştım adama ama yazdı arkasından hiç beddua okumadım çünkü bu adam kendi karısına emniyet kemeri takmamaktan ceza yazmış bir adamKanun ramazan
haa cezayı yazmışlardı son çırpınışlarda bir isim söylemiştim bekle işleme verme ceza makbuzunu şimdi gelicek diye inanmadı geldiğinde bir çekingenlik olmuştu kendisinde ama fayda etmedi ceza işlenmişti bir kere..Daha sonra anayolda kendisi motosiklet kullanırken başka bir motosiklet ile çarpıştı ve vefat etti Allah rahmet eylesin ama keşan'lılara çok çektirdi belkide birilerinin ahı tutmuştur..Bir arkadaşımızda 1 tane bira içip hemen evlere dağılmak için bulundukları yerden ayrılıyorlar daha 200 metre gitmeden polis çeviriyor arkadaşımız çok dil dökmüş polise abi esnafım ben yaptığımız işleri teslim etmek için araba kullanmam lazım alkolü yeni aldım şimdi alkolmetreyi üfletirsen kesin çıkar üflemeyelim sen bişeyler yaz gidelim ben cezaya razıyım ehliyet gitmesin diye ama üfle çıkmaz ben ayarlarım dedikten sonra mecbur üflüyor arkadaş ve kaçınılmaz son 51 promilden ehliyeti kaptırdı arkadaş..Üfledikten sonra bile yalvarmışlar 1000 lira kes ehliyeti alma film camdan kes olmayan egzozdan kes diye ama yok ehliyeti almışlardı..Yani suç ne kadar olursa olsun durumu anlattıktan sonra inisiyatif göstermeleri lazım bana göre..Sizede geçmiş olsun abiciğim Allah yardımcınız olsun bende esnafım en olmadık zamanlarda işleriniz öyle bir açılıyorki Allah yetişiyor yani sıkmayın canınızı..Anneannem hep derdi ''Allah insanın rızkını keserse canını alır'' diye..Bu söze dükkanı açtıktan sonra daha fazla inanmaya başladım..
Yüksek cezalar yazacaklar ki senın gıbı ellerini kollarını sallayarak cıkamayacaklar trafıge. Ben burda beddualar edılıp hakaretler edılecek bır sey gormuyorum.
"Be the change you want to see in the world"
Ne güzel ya 20 yaşında altında 100 binlik arabayla böyle gevşek gevşek konuşmak. Senin gibiler trafiğe çıkamasın dediğin adam 30 küsür yaşında, hitabın yanlış. Kaldı ki adam millet gibi akşam trafiğine çıkıp zengin züppeleri gibi makas atmaca oynu oynamıyor, ekmek parası peşinde. Belki oğluna/kızına iki lokma yemek yedirecek. Böyle büyük büyük konuşma, Allah düşürür bigün o duruma, noldum dersin.
Ustad cezalara üzüldüm ama malesef elden bisey gelmiyo bende sizin yediginiz cezanin iki katini yedim gittim odedim kendi hatalarimdi kabullendim fakat insan yapilan vicdansizliga goz yummak istemiyo sizi gayet iyi anlayabiliyorum.
Bunca boş konuşan insanın arasında dilsiz olmak engel değil;devrimdir.
durumu gayet anlıyorum. hadi ceza yaz da 3600 lira nedir yazık günah.
yazın ehliyet sınavını verdim, karakoldan sıra bekliyordum. sadece gidip ehliyeti bastırmak kalmıştı yani. o gün emniyete arabayla giderken yolda polis çevirdi. naptıysam inandıramadım ehliyeti almaya gidiyorum dedim. nuh dedi peygamber demedi.
1400 bana, 1400 ruhsat sahibi babama yazdı.
Nesi olagan? kanuna kurala uygun hareket edilmemis ceza yenmis.. Daha insafli nedir? az ceza yazsin, neden daha az yazsin dedin? herkese ayni olan kural neden bi baska kisiye uygulanmasin istiyorsun?
sinirli imkan vs demogoji yapiyosun sadece.. Sinirli imkan var diye polisin "insafli" davranmasini istersen, vergi memurunun da zor durumdaki esnafa "insafli" davranmasini istersin.. 10 defada ne alaka yazsan zihniyetinin yanlis olmasini degistiremezsin.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)