O zaman forum sorumlularımızdan rica edelim başlığa bir dolandırıcı ibaresi, ilk mesaja da Y.Bektaş vesikalığı yapıştırılsın..
İbret-i alem misali sallansın burada :icon_tup:
Printable View
konuların hepsini okumadım da ne çok arttı bu konular bu aralar... Yüzyüze görüştüğünüz insanlar haricinde alışveriş yapmayın beyler.Hatta sizden eski değilse sizden az çevresi varsa önce ürün sonra para şeklinde yapın alışverişinizi.Kabul etmeyin diğer türlü.
nasıl yani ? Mesela ben birine ürün satıyorum diyelim... Burda fazla satmıyorumda forumdonanımda cok sattıgım oldu... Adamın referansları benden az ise önce paramı alırım sonra ürünü gönderirim.Ürün alıyorum diyelim aynı şartlarda yine önce ürünü alırım sonra parasını yatırırım.Eğerki benden az referanslı ise vede kabul etmiyorsa şartlarımı onla ticaretim olmaz.Zaten etmediğine görede bi pislik vardır o işte...
SanalpaZar yada sahibinden üzerinden yapılsa daha mantıklı olmaZmı ? Uzak mesafeli alışverişler ???
ticaret yaparken tercihlerim
1-) Elden teslim almak
2-) Online Sitelerden alışveriş
3-) Şahıs ise get ya da sanalpazar tarzı siteden ilan açtırmak.
4-) bunlar olmuyorsa almamak.
Dünya alışveriş yaptım şimdiye kadar kimsede 1 kuruş param kalmadı, maalesef "para" işin içine girdimi insanlar farklı bir varlık haline geliyor.
Kimseye güvenmiyorum, sağlıksız bir düşünce ama bu konuda olduğu gibi bir sürü konuda tecrübe ettik. Risk'e gerek yok.
Bir gelişme var mı ?
Galiba dolandırmaya devam halen.. :S
Tuncay Abi yokmu bir gelişme Yusufcuktan yana
yav bu dolandırıcılık yapan adamlar bilmiyor mu o para bi şekilde çıkar öyle yada böyle kalmaz kendilerinde
malından çıkar canından çıkar evlenir çocuğundan eşinden çıkar
er yada geç yapmış bir yanlış dönsün insan beşer şaşar
Allah şaşırtmasın
ben yusuf abinin bu tokat işleri haricinde bir yanlışını görmedim :D o kadar oturduk kalktık
son yaşadıklarımdan sonra mezardan babam cıksa insanoğluna güvenmem inanmam
hele kimseyle para muhabbetine asla girmem
dostlarını kandıranlar genelde hep aramızda rahatca dolasan kişilerdir
yabancı gelip asla bizleri kandıramaz
kimsenin hakkı kimsede kalmaz sen gönlünü rahat tut
büyük gecmiş olsun tuncay abi
Arkadaşlar Bu bayrampasalı mesut arkadaşımızın başına gelen sahte telefon konusundan sonra benim yusuf bektaşlada olan mağduriyetim olan bu konununda başliğinın dolandırıcı yusuf bektaş olarak değiştirilmesini mod arkadaşlardan rica etmiştim Saolsun Ceaser Nick li mod arkadaşımız konu başlığını dolandırıcı olarak değiştirdi Fakat ben bile bu başlıktan rahatsız oluyordum acaba doğrumu yaptım diye ama neticesinde işe yaradığını öğrendik
Bu başlık açıldıktan sonra bende olan mail adresinden pekçok kere yusuf bektaşa mail attim bu tutar yuzunden böyle bir duruma niye düşüyorsun meblağ küçük öde bana borcunu bende konuyu tatlıya bağlıyayım güzelce kapatayım hepimizin ailesi akrabası var sonuçta boyle şeyler kimseye yakışmaz.
Pazartesi bana mail attı mağduruietimi gidereceğini söyledi salı ya da çarşamba günü
Bugün cepbank hesabina gelen maille hesabımı kontrol ettirdim 735 tl göndermiş saolsun
Benim mağduriyetim böylelikle gitti ben hakkımı helal ediyorum kendisine sonuçta aynı masada muhabbet etmişliğimiz var
TECHTURKEY Ailesine burdan çok ama çok teşekkür ediyorum bu forum sayesinde Böyle bir durumdan kurtuldum.
Kendisine mağduriyetimi gidermesi karşılığında bir söz verdim konuyu kaldırtacağim hakkında
Böyle bir hakkım var mı bilmiyorum ama en azından yarına kadar herkes okusun öğrensin durumun çözüldüğünu
Siz siz olun bu devirde bir mal almadan önce mali elinize alın sonra odemesini yapın çok sıkıştım cüzdanım evde kalmış numarasınıda ve bunun gibi numaralarada asla teamül etmeyiniz :)
Saygılar sevgiler herkese
hadi geçmiş olsun....