Kapanı nasıl atıyor öyle ilk defa gördüm.
Printable View
Çevirmeden kaçana direk alkolden işlem yapılması lazım ki kaçamasın. Kaçanın %90ı alkolden kaçıyor zaten.
Vur emri tabi olur bahaneleri hazir slogan atti der bende vurdum der :D gecmis olsun diyorum umarim birdaha kacmazsiniz
ben 5 yıl vizesiz gezdim 131 le en okadar sene hiç denk gelmedi en sonunda hiç ummadığım yerde kendi mahallemde bağladılar :D kaçış yok illa biyerde denk geliyor :)
bu konuyla direk ilgisi yok ama bu forumda bu tarz ara sıra konular açılıyor bu yazımı genele bu tür konuların hepsine itafen yazıyorum ...
kusura bakmayın ben inanmıyorum çok basit bir muayenesizlik yüzünden kaçılıcağına aklıma beynime mantığıma hiç yatmıyor.. kimse bir muayene yok diye polisden kaçmaz..
muayyenen yoksa ya çevirmeye girer tatlı bir dille derdini anlatırsın memurda artık seninle onun arasındaki diyaloğa bağlı bir defalık bırakır yada en kötüsü 80tl ceza kesip 1 hafta müddet verir.. oldu bitti.
polisden kaçan insanların sigortasız yada muayenesiz olduğuna ben şahsen inanmıyorum o işin bence altında başka şeyler var burda alenen yazamıyorlar esas kaçma nedenleride bence odur .. yoksa mantıklı kimse polisden böyle basit şeyler için kaçmaz..
Alkol, uyuşturuc ya da hakkında yakalama kararı yoksa neden kaçıyorsun ki?
Muayenen yoksa ufak bi ceza kesip sana muayene yaptırman için 1 hafta süre tanıyor zaten.
Ben şimdiye kadar en az 50 kez kaçmışımdır. Bunların bir kısmında muayenem yoktu, kalanı hepsinde egzozum vardı ondan. Egzoz puluma kadar da vardı ama aracımda, ve ben hiç alkol kullanmam. Hiç uğraşamam öyle salak bir iş yüzünden günlerce uğraşmaya. Ayrıca da iş inada biniyor.
Ya park halindeyken aracım, ben uzakta oturuyorum mesela, işi gücü bırakıp aracımın başında bekleyen polisler var bu şehirde. Çalışsın da ceza yazayım bağlayayım diye. Ayıptır yani. O kadar dolmuş beyaz otobüs kırmızıda geçsin, hiç bir işi olmayan yunuslar keyfine kızılayda yaya kaldırımında gezsin, trafikte 150yle makas ata ata gitsinler, salak korumalar 200 le gitsin, tehlike oluşturmasın, aynı asfaltta bizim egzozumuz var diye arabamız bağlansın. Yakalayabilene :)
banada pek mantıklı gelmiyor muayne yok diyip kaçılması en basitinden memura muayne için randevu aldım acil işim vardı aracı çıkarmak zorunda kaldım vs gibi bahanelerle durumu kurtabilirisn arasında illaki anlayışlı polis çıkar 1tane ama kaçmak hiç suçun olmasa bile aracın muaynesi tam sigortası var alkol yok tertemizsin hiç suçun olmasa bile kaçsan direk potansiyel suçlusun...
Ona kalırsa, destek vermediğim gezi olayları sırasında bir işim için kızılaya gittiğimde, halkın arasındayken de potansiyel suçluydum. Başbakan aracın içinde kilitli kaldığında o hastanenin olduğu sokaktaki araçlar ve sahipleri de potansiyel suçluydu ki çektiler araçları. Bizim ara yolda park halinde olan ve yatmakta olan civicimiz durduk yere bütün sokaktaki araçlar ile birlikte çekildiğinde de potansiyel suçluyduk. Çünkü başbakan memorial hastanesini açacaktı o gün. Herkes potansiyel suçlu :)
Bazıları polisten hızlı araç kullanabilince kurşunundanda hızlı araç kullanabildiğini sanıyor sanırım..
Hah işte aynen şu yorumu aradı gözlerim. Çevirmeden kaçmak demek olabilecek her muameleyi göze almak demek oluyor. Hırsız mısın , katil misin , terörist misin kim nereden bilecek....
Çok tatlı makul basılmış araçlarla kaç kere çevirmeden geçtik , cam filmiyle kaç kere çevirmeye girdim. Ön cam dahil fon kartonu gibi zindan yapılırsa tabii ki bağlıyorlar. Gönül ister başka edepli bir ülkede olalım modifiye de bu kadar kısıtlanmasın ancak sanıyor musunuz ki serbest deseler ülkenin boku çıkmayacak ?
Bu sitede olan olmayan kaç yüz kişi var inanılmaz ciddi projelere imza atıp o aracı hakkıyla en edepli ve tehlikesiz şekilde kullanan. Ama unutmayın ki ülkemizde bu kişilerin 123123123123 bin milyon katı sayıda keko var.
Gecenin bi vakti son ses müzik dinleyen mi dersin ara sokakta , 1.6 100 hp araçla desibel rekoru kırmayı yine ara sokaklarda deneyen angutlar mı ararsın , araba basıp 3 kişi bakacak diye en en en ufak çukurda tümsekte durmak zorunda kalan mı dersin ? Liste uzar gider bu şekilde illa ki ya trafiğe tehlike katan ya da rahatsızlık verenler olarak. Nasıl serbest olsun modifiye denir , nasıl savunulur. ZAten yaşanacak hali yok , marsa falan kaçmak farz olur o zaman.
orası işin siyasi kısmı ona 1001 çeşit farklı yorum gelir... ben çevirmede kaçmaktan bahsediyorum... adı üstünde çevirme belliki bir sıkıntı oldu belki bi suçlu arıyorlar biri bi yerde bi suç işledi kaçtı tesadüf aynı araç sende var sen muaynem yok kaçim diye masumane düşündün bastın geçtin arkadan salladılar 1-2 el sıktılar allah korusun denk geldi... çok detaylı düşünüyorsun deme burası türkiye çevirmede kaçmak için kendi adıma konişim aracı bırakırım eve yürüreyek giderim genede o riski göze alıp kaçmam...
bundan bir kaç ay önce bütün haber kanallarında vermişlerdi hatırlayanlar bilir daha çok yeni bir olay..
bir tane gri hyundai accent e5 de polisin dur ihtarına uymadı ve kaçtı. kovalamaca yaşandı polis araca ateş etti lastiklerine falan ve durdurdu.. araçdan c4 dahil ağır cephanelik çıktı..
gene çanakkalede böyle bir olay oldu 2 polisi yaraladılar arabadakiler ate ş açıp çevirmeden kaçıp..
bunlar çok sıcak yeni örnekler ..
polis sizin kadar iyimser düşünmeye bilir.. benim tek dediğim budur.. çevirmeden kaçmak iyimser yumuşatılabilicek masumane normal bir şey değil..
Tabii ki ben yapılan şeyi savunmuyorum. Sadece benim gibi bir sürü adam olduğunu söylüyorum. Aracının yangın söndürme tüpünün tarihini kontrol eden kaç kişi var bu ülkede? Para verip her sene onu bile değiştiririz biz. Benim yemek yemeyip, öğle arası iş yerinde aç kalıp taksitle sıfır lastik alıp aracına takan arkadaşım var. Güvenlik bu başka şeye benzemez çünkü. Biz bu durumdayken, yolda yaşlı teyze amca karşıdan karşıya geçecek yavaş yürüyorlar onlara yol verecez diye aracı çapraz durdurup arkadaki eşşekleri engellerken, bankamatikten para çekecekken bile bankanın önüne ikinci şerit park etmeyip dakikalarca dolanırken, bir anda duran trafikte arkadan gelenler için pay olsun diye önümüzdeki araçtan çok daha erken durmaya gayret edip gözümüz dikiz aynasında ayak debriyajda beklerken, sırf egzozumuz var diye muayeneden geçmeyen swaplı aracımız var diye polis bana terörist muamelesi yapacaksa, ve yukarıda dediğim gibi kendileri beyefendilerin yaya yolunda motorla ön kaldırıp şov yapacaksa ve insanların üstüne motor sürecekse, ve ben misliyle ceza yerken bunlar rahat rahat gezeceklerse, polislere ve polisliğe tabii ki bir cephe almak durumundayım. Kurşundan hızlı araç kullanmıyoruz tabii ki, yine polislerin gevşekliği nedeniyle selektör attığımız araçtan sıkılan kurşunun bizim bagaja cama girdiği oldu. Ama ben millet rahatsız olmasın diye yokuş aşağı olan evimin önündeki yolda gece eve geldimse rahatsızlık vermemek için kontak kapatıp salınarak iniyorken terörist muamelesi görüyorsam, bu ülke böyleyse varsın ateş te etsinler. O halde bile insanlara zarar vermiyorum, bana ateş ediliyor sonuçta. Zaten bedava yaşıyoruz. İş ciddi ciddi inada bineli çok oldu benim açımdan.
1 kere dayım yanına aldı beni, pendikte dolmuş durağına gittik, 5 tane hırsız aldılar 2 dakikada. Önceden dayımın paranoyak olduğunu düşünürdüm ama anladım o olaydan sonra. Oradan her gün dolmuşa binip hiç malını çaldırmamış kişiye şu an burada 5 tane hırsız var desen inanmaz. Ama gözle görünce gerçekten hak veriyor insan polislere. Türlü türlü olaylar valla, 5 dakka telsizi dinleyince ulan burası benim yaşadığım yer mi diyor insan.
Arkadaşa geçmiş olsun, umarım olabilecek en ucuz şekilde kurtulur.
Herkese teşekkür ederim iyi kötü yorumlar için ama bazı Abiler döktürmüş altında başka bişey vardır diye ben terörist veya arsız hırsız değilim ayrıca alkollü olsam alkolden kaçtım derim kimseden çekinecek durumum yok, aracı hemen bağlıyolar sandım gece 02.30 du ortada kalırım diye yürüyüm en azından arkadan yollarlar dedim kapan attılar olay böyle gecikti 7 gün süre verdiklerini bilsem zaten dururum
aynen katılıyorum. niğde otobanındaki çevirme sonucu olan olaylar da daha taze. hangi arabadan ne çıkacağı belli olmuyor.
10 parmağın 10u da bir değil, kemerim takılı olduğu halde kemerden ceza yediğimi de bilirim. Eksozlu 106 ile afyondan antalyaya kadar polisle gittiğimi de. Şunlara yazmıyorlar bana yazıyorlar mantığıyla kimse ceza yazılmasını haketmiyor o zaman. Benim aracımda da eksoz modifiyesi yok ona kalırsa, çevirmede eksozlu aracı durdurmayıp benim aracımı durdurursa o zaman benim de tepki göstermem lazım.
Büyük kısmına katılıyorum , aynı özeni gösteren insanlar olduğunu bilmek güzel bir duygu. Ama malesef işte siz de o çok ciddi projeler yapan , çok güzel insanlar dediğim azınlıktasınız. O kadar çok hayvan var ki , yolda yürürken denk gelenleri bile ya insansa diyecek umudum yok benim bu ülkede. Aziz nesin yüzde vermiş aptallarla ilgili , yüzde 95 diyememiştir içinden öyle geçse de.. Nüfusun çoğunluğu bu iken buna göre kanunlar çıkıyor..
Mesela egzoz yasak ya şimdi nasıl anlayacak görevli herhangi egzozlu bir araç sahibi ile sizin bu özenli düzgün vatandaş yaşantınızı ? Bakınca ikisi de aynı , ne şekilde hareket ederler günlük hayatlarında bilemez. Bilemeyeceği için de alayına ceza yazılır uygulamada.
Ha sizin gibi efendi insanlar zaten en en en az dikkati çekerek araba kullandıkları için efendilikleri sayesinde de çoğu zaman çevrilmez , çevrilirse de tutumları ile geçebilirler. Her zaman olmasa da izmirde hala insandan anlayan az biraz memur var gibi..