Akü Zayıfken böle bir durumla karşılaşıyor ise sıkıntı vardır bence.
Printable View
kia hyundai toyota honda hikayesi degil bu sistemin artık eksikliğimi acıgımı sıkıntısımı faciasımı neyi dersen.
7*24 gazlıyor herkes heralde. sertleşirse cek kenara cagır cekicini degistirt akünü.
Bence marka odağından çok sistem odaklı bir hata var genel olarak. Veya sistemin ZAAFI diyelim.
Voltajın alt limitine yaklaştıkça çalışması zorlaşıyor diye düşünüyorum Baran sistemin. Bu da gerek ısınma, ısındıktan sonra kendini kapatma olarak feedback veriyor.
Bende de akü bitmeden hemen önce çok hafif bir sertlik hissiyatı oluyor mesela ama örnek vereceğim,
Kurban bayramının arife günü aküm bitti. Aküm bitmeden önceki gün insafsızca 50 tane viraja limit girip çıktım ki çoğunluğu U virajlar diyebiliriz, akünün bittiği günde arkadaşı aldım, eğlenerek gideceğimiz yere gittik park ettim sorunsuzca yol kenarında parkomata. Nargileyi içtik, kalktık, kontağı taktım. Arabada tepki yoktu :) Akü bitmiş.
Bir de şu Golf7 su alma mevzusu nedir, açıklık getirebilecek var mı?
Alıntı:
Haftalık yayınlanan dergiye göre yeni Golf, klimanın hatalı bir hava tahliye borusu sebebiyle ön yolcu ayak dayama bölgesinden içeri su alabiliyor.
Auto Bild, aynı platformu paylaşan Audi A3 ve Seat Leon'larla birlikte tam 300.000 aracın bu problem nedeniyle geri çağırılabileceğini söylüyor. Volkswagen ise Reuters'a yaptığı açıklamada, yalnızca 46 Golf'ün tamire ihtiyacı olduğunu ve Audi ya da Seat'ların bu sorundan etkilenmediğini ifade etti.
Drenaj ile ilgili bir tıpa da sıkıntı vardı ilk üretilen Golf 7 lerde TR'de de 1-2 kişide o parça değişti ilk serilerden su tahliyesinde sıkıntı olduğu için araç içinde su alımı/birikimi oluyordu.
Aslında çözümü var, yüksek amperajlı alternatör. Üreticiler zayıf aküyle, yada habire abanarak kullanıp alternatörün yetmeme ihtimalini düşünmemişler demek ki.. :)
Örnek olarak Godless Commie abinin DIY konusu;
http://www.techturkey.com/forum/do-i...e-projesi.html
Not.Onun arabadaki sistemle aynı olmadığının farkındayım, ama sorun olarak aynı mantığın çözecegi bi sorun.
Yengem bıyık bırakıyormuş, artık amca diyeceğim. Bir o ışık yanmadan önce, aracınız eğer servis bakımlıysa bir şekilde hata başlangıçı patlak verir. Elektriksel olabilir, hidroliksel olabilir. Eğer sen 120 ile önüne çıkan hayvandan videodaki gibi bir manevrayla kurtulabileceğine ve yolda kalabileceğine inanıyorsan, dikkat et, zincirleme kazaya neden olma kardeşim. Ya da 200+ üzeri spor modellere bakmaya başla derim, zira 50bin liralık bir compact sınıfı araçla bu istediğin zor olsa gerek.
Bir de anlayamıyorum, dünya üzerinde en çok satan markalardan biri olan ve de sayısını artırmaya devam eden kia/hyundai alanlar salak da bir sen akıllısın, 20 yaşında belki de daha sahibi bile olmadan milyon tane ön yargıya sahipsin ve burada markaya sıkıyorsun. 100binde bir olasalıktan bahsediyorsun vs.
Bi yorum yaparken aksini düşünenlerin de olabilceğini düşünüp, makul yazın. İtin totosuna sokmayın, milletin alın teriyle aldığı malları.
2 ay once arkadaşa i30 almadan once, birisi çıkıp hyundai alacağına sıfır clio al demişti(2012 model 25binde elite 1.6 crdi i30u 48750ye aldık), aracı aldıktan sonra bindi ve "bu araba Hyundai gibi değil ki" dedi..
büyük ihtimal önyargılı arkadaşımız da binse kullansa fikri değişecek..
haa bu Hyundai mükemmel demek değil asla, benim getzimde yaşadığım arkadakini hoplatma zıplatma i30da da devam ediyor
bizim sülale bu forumdan bir kaç sohbetimiz olan arkadaşlarda bilir mercedescidir az biraz bmw az biraz audi de vardır ama amcalar enişteler ağır toplar mercedescidir.. alayıda cls s kasa falan biner.. bende sonata var yiğenler niye aldın hyundai alınırmı vır vır vır bir sürü laf ettiler ama alıp bir yere giden süren binen herkes bu nasıl hyundai böyle dedi.. adamlar mercedes bmw kıvamında araç yapmış diyen oldu v.b ... heleki genesis lere binse insanlar şok olur bu araç hyundai desen adamlar öyle kalır ivme iner herhalde o ön yargılı kesime..
hyundai duvarlları yıktıda insanlar kafadaki ön yargıları kıramadı gerçi avrupalı amerikalı kıralı yıllar oldu amerikada d segmentinde en çok satan ilk dört araç içinde her daim sonata var.. bendeki nf kasa 1.5 milyon sattı amerikada.. hatta bir milyonuncu sonatanın amerikada üretim bandından inerken kutlama resimlerini paylaşmışdım bu forumda..
Türkiyedeki ön yargıları kırmak çok çok zor.. adamlar kafadaki fransız imajını 30 yılda kıramadı ..
Biz yıllardır hyundai kullanıyoruz arkadaşımda 2000 model sonata var onlarda yıllardır kullanıyolar iyidir hoş arabadır ama hyundai altı üstü abartmaya gerek yok
hayat ihtiyaçlar denklemidir.. ben e kasa alıcaktım onun yerine bir sonata aldım bir tane a5 coupe sline 1.8tfsi aldım o zamanlar.. a5 i verdim üstüne 2 araba değiştirdim.. sonata hala duruyor çünkü çok memnunum..
biraz araştırınca Electric Power Steering olayının problemlerinde çok buyuk tehlike atlatanlar olmuş marka model farketmiyor
hatta i30 uzerinden araştırınca bakın boyle bir yazı buldum
hyundai i30 it could kill you or others | Autocar
adam başından geçeni yazmış
Demek ki başa gelebiliyormuş :)
Ayrıca konu yine Hyundai vs others muhabbetine dönmüş anlamsızca. Burada Hyundai şöle böle yok efendim süper ilerlediler yok Genesis yok Sonata vs ye gitmesi konu dışına çıkıyor bu aracın bu sorunu / çözümü / sebebi üzerine tartışırsak daha iyi olur bence.
aslında konu tam olarak i30 da değil eps olan her araç için geçerli büyük risk teşkil ediyor sebebi bulunması gereken bir konu
Bahsettiğin sorun sorun olarak kabul edilmeden çözüldü zaten, arıza ışığı yanan bir araçla test yapılmış ve arıza durumunda böyle bir durumla karşılaşılması gayet normal, bi arkadaşın verdiği örnek gayet açıklayıcı olmuş; abs arızası olan araçta frenin tutmaması veya kızaklaması gibi..
Sorun: yok
Çözüm: insanların zihniyetinin değiştirilmesi
Sebep: belli markalara takıntılı belli markalara tapan insan topluluğu
Daha da tartışmaya gerek varmı? Varsa bu konu altında yeni malzemelerde çıktı mesela golf 7 lerdeki ilginç olay, tartışma konusu olabilir yüzme bilmeyenler binmelimi binmemelimi? Ülkemizde bu daha da sorun-risk arzediyor, yüzme bilmeyen çok sayıda insan var ama i30 alabilcek insan, yüzme bilmeyenlere göre daha az demi?
Şu yorumunuzdan sizin Hyundai i30 sahibi ve tahammülsüz olduğunuuzu anlıyorum.
Benim için bu bir sorundur her marka model araçta olabilir konu içinde örnek verdik TT-A serisi-Golf 7 vs gibi siz neden böle birden celallenip işi Hyundai ve marka algısına getirdiniz anlamadım.
20 yaşındaki arkadaşın yazdıklarına takılacaksanız zaten hiç takmayın ben cevap bile vermedim. Fake deseler inanırım.
Hondaiiii..
Evet i30 sahibiyim, binlerce tl para verip aldığım araca biri çıkıp resmi kanıtı olmadan b.k atmaya çalışıyorsa celallenirimde herbişey ederimde doğal olarak..
Diğeri 20 yaşında ergen onun yorumlarını bende iplemedim..
Ama hala sorun sorun diyip duruyorsun asıl sorun mevzuyu anlamaman, aslında böyle bir sorunun olmadığı videoda arızalı bir araçla test yaptıkları v.s v.s