araba almayı sevmediğim 3-4 tane il arasında zaten aydın. diğerleri izmit,konya,antalya
komançero garage
Antalyada galericilerde bir garip araç aradığım zamanlarda bi galeriyi arayıp araç hakkında boya durumu nedir diye bir soru sordum aldığım cevap ise ''bu yaştaki arabada boya sorulmaz topraam ''şeklindeydi.Oysa ondan 1 hafta önce sattığım 96model hb 230k km'deki polomda sadece 2 parça boya vardı...
insanlar gerçekten çok garip olabiliyor istanbulda bi adamda boya durumunu sorduğumda ısrarla ''boyayı bilmiyorum ama araç süper süper gel al' demesi....
ben de boya takıntısını anlamıyorum, tamam tavan,direkler, şase önemli katılıyorum ama, adam 2004 model arabayı sol 4 parçası boyalı diye(ki içlerde boya yok) almıyor
Boya yapma işindede öyle numaralar çıkarttılarki sağolsunlar o yüzden böyle takıntılara sahip olduk...Sulu zımparamıdır nedir bir takım yöntemlerle normalden daha pahalı daha zahmetli ancak boya sensörlerinin algılayamadığı boya işi yapabilenler var anlaşılabilirse sadece usta bir gözle bakılarak boya tonundaki o hafif dalgalanmadan anlaşılabiliyormuş...Bir arkadaşım tek kapı 206 aldı komple boyalı kaza bilmem ne yok denirek kaç yere kaç ustaya gösterildi sıkıntı yok dediler tavan boyasında çatlaklar oluşunca boyacıya götürdü birde ne görsün aşşağıda macun var...Hadi gelde boya takıntın olmasın ha diyeceksiniz ki gizli boya yapılıyor madem takıntı niye zaten belli olmuyormuş ortalama değerler aradığım için mesela bir kaç parça boyalı olmasında sorun yok hatta sıfır yada bir kaç yıllık olmadığı sürece boyasız denilen araba alma taraftarı değilim.
komple bariyere yaslamış eğmiş olabilir.. illa pert anlamına, şaselere zarar geldiğini göstermez ki..
arkadaşının gösterdiği ustalar usta değilmiş veya gerekli ekipmanları yokmuş, boya ölçüm cihazı macunlu yeri göstermiyor zaten test yaptığında.
[QUOTE=levent;7488895]komple bariyere yaslamış eğmiş olabilir.. illa pert anlamına, şaselere zarar geldiğini göstermez ki..
işte bende onu diyorum arkadaşım,illaki şaseleremi girmesi gerek.. dediğin gibi olan bir arabada 4 parça değişende olur yada bol bol macun.. sen alırmıydın ?
Racing,competing, is in my blood it's part of me it's part of my life...
bu boya takıntısı sadece turkıyede var zaten boyasız araclar el yakıyor adam boyazsız abı dıyo 30 bınlık arabaya yazıyor 37 38...kendı dusuncem kesınlıkle almam 3 4 parca boyalı alırım...
Değişen olsun orj parça ile, macun olmasın, düzgün toplanmış olsun, içime sinerse fiyatta ona göre ise alırım.
istediğin kadar zımpara yap, altta macun varsa boya ölçüm cihazı ölçmüyor veya aşırı yüksek değer çıkıyor
http://www.youtube.com/watch?v=pX-_iyMdno4
videoda var bak izle çizgi çizgi veya aşırı kalın..
Hocam siz ısrarla mümkün olmadığını söylüyorsunuz ama sanayide boya makinalarını aldatacak şekilde zımpara yapabiliyorlar.Bu alet boyanın veya alttaki tabakanın kalınlıgını ölçüyor ve vidyodada yazdıgı gibi belli kalınlık değerleri var uygun mıktarda zımparalama işlemi ile aldatabiliyorlar.Hatta şöyle bir olay aktarayım galericilik yapan bir tanıdım boyasız bir araç aldı tavanındaki problemlerden ötürü sadece tavanı kendi boyattı ve sonrasında araç yetkili servise teste sokuldu çıkan sonuç işe su tavan hariç komple boyalı ne kadar itiraz edilsede ben kendim boyattım tavanı yanlış yapmıssınız vs denilse de test sonuçları tavandaki boyayı algılayamadı.Normal bir boyama işlemine nazaran çok daha hassasiyet ve ustalık isteyen bir olay yapılış ayrıntılarını detaylı olarak bilmiyorum ama bu işlemi yapıyorlar ve anlayabilmenin tek yolu usta olan biri boya tonundaki o azıcık dalgalanmadan anlabilmesi.İnanırsınız inanmazsınız onu bilmem ama benim bildiğim budur paylaşmak istedim gerisi size kalmış saygı duyarım.
benim dediğim araçta kesinlikle macun yoktu
haa tavanı boyalı aracın boyasının kazınıp tekrar boyandığını ve tavanı boyasız satıldığını da gördüm(mikron değerleri normal çıkıyordu)
çok da computestçilere güvenmeyin, ustalara güvenmeyin, 50-100 liraya ne oyunlar dönüyor
Yanlış biliyorsun, zımpara da değil maharet.
Kabaca macun, üzerine astar falan onun üzerine metal yoğunluğu yüksek boya, onun üzerine de asıl boya işlemleri şeklinde ölçen alet alttaki metal ağırlıklı boyayı bulunca aha metal diyor ona göre boya kalınlığı veriyor.
Yani Levo +1 istediğin kadar zımpara yap, o dediğin olmaz.
Ekleme, bizim 2003 aralık ortası araba da ayak üstü pert oldu. Vay anasınıMet'e katılmamak elde değil
![]()
valla ben sırf meraktan aradım sordum adama daha merhaba ne var ne yok dedım abı 5 parca degısen varmıs bende dun ogrendım bılmıyordum dun bır arkadas geldı servıse soktuda oyle ogrendım almadan gıttı onada mahçup olduk dedi kardeşim fıyatı dusurucem aracım bu sekılde bılgın olsun alıcaksan dedı ve sesı falan da gayet efendı ve cıdden soylerken bıle boyle bı degısık soyledı kusura bakmayın ılanı duzeltemedım ısten fırsat bulamıyorum dedı
Emirhan Altınbay
205 GTi
5500'den Sonra Başlayan Hayat Geç Kalınmış Bir Hayattır...
Erkekler evde en son sözü söyleyen kişidir ve genellikle söyledikleri son söz " tamam aşkım" dır
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)