Dünyada bir çok katedral ve müze görmüş biri olarak söylüyorum keşke klise olarak kalsaymış diyorum her gittiğimde oraya ,hele üstü kapatılmış gravür ve tasvirleri gördükçe tarihe sahip çıkamadığımız için üzülüyorum müze olarak bile koruyamadık cami olsa hepden yok olurdu bence .
''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e..." DANIEL DUMOULIN
ayasofya istanbulun fethinin sembolüdür kilise olarak kalsaymış diyen arkadaşlara katılmıyorum , eğer başımızdaki yöneticilerde basiret olsa papanın ve vatikanın diretmesini sallamaz ayasofyayı tekrar camii olarak ibadete açar , benım memleketimin topraklarında bulunan camii de , kilise de , havra da, cem evide benımdır , başkası karışamaz
CNC MACHINE WORKS
CUSTOM TUNE PARTS
Allah dualarınızı kabul etsin arkadaşlar.
İnşallah namaz sonrası, kabe imamı abimiz hazır 100bin kişiyi bulmuşken; İslamın sadece ibadet etmekten ibaret bir din olmadığı, müslüman bir kişinin güzel ahlak sahibi olması, yalan söylememesi, devlet malından bir hırka bile çalmaması, devletin malını yiyenleri savunmaması, yolsuzluk yapmaması, daima haklının ve doğrunun yanında olması, doğaya, yeşile, tüm canlılara saygılı ve sevgili olması hususunda güzel bir konuşma yapar.
Fetihin semboludur .Fetih edilen yerin en buyuk kilisesi camiye cevrilir.Yanliş soylemlerde bulunmayalim Cami olan yerde resim ve benzeri fotografli seylerin yeri yoktur .Zaten o donemde atilan imzalarla alakali yalanlamalar vardir milletvekillerinden .
Cokda guzel cami olmasi icin elden gecirildi .Rahmetli mimar sinan .
Gecmisde klise olupda camiye cevirilen cok yer var osmanli tarihinde fakat bendr muze olarak kalmasi taraftariyim.Ben gittigim hic bir camide cuma namazi disinda yogunluk gormedim.Turizm e buyuk katkisi var.Tabiki manevi deger bizim icin simge olmasi vs orasi tartisilirsa vok uzar.ama yinede Allah kabul etsin diyelim![]()
bu seninle ilgili bir şey değil abi dünyanın neredeyse bütün ülkelerinde unesco tarihi korumak amacıyla bazı mülkleri sahipleniyor ve onlara dokunamıyorsun
türkiyedekilerin listesi :Türkiye'de Bulunan 11 UNESCO Dünya Mirası - onedio.com
yani sizin bakış açınızla anlatacak olursam yunanlarda edirneyi işgal etse selimiye camiini kiliseye çeviremiyorlar
tarihi kültürü korumakla ilgili bu ve maalesef bizim anlayışımızda kültürün pek yeri yok
"gafleti, zılleti ve cehaleti tattık. sıra sefalette."
Selimiye camisi , Sultanahmet camisi , Süleymaniye camisi , Ortaköy camisi ( tadilat olsada dışardan fotoğrafını çekmeye gelen kişiler çok ) , Hz.Yuşa camisi hatta Büyükçekmecede 100 kişilik bile olmayan Sokullu Mehmet Paşa camisi direk aklıma gelenler.Araştırmak lazım cuma namazı dışında bu camilere kaç binlerin geldiğini![]()
DÜNYADA İKİ BİLİNMEYEN VARDIR.BİRİ KUTUPLAR , DİĞERİ TÜRKLER.. Albert Sorel
Organizasyon güzel ama Caminin dışında kılınması biraz ezik olmuş
Banane Unesco 'dan yaa bir günlüğüne bari açsalardı içerisinde ağız tadıyla bi namaz kılsaydık..Ayasofyanın bahçesinde namaz kılmak bilmiyorum da acizliğimizi gösteriyor gibi kendi ülkemin topraklarında ibadethane'yi kullanamıyorsun![]()
Müzenin turistik olarak kapalı olduğu Pazartesi günü yapılsaydı daha iyi olurdu
Bizden bir yıldız kaydı, yine gökler aldı... Hepimizin başı sağolsun. Huzur içinde yat Alperim |RA|
Kudüs UNESCO listesinde İsrail toprağı olarak sayılıyor.Ve her gün bilinçli tahribata uğruyor.Altını kazıyorlar.Yanına inşaat yapıyorlar.Avlusunda ve içinde insanlara ateş ediyorlar.Kimsenin sesi çıkmıyor.Yapabilecekleri tek yaptırım listeden çıkarmak.Ayrıca UNESCO Ayasofya'yı camii olarak kabul etmiştir.Bu konuyla Unesco'nun uzaktan yakından alakası yoktur
Edit : Kudüsün içindeki Mescid-i Aksa.
DÜNYADA İKİ BİLİNMEYEN VARDIR.BİRİ KUTUPLAR , DİĞERİ TÜRKLER.. Albert Sorel
Diğer camilerde kılınan namazdan daha mı değerli. Ayasofya
Kabenin imami daha mi fazla sevap aldiriyor.
Değişiklik farklı ve kalabalık bir ortam isteyenler için olabilir.sakin olan camimizde bizim mahalledeki imamı da ben tek geçerim .
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)