Benim telefonumda bir program var araçları fabrika verilerine göre karşılaştırıyor. İki aracıda denedim sonuçları yazayım
0-190 arası 1Serisi önde gidiyor ancak sonrasında 3Serisi geçiyor yakınlaşma 170km/h hıza gelince araçlar 3Serisi arayı kapatıyor ve 190da aynı hizada oluyolarVe sonrası ***** 3Serisi uzayıp gidiyor. Birde şöyle bir istatistik çıkartıyor program 3Serisi 1Serisine göre %1.1 daha hızlıymış(1millik yarış için geçerli bu)
Programı merak edenler için; sadece Appleda var galiba adı: Who's Faster
Turbo, Piston, Kask, Disk Fren, Amortisör Anahtarlık için ulaşabilirsiniz...
Taklitler her zaman asıllarını yaşatır...
Aynı konuyu geçen biz yaşadık. Ama 320d chipliydi diğer araçlar stoktu.
Sonuçta ise 320d F20 118i'i geçti. Hatta yetmedi üstüne birde 2011 model E250 cgi coupe'yi de geçti.![]()
ewt eski teknoloji f20 118i motoruna gore kiyaslarsak eger.
163-177-184 hepsi ayni altyapiya sahip motorlar ufak tefek degisiklikler var. turbo boyutlari ust kapak vs gibi. bu motorun
hatta 204 ve 218 bg versiyonlarinda twinturbo vardir altyapilari ayni olmasina ragmen eski teknolojidir bana gore. (twinpower degil karisiklik olmasin).
eski teknoloji dememin sebebi 2006 yilinda N47 bazli motor oldugundan dolayi. yeni motorlar daha verimli. bknz i8 de kullanilacak olan 1.5 3 silindirli motor.(ayni motorun diesel versiyonuda var)
sanzimani yavas ve 6 ileri
yeni zf 8 ileri sanziman zaten bi gomlek ustun..
320d icin chip yapildiginda sonuc illa degisecektir. ama ikisine de chip yazilim box vs yapilirsa ne olur bende cok merak ediyorum.
Gökhan ÇAPRAZ
34 BYC 099 civic sport plus
şanzıman eski teknoloji evet, 8 ileri çok başarılı, ama motor için i8 i baz almayın, toplam 5.000 adet satılacak bir model... twinpower ise sadece turboyla alakalı motorda yine bir değişiklik yok... sonuçta motor teknolojisi atla deve değil, dünyanın en iyi dizel motoru belki de kendisi, o nedenle BMW 5-6 sene daha kullanacak...
sonuc ne oldu denedinizmi![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)