User Tag List

Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon
61 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: İngiliz otomotiv devi Land Rover'a "araç toplatma" talebi

TigeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı XSi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Neden satan galeriye dava acilmiyor? Yaptirsin arabayi galeri..

Fatura kesilmiyor mu? Resmi degil mi is?
    önemli olan arıza değil ki fabrikasyon hatası olması
    Alıntı Ludacris Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bmw yaris arabasi al hem en cok silindir onda var

PROMINENT - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    fabrika yani üretim hatası çünkü.
    yani araç fabrikadan kusurlu çıkmış.Türkiye de ve y.dışında aynı hatadan muzdarip emsal araçlar da var.
    Kork!!sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak...

cKatmer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Galerici burada kullanan kadar suçsuz.
    0km araba satıp kronik bir kusur çıkması galericiyi ilgilendirmez diye düşünüyorum

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

eğer arızası fabrikasyon olmasaydı standart bir arıza olsaydı satıcıyı ilgilendirebilir

fakat burda fabrikasyon bir arıza olduğu kanıtlanmış galerilik bir durum yok

bu arada borusanın ceo suda saçmalamış oyle bir mantıkmı olur nerden geçirdiklerini soylesinler insanlarda ona gore alışveriş yapsın

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

rapstar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Carolita1907 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

LAND Rover’ın Türkiye distribütörü Borusan Otomotiv CEO’su Eşref Biryıldız, hiçbir aracın bilinçli olarak fabrikadan hatalı çıkarılamayacağını kaydetti. Biryıldız, “Grey marketten alınan araca garanti kapsamında hizmet vermiyoruz. 230 bin euroluk aracı piyasadan 170 bin euroya alıyorsanız riskleri de biliyorsunuz demektir” dedi.
    Bu mantık nedir ? Galeri bu arabayı Chery denmi alıyor ? Ahmet ustamı topluyor bu aracı ? Aynı fabrikadan çıkmıyormu bu grey market olayını bizmi yanlış biliyoruz acaba. Aynı aracı Almanyadan aldım Türkiye'ye dönüş yaptım. Biz ilgilenemeyiz Almanya'ya mı götürün diyorlar ? Yapıyorlarsa Almanya'nın sattığı arabaya kâr ortağımı oluyorlar. Tam bizim uyanık milletimize yakışır bir açıklama olmuş.

mkerim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onursumer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu arada borusanın ceo suda saçmalamış oyle bir mantıkmı olur nerden geçirdiklerini soylesinler insanlarda ona gore alışveriş yapsın
    Ceo acaba kimin yeğeni. Aileden olmasa konuşturmazlar bile. Mutlaka birilerin torpili ile oradadır.

Alıntı rapstar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu mantık nedir ? Galeri bu arabayı Chery denmi alıyor ? Ahmet ustamı topluyor bu aracı ? Aynı fabrikadan çıkmıyormu bu grey market olayını bizmi yanlış biliyoruz acaba. Aynı aracı Almanyadan aldım Türkiye'ye dönüş yaptım. Biz ilgilenemeyiz Almanya'ya mı götürün diyorlar ? Yapıyorlarsa Almanya'nın sattığı arabaya kâr ortağımı oluyorlar. Tam bizim uyanık milletimize yakışır bir açıklama olmuş.
    Milletin kazandığı parada gözleri var başka açıklaması varmıdır acaba?
    1984 de turbo doğan ile uğraşırken MS ve AEM in kapısında beklerdik. Beyin yapsın da arabamıza takalım diye.
    İnternetin hızıda varla yok arası bir şeydi. Yoksa internet yok muydu???

TechTurkey Ogedov - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Adam kendinden alınmayan aracın doğal olarak garanti işleriyle uğraşmak istemiyor. Belki garanti ücretlerini direkt servis ödüyor ancak Tr deki garanti çalışanları, müşteri hizmetleri çalışanlarının ve operasyonlarının masraflarını kendi karşılıyor, neden kendi işini baltalayan bir sisteme destek olsun ki... Yada neden kendi alıcılarının işlerine ayıracağı zamandan ayırıp hizmet kalitesini etkilesin. Bu arada ben grey araçların 2 yıl garantisi var biliyordum. land rover kabul etmiyormu?

Kahn23 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    2 Thread(s)
    Alıntı Ogedov Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Adam kendinden alınmayan aracın doğal olarak garanti işleriyle uğraşmak istemiyor. Belki garanti ücretlerini direkt servis ödüyor ancak Tr deki garanti çalışanları, müşteri hizmetleri çalışanlarının ve operasyonlarının masraflarını kendi karşılıyor, neden kendi işini baltalayan bir sisteme destek olsun ki... Bu arada ben grey araçların 2 yıl garantisi var biliyordum. land rover kabul etmiyormu?
    Land Rover (Borusan-Kosifler) en az 10-15 senedir kabul etmiyor diye biliyorum.

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    mercedes de etmiyor yani etmiyordu seneler once yuvarlak farlı 2003 e270cdi almıslardı garantiye girmedi diye davalıktılar sonucu oldu bilmiyorm ama o arkadasımı gormedim senelerdir
    1881 - 193

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Siz arabaniz arizalaninca servise gidiyorsunuz servis ithalatci veya uretici ile anlasmali arabayi ondan aldiniz cunku.. Direk ana firma ile kimse ugrasmiyor muhattap ithalatci..

Burda da muhattap galerici..

Urunu ithal eden veya ureten sorumludur aslinda..

Benzer olarak iphone arizalaninca california yu aramiyoruz sonucta..

Suclu aramiyorum ben sorumluluk sahibi galericiye neden hesap sormuyorsunuz diyorum..

O zaman borusan ceo su hakli kimse ses etmesin..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onursumer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    eğer arızası fabrikasyon olmasaydı standart bir arıza olsaydı satıcıyı ilgilendirebilir

fakat burda fabrikasyon bir arıza olduğu kanıtlanmış galerilik bir durum yok

Borusanda satici sonucta bu mantikla gidersek fabrikasyon hata olduguna gore borusanda ilgilenmesin..

Sanki galeri para kazanmiyor yani vakif mi onlar..

Para kazanmasini biliyosa riski almasinida bilecek ithal ettigi ayipli mali onartacak veya yenisini verecek..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı PROMINENT Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    fabrika yani üretim hatası çünkü.
    yani araç fabrikadan kusurlu çıkmış.Türkiye de ve y.dışında aynı hatadan muzdarip emsal araçlar da var.
    Biliyorum benim dayiminda basina ayni sey geldi yag pompasindaki arizadan motor gitti..

Sandik motor geldi..

Borusanda buyukce bi galeri sonucta.. Kucuk galeriden ne farki var? oda yedek parca tutmasin servis vermesin..

Boylece fiyatlari indirebilir..

Burda anlasmali ithalatciya yuklenmek cok anlamsiz..

Kanunda zaten ithalatciyi sorumlu tutmakta..

TigeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    23 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Siz arabaniz arizalaninca servise gidiyorsunuz servis ithalatci veya uretici ile anlasmali arabayi ondan aldiniz cunku.. Direk ana firma ile kimse ugrasmiyor muhattap ithalatci..

Burda da muhattap galerici..

Urunu ithal eden veya ureten sorumludur aslinda..

Benzer olarak iphone arizalaninca california yu aramiyoruz sonucta..

Suclu aramiyorum ben sorumluluk sahibi galericiye neden hesap sormuyorsunuz diyorum..

O zaman borusan ceo su hakli kimse ses etmesin..
    galeriye hesap soracak bir sorun yokki sorun lkişisel hata değil fabrikasyon hata
    Alıntı Ludacris Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bmw yaris arabasi al hem en cok silindir onda var

rebeloghy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    peki benim bildiğim durum şöyle , grey market denilen araçlar distribütörden bağımsız bir x kişi galeri aracılığı ile ithal ediliyor. Doğrusu , distribütör istenilen donanımı vs sağlayamıyorsa ; çok sıra bekletiyorsa ; aracın ithalatını yapmıyorsa , grey market'a başvurulur. Araç gelince ithalat vergisidir , ötvsidir yatırılır. Distribütörle gelmiş kadar yasal olur vergiler tam ise. E vergiler doğru yatarsa , 230 bin euroluk araç nasıl 170 bin euro ya alınıyor ? Distribütör kar ı %26 27 değil heralde ?
    -Fırat

Post Thanks / Like
    Mentioned
    13 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TigeR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    galeriye hesap soracak bir sorun yokki sorun lkişisel hata değil fabrikasyon hata
    Zaten o kisimla ilgili sorun yok sorunu cozecek olan ana firma ama ithal edenin yani galerinin cozum.bulmasi gerekir..

exca- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Araç nereden alınmış olursa olsun Distribütör firma üreticinin o ülkede ki temsilcisidir, distribütörlüğünü yaptıkları malı garantiye sokmamak zaten abuk bir durum çünkü orada temsil edilen bir üretici firma var. Kaldı ki olay fabrikasyon bir hata, üretici hatalı-kusurlu mal üretip satmış. Ha eğer üretici bir takım bahanelerin arkasına sığınmış ayıplı malını almıyorsa tercih etmemek lazım. G.market/distribütör olayı farklı, sapla samanı karıştırmamak gerek. Yarın öbür gün ikinci el aracın garantisi düşer yapcak bişey yok deseler bazılarımız ona da e adam haklı sıfır araç satacak tabi diyecek.. Sanırım otomotiv firmalarıyla kusurlu/sorunlu mal sorunu yaşamayan firmaların nasıl aciz,pislik hallere girebildiklerini de bilmiyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eşref Biryıldız biraz yanlış bir üslup kullanmış bence. Çalıştığım şirketler grubunda Borusan'ın yetkili servisi de mevcut. Diğer mesajlarda belirtilmiş servislerde Grey market araçlar 2. 3. sınıf muamele görüyor çünkü öncelik Borusan ithalatı olan araçlarda. Grey market araçlar bizim servisimizde de garanti kapsamında işlem görmüyor tüm işlemler ücret karşılığı yapılıyor.

Fakat garanti kapsamı araçlarda yeri geliyor fabrika hatayı kabul edip garanti kapsamında sıfır motor gönderiyor. Bazen ortalama maliyetli arızalar bile garanti işlemi yapılıp garanti kapsamında yapılabiliyor.
    .

mkerim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı rebeloghy Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    peki benim bildiğim durum şöyle , grey market denilen araçlar distribütörden bağımsız bir x kişi galeri aracılığı ile ithal ediliyor. Doğrusu , distribütör istenilen donanımı vs sağlayamıyorsa ; çok sıra bekletiyorsa ; aracın ithalatını yapmıyorsa , grey market'a başvurulur. Araç gelince ithalat vergisidir , ötvsidir yatırılır. Distribütörle gelmiş kadar yasal olur vergiler tam ise. E vergiler doğru yatarsa , 230 bin euroluk araç nasıl 170 bin euro ya alınıyor ? Distribütör kar ı %26 27 değil heralde ?
    Borusan oto da satılan bir şeyin fiyatı asla belli değildir.
    sen 100 e alırken başkası 50 ye bir başkası 150 ye alabilir.
    1984 de turbo doğan ile uğraşırken MS ve AEM in kapısında beklerdik. Beyin yapsın da arabamıza takalım diye.
    İnternetin hızıda varla yok arası bir şeydi. Yoksa internet yok muydu???

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    garanti uluslararası değil mi? bir turist bmw iile türkiyeye gelse arıza yapsa borusan bizden almadınız garanti dışı mı diyecek?

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)