Yaklaşık 1 sene 18G li GC8 kullandım. Standart şanzımanla pist tehlikeli :) Komple STI yürüyenli GC8 almak lazım. Zaten Subaru aşığı bir adamım ama düzgün bir STI alana kadar başka Subaru alıp binmeyi düşünmüyorum.
Printable View
e30 M50b25 veya b28 üstüne güzel bi setup mis gibi olur :)
kalan paraya fren lastik yürüyene doldururum hem pistte hem yolda çok zevk verir en azından RWD :)
Standart debriyajla kıramadım ben daha şanzımanı, tabakhaneye yetişir gibi kullanmama rağmen :)
Kullanmadım ama Megane RS'ler oldukça başarılıydı pistte, oyum ondan yana o zaman :)
ST'nin yedek parçası adam öldürür en kötü süründürür. Çok pahalı.
Ben atmosferik makine olsun diye 172 isterdim. Geri kalanıyla herkes pist yapıyor, farklı olmak lazım :D
Siz beni yanlış anlamışsınız..
Fiesta ST : 22.000 veya 24.000
Tuning : 8.000 tl civarı
Toplam Maliyet : 30.000 tl civarı
Pist için hazırlanıcak araba için öncelikli yapılması gereken motor değil mekanik ve yürüyen aksam modifiyesidir. Bence megane rs listede en mantıklı seçenek,çok küçük mliyetle yeterli güçlere gelmesi avantajı.ama ilk yapmanız gereken mekanik kilit takmak sonra clubsport tarzı kamber kaster ayarı yapabilecreğiniz iyi bi coilover.kule gergileri ön ve arka,viraj demirleri ve bushingler.arkayı komple söküp ön 2 koltuğu bıraksanız yeter hem pistten çıkıncada arkaları takıp gündeliğede kullanabilirsiniz.hafif jantlar ve iyi bi semi slick lastik.çelik fren hortumu ve race compound bi balata alırsanız işiniz çözülür.ama bu dediklerimin size maliyeti biraz daha fazla olur neticede 30bin i sırf arabaya verseniz üstüne 15bin daha gider bu dediklerimle
Ben hala st diyorm tarkan abinin konuda da diyodum takan olmadi.
Arabayi 20kusure alip ustune kalan parayla yuruyene biseyler yapilip motorada feh egzantrik beyin yazilim vs yapilirsa tadindan yenmez cok zevkli olur
Megane rs zaten başta
ikinci olarak rs172 diyorum zira listedekiler içinde en hafifi.
Siz yine iyi niyetli bakmışsınız :) Bence 30.000 i rahat geçer ama düşünülebilir.
Hepsini not aldım teşekkürler. Bütçemi zorlar ama uzun vadede yapılmayacak şeyler değil
Bu bütün planları değiştirir :) yedek parça işi çok önemli. 207 pistte biraz zorlanır diye düşünüyorum hacmi küçük olduğu için.
İnsanın aklını çok kurcalayan bir araba :) Biraz da cesaret lazım tabi :)
rs 172 son ihtimal gibi duruyor bakalım :)
Benim ilk tercihim megane, o olmazsa 207 olurdu. rs 182 de zevkli olabilir, şu tarz biraz araç zevkli olacaktır ama maliyetini bilmiyorum :)
750 Motor Club - Clio 182 Series
Öncelikle ben de aynı düşünce ve planlar arefesindeyim, aşağı yukarı benzer modeller listemizde, ben pug ya da ford hiç listeme bile almadım. Haftasonu ve piste yönelik bir egilimim olacagı için N/A hiç koymuyorum bile listeye.
Benim listem MRS II , MK4 Golf GTI , 8L A3 1.8T ya da 8L S3 kışa bir hazırlık yapıyorum yıl sonu gibi ben de almayı düşünüyorum.
A3 1.8T : 240-250 hp lere kadar çok masraf yapmadan gelebilir,yürüyene biraz yatırımla pistte keyif verir :icon_tup:
Hockenheim Short süresi 1:24.20 ( Lupo gti'ın da süresi aynı :D )
burda da 200hp sularında bir a3 ring videosu var, 8.40 larda dönüyor.
A3 1.8T nurburgring 08:40 BTG HD - YouTube
Megane RS : a3'e göre daha yeni, tasarım olarak daha alımlı (kişisel görüşüm) Oda çıtır modifikasyonlarla 270-280 hp lere yaklaşır keyifli hale gelebilir. Yol tutuşu zaten stock olarak bile başarılı, biraz da yürüyene harcansa çok çok iyi yol tutacaktır.
Ben alacagım vakit,büyük ihtimalle Golf gti ya da bir ihtimal de MRS' alacak gibiyim.
Hockenheim Short süresi 1:17.30 ( 5sn ciddi rakam bu kadar kısa pistte a3'e göre )
MRS yine a3'ten Jarama pistinde de 4 sn daha hızlı.
Daha yeni Golf 5 gti' ın süresi bile MRS'den 2 sn yavaş hockenheim short'da.
Buda MRS'in bir ring videosu , stock sayılır yine
amg'yi epey zorladı virajlarda herkes izlesin bence :)
Megane RS + Mercedes AMG SL 65 blackseries - Nürburgring Nordschleife Touristenfahrten - YouTube