emisyon degerleri 1.6 motora göre daha düsük, illa gerekli degil downsizing :)
Printable View
tipini seviyorm ama ne reno vede ford farklı değil ikisi sirket spec gazlıyım modundalar sattıgı satacagı 3-5 st-rs olsa nolur olmasa nolur mantıgı
vw de salak degil birton insanı denek kullandı heralde deneme yanılma süresinden sonra büyük ihtimalle baktı cok bası agrıyo direk 1.8 e geçtiler
Antipatik yok sadece yolda gormden kullanici testlerini yorumlarini dinlemeden ne desek bos
Sanziman icin birsey diyemem cok problem yasayan oldu
Ama istatistige gore diger otomatikler arasinda en sorunsuz
Yag yakmasi kime gore neye gore
Misal 2.0 tfsi kullanicisi cogu tanidigim 5000de bir bujileri bitiriyo benzin pompa parcasini degistiriyo
Ama ben 15binde bir ve benzin pompa parcasini daha yeni degistirdim (86bin km)
Gazlayip kullanirsaniz illaki yag yakacaktir
iyide bu sınıftaki arabanın gelmeme sebebini sadece vergilere yada satış stratejisine baglamayın.
Birde alıcı olarak kendinizi düşünün.
Sonuçta sıfır yeni araçlardan bahsediyoruz Ford ta bu aracı allıcak pullucak sınıfındakinlere karşı ezdirmemek için bunun bedelini istediğinde minimum 55 60 binlira isteyecek.
Burda sormuycakmısnız kendinize.
55 60 bin fiesta ya verene kadar 65 bin Cupra yada Polo gti scirocco yada mini neyse artık, almak daha cazip gelmiycekmi
sonuçta prestij de giriyor işin içine yolda birbirine benzeyen bir sürü fiesta dan biri olmakmı yoksa mini rocco yada cupra mı ?
Marka fanatikliğini köseye koyarsak bence çok fazla bir artısı yoksa ST ezilir..
Nurburing Tr'de olsaydı her araçtan olurdu böyle bir derdimiz olmazdı :D
1.6 ecoboost iyi motordur wtcc ve wrc de kullaniliyor ona keza eski wrc de 2.0 duratec motor.Ford ile ugrasmasi daha zor oldugu icin tercih edilmiyor ve sokaklar da gormuyoruz ama oldukca verimli ve hafif motor uretimi so konusu ford tarafindan.Ornek duratec 2.0 k20 den cok daha hafiftir mesela ve bir o kadar da verimlidir.
Aklıma direk bu geldi ne yalan soyliyim :)
Ne len bu ford, biz renocuyuz oğlum! - YouTube
4 kapı bir polo gti ın görünüm olarak diğer pololardan çok çok farklı olduğunu düşünmüyorum, bizler yolda gördüğümüzde illaki farkedebiliyoruz ama bir st diğerlerinin yanında hiçte ezilmez bence özellikle cupra ile falan kıyaslayacak olursak iç mekan olarak falan fiesta sınıfında bende 1 gömlek üstün diğerlerinden kalite açısından..
Sonuç itibariyle rocco ile kıyaslama yapmak istemiyorum aynı sınıfta değiller zaten.
Polo cupra ve st kıyası yapacaksak ST en aykırı duran hot hacth lerden bence hem dış hemde iç akşam olarak..
polom var diye söylemiyorum, ama polo bence fiestadan içiyle de dışıyla da daha güzel bir araç. :)
Eski bir 2013 Cupra kullanıcısı olarak konuşuyorum.
Fiesta ST ülkemize gelmiş olsa ve mantıklı bir fiyattan satılıyor olsaydı Cupra'yı almazdım. Testlerde çılgın atan bir otomobil yeni ST. Rakipsiz kaldı resmen hot-hatch sınıfında. Motor sağlamlığı hakkında birşey diyemem ama esp'sinin kapanabilmesi, manuel oluşu vs. daha bir sürücü otomobili yapmış ST'yi. Ama çok akıllı Ford 'amaan banane yeaaa ST getireceğime 5 tane daha dizel kitlerim kekolara ahaah' kafasından çıkmadıkça biz böyle özel otomobillere affedersiniz 'nah' bineriz. :D
edit: ayrıca görünümü oldukça sportif. Polo gibi aile aracı tarzında değil, cupra gibi 'psikopat'ta değil. Bence çok tadında ve çok yakışıklı.
Koç Grubu'nun distribütörlüğünü yaptığı ve orta segment markaları olduğunu düşündüğüm Fiat ve Ford'da bu tarz araçların üstüne pek düşülmüyor sanırım.
Fiat'ta da GP Abarth, 500 Abarth gibi modeller gelmedi. Ford'da da bahsettiğiniz Fiesta ST.
Fiat'ta bile 90'lı yılların sonunda Bravo HGT'leri getirdiler, sonrası yok.
Fazlaca satılmayacağını düşünüyorlar sanırım, bu sebeple az olan araçlar için servis eğitimi, yedek parça tedariki gibi işlerle uğraşmak istemiyorlar galiba.
Nasılsa filolara satılan dizel Focus - Fiesta'lar var hâli hazırda..
4Kapılı bir polodan bahsetmedim yoksa 4 kapılı bir fiestayla karşılaştırmış olurdum.
Yolda tabiki st nin st oldugunu sen ben anlarız ama dikkatli bir göz olursa ancak.
Karşılaştırma konusunda kişisel tercihler öne çıkar zaten kımısıne gore a iyidir kimisine göre b
Sizinde düşüncelerinizde bence kısmı var.. benımde aynı şekilde bence diye ifade ettim genel olarak ne diyoruz mantıklı bir fiyattan satılıyor olsa tercih edilebilir evet. zaten ben fiestaya tüü kaka da demedim. tecih meselesi dedim :D
Bencede daha hoş aynı para olsalar gene polo alırdım sanırım.
hahahhaha :D bir fiesta st görsen dönüp nasıl baktıgın senınle alakalı. :D
VW i prestij arabası biz yapmadık. gerek CC ler gerek Phantom gibi modeller olsun passat lar olsun şimdi bu araçlarla mondeo ları bir tuttarsan hakkaten gülerim :)
Bahsettiğin poloların hepsi gti mı yoksa paket filanmı bilgin varmı tam olark. aynı şekilde fiesta larda st ye döndürülebilir.
Fakat gerek kiralamalar gerek şirket araçları olsun trafikte daha çok gördüğün araç fiestadır.
Tekrar sölüyorum fiesta kötü demiyorum tercih meselesi.
Güzel bir karşılaştırma var keyifle okudum.
http://www.caradvice.com.au/258074/h...agen-polo-gti/
Mk2focus styi iyi bu kadar getirdiler:) simdi olsa hic goremezdik..
Fiesta st super bir araba.. 1,4u bile keyif makinesi ozellikle direksiyonu...