güzel konu olmuş. Sadece bedensel engelli olarak düşünmemek gerek beyin özürlüde çok, onlarda buralara park ediyorlar.
Çok görüyorum bu tipleri..
Geçenlerde yürümesinde, ayakta durmasında sorun olmayan yaşlı bir çiftin carrefour otoparkında engellilere ait yere parkettiğini gördüm. Tesadüf yanlarından geçiyordum, söylendim orası engellilere ait diye..
Pişkin pişkin gülümseyip, hiçbir yorum yapmadan yollarına devam ettiler..
Bir yaptırım uygulanmalı bu tiplere
Var var.
Bunların haricinde birde engelli olmadığını sanan normal park yerlerine park etmeyi beceremeyen zihinsel engelliler war.
Ulan hiçmi bakmıyon etrafına millet nasıl parkeymiş diye de 3 araçlık yere çapraz parkediyosun.
Araç park etmek bana göre bi kültürdür ama malesef bu bizim insanımızın çoğunda yok.
Herkesin aracini sadece hafta sonlari keyif amacli kullandigini soyledigi bir sistemde,
Trafik neden hafta sonu degilde hafta ici yogun oluyor?
Eskiden engelli araçlarının plakasında engelli ibaresi olurdu, artık bu zorunlu değil galiba isteyen normal plaka alabiliyor.
Trafikte dikkat ederim genellikle ama uzun zamandır denk gelmedi hiç bu tür bir plaka.
AVM'lerde de bakarım hep, normal plakalı araçlar parkediyor sövüyorum çoğuna ama arada bir düşünüyorum normal plakalı bir engelli aracı olabilir mi diye?
bu konuyu yenı gördum çok sevindim boyle bı konu olduguna
bende paylaşıcam yakın zamanda
[img width=300 height=250]http://img202.imageshack.us/img202/9708/ria.jpg[/img]
galeriada bitanesi vardı hep engelli alanına park ediyordu plakda yada aracda engelli ibaresi yokdu nasıl adamlar var diye hep söleniyordum, adamla bi gün denk geldim adam gerçekden engelliydi. düsüncelerime pişman oldum istemsizce.
tam olarak engelli yerine kendi gözünüzle park ederken görmediğiniz park halindeki araçları burda paylasmamak lazım
Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ
Plaka konusunda haklısın.
Ben gördüğümde aracın içine bakıyorum. Özel bir teçhizat yoksa direk sileceği kaldırıyorum. Engelli aracı için min. %40 oranlı engelli raporu isteniyor. Bu rapora rağmen özel teçhizat gerektirmeden araba kullanacak adam bir elin parmaklarını geçmez.
Burağın yasadıgı korku bendede oldugumdan soramıyorm.
ama geçen söyle birşey gördüm beylik düzü migrosta tam engelli kısmının karsına koydum o sırada biri park için geldi güzelce parkını etti camın icine engelli kartını koydu girdi avm'ye.
onun dışında kendisi engelli olup kullanamayak durumda oldugunda baskası engelli adına kullanma olasılıgıda var. ozaman techisat falan gerekmez bu durumda yine bosuna kalkmış olur o silecek. yada bir yakınımızda vardı bir ayagı digerinden kısaydı ama yine tekerli sandalye logolu plaka ve techizat falan yoktu arabada,
1881 - 193∞
tek ve net soru ; avm'ye gittiniz aventadorunuz var vale yeri yok çakılı , normal yerede koymak istemiyorsunuz ( burada kim olsa koymaz ) güvenlikten rica edip engelli yerine koyar mısınız yoksa bu kadar saygılı olup dönüp evemi gidersiniz![]()
Net cevap:
Asla engelli yerine park etmem çünkü empati kurmayan insan, gün gelir empati kurulmasını beklemek zorunda kalabilir.
Williams'ı komple kaporta boyadan çıkardıktan 2 hafta sonra brandalı aracın tavanının yarısı göçmüştü. Apartman otoparkında hemde. 1 küfür edip elimle içeriden düzelttim devam ettim. Hatta satarken haritalıklar vardı![]()
ben rica edip en azından bilgi verip engelli yerine koyardım ne yalan söyliyeyim![]()
İlginç bir soru olmuş bencedebende şöyle söylim herkesin aracı kendine aventedor
yani en azından benimki öyle benim gözümde.
S!nek Performance Race Parts & Aftermarket
öyle bir durum olurki koymak zorunda kalırsınız arkadaşlarher koyanı hemen yargılamamak lazım
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)