bir peugeot sahibinin söylemesi komik olmuşYani mümkünse kimse almasın şu arabayı yazık günah..
yine olsa yine alırım![]()
Motor haricinde çok çok başarılı bir araç bence. Biraz kilolu ve atmo motorla otomatik olmasından dolayı araç zevksiz, emekli arabası gibi gidiyor tabiri caizseYoksa sağlamlık ve tokluk hissini iyi veriyor(sonuçta birçoğu belli standartta c sınıfının sadece verdikleri hisler farklı)
Ds5'i satıp 2.0d manuel cruze düşünmüyor değilim.
Şimdi o mantık öyle işlemezCitroen ile pejo aralarında dağlar olan araçlar değil.
Aynı fiyata diyorsunuz biri b sınıf biri c niye kıyaslıyoruz ?
Chevrolet çekilince indirimlerle ucuza almış olabilirsiniz aracınızı bu başka bir durum.
Sıfır astra parasında 320 alınır 2. el kıyaslayalım mı araçları ?
Ben araç olarak kıyasladığımda 2 sini de kullandım , direksiyonu , dinamizmi , tepkileri , yürümesi durması ve yakıtı olarak aracım 23 24 liralık araç 35 liralık 7 yıl daha yeni cruze dan daha mutlu ediyor beni..
Edit: Cruze almasın kimse derken aracınıza lafım size bir hakaret yok , tepkiye gerek yok. Cruze kadar güvenli , donanımlı , daha dinamik ve tepkili , daha az yakan ve güzel yürüyen araçlar varken cruze hala alınsın dedirtecek bir güzelliği yok demek istediğim.
Mesela e46 3.20ci hele ki otomatik olsun , yakar mı yakar , ahım şahım da yürümez. Ama alır bi koltuk karşısında oturup izletir kendini.. Cruze da bu güzellik yok demek istediğim.
-Fırat
Valla annemde 1.4 otomatik sedan aveo var ya 2013 yada 2014 olması lazım edirneye gidicektim benim golfle çekilmez yol diye aldım benim arabadan sonra biraz ağır geldi araba ama hakikaten çok konforlu araç. Lpgli almıştık biz bayiden farkını ödeyerek. Litre olarak hesaplamadım ama 110-130 arası gittim 27-30 kuruş civarı yaktı. Sürüş rahatlığı konforu güvenliği gerçekten çok çok tatmin edici. Performansı aman aman iyi değil. Otomaik şanzıman biraz ağır kalıyor. Ama o paraya alınır. Yani o bütçede bi araba alıcak olsam hiç düşünmem alırım aveo
Everyday I ** çapuling...
cruze size güvenli geliyo mu cidden ? ben 2000 model japon arabad anasıl hissediyosam cruze'da da öyle hissediyodum. ya bi arabanın tamponunu tavanını silerken içine göçer mi bezi çok çok az bastırdıgında. tamam iç aksam belki sağlamdır ama köpeğe falan çarpsan eline alırsın o tamponu
Chevrolet Cruze | Euro NCAP - For safer cars
Peugeot 508 | Euro NCAP - For safer cars
VW Passat | Euro NCAP - For safer cars
Peugeot 308 | Euro NCAP - For safer cars
Audi A4 | Euro NCAP - For safer cars
Citroen C4 | Euro NCAP - For safer cars
Mercedes-Benz CLA-Class | Euro NCAP - For safer cars
euroncap guvenlik test sonuçlarına göre karşılatırmalar daha iyi fikir verebilir.
Ben de cruze fanatigi degilim, sonucta 1otomobil sahibiyim firma yada fabrika degil, ki cruze alirken 5bin lira daha cikabilecek olsam elantra alacatim, ama turkiyedeki insanlarin onyargilari komigime gidiypr, herkesin beklentisi zevki farklidir, i30a hundai iste diyen adamin i30 hunday gibi degil demesini cok eglenerek yasadim, en basta zaten dedim performans isterseniz uzak durun diye
Opelle arasinda cok buyuk farklar yok bence, alt urun olsa chevroletyi piyasadan cekmez daciayla rekabete sokardi gm. Ds5 kullanan birinin cruze dusunebilmesi kalitesini anlatiyor bence aracin
Bu işin saç kalınlığıyla hiçbir ilgisi yok. 100km/h ile giderken(normal bir otoyol hızından bile düşük) ortalama boyutta bir köpeğe bırakın cruzela vs çarpmayı merc s klas ile bile çarpsanız aracın önü tanınmaz hale gelebilir. Köpeğe çarpmayı hafife almayın yaşayanlar bilir.
Ayrıca yandan çarpışma konusunda cruze'u araştırın. Kapı içi çift gergili çelik barlarla güçlendirilmiş. Bunları yazarken cruze sevdalısı biri felan değilim, haksızlık edilmesin diye yazıyorum
Dikkatli kullanıcılar bilir, bazı araçların şase burkulması çok fazladır özellikle benim dikkatimi çekenler japon gruplarında. Ancak opel astra f kasadan tutun cruze'a kadar sınıfına göre çok rijit davranışlar dikkatimi çekti. Yani sağlamlığın kaportadan ziyade şase ile ilgili olduğunu bilmeliyiz.
İlk çıktığında 307'lerin megane 2'lerin plastik çamurluklarına *** atıyorlardı. İçindeki kafaları kalınlığında ön şaseyi görmüyorlardı tabi![]()
Sacı çok ince olmasına ragmen neredeyse 1500 kiloluk bir araç cruze ve iyi bilinen çoğu araçtan çok daha sağlam. Hele fiyatına göre donanımı model yılı güvenlik ekipmanları hiçte yabana atılacak gibi değil.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)