Uyuşturucuyla Mücadele Derneği Başkanı Bonzai'den tutuklandı
Yalnız haberdeki detaya iyi bakın trafik polisi olup modifiyeli araçla gezenler gibi
Printable View
Uyuşturucuyla Mücadele Derneği Başkanı Bonzai'den tutuklandı
Yalnız haberdeki detaya iyi bakın trafik polisi olup modifiyeli araçla gezenler gibi
bu işlere bende tutkuyla bağlıyım ancak bi gerçek var ki cidden hatayı da kendi kitlemizde aramalıyız bence de biraz. çünkü son zamanlarda gerçekten işin suyu çıktı diye düşünüyorum.
ama asıl neden bence evet özellikle gece vakti yada fazla yerleşik yerlerdeki yüksek ses, ve dizellerimizin aşırı dumanı. kaldı ki bende dizellere anlam veremiyorum ya geçmişteki kamyonlar gibi gitmekten ne anlanıyo cidden. şahsen aracım öyle bi duman atsa ben utanır kullanamam aracımı, he bundan zevk alan vardır buna da saygı duyarım ama yerleşim bölgelerinde o görüntü koku ve pisliği kimseye kimsenin yaşatmaya hakkı yok bencede.
biraz da kendi içimizde bilinçlensek bu kadar tepki görülmez bence bu işler.:icon_tup:
Askerdeki gibi ne önde ne arkada olunacak ki göze batılmasın:D
İyi oldu bağıra bağıra giden araçlar yüzünden oldu başka birsey değil birde ne varsa dusuruyonuz o kadar araclari
Şimdi benim aracımın orjinal bi R32 den farkı yok. Ben ceza yerken orjinal R32 sahipleride mi ceza yiyecek ? :rolleyes:
hangi ss veya yüksek model luxury sınıf araçta app plaka yok? çok masumlar ya hani :) neden ceza yediklerini hiç görmedim? kendi araçlarım için bile geçerli. mazda 6 da app plaka var hiç ceza yemedim çevrilmedim bile. 96 civic tampon eki spor yay amerikan park hariç hiçbir modifiye yok her geçişimde polisler lazerli göz mercekleriyle arabayı analiz ediyorlar. bir kere bir kafede oturuyordum, bulvarın karşısındaki bir yerde arkadaşlarımız vardı oraya geçmemiz gerekti, yanımda kız arkadaşım da var. sinyal verdim aynama baktım zebani gibi gelen bir kurye motoru vardı ama ben yine de panik yapmasın diye tam sola geçtim hızlıca çünkü ileriden sola dönecektim doğal olarak karşıya geçmek için. 30 metre yol toplam gideceğim yol ve inanın döner dönmez en fazla yaptığım mesafe 20 metre polis saklanmış çıktı beni çevirdi. sen neden motorla yarışıyorsun dedi egzoz sesi yakalayamadı çünkü. sonra bana nutuk atıyor senin gibi okuyan aydın üniversite gençlerinin bunları yapması yakışık almıyor diye. dedim ki bir bakın bakalım hiç başka cezam var mı? durumu açıklıyorum ne kadar sinirlensem ve şakaklarımda atan damarın sesini duysam da hala güle güle gitti emniyet kemerinden yazdı. nereden yola çıktığımı nerede duracağımı biliyor. şimdi biri gelir der ki 10 metre de olsa takacaksın :) bırakın bu işleri :) polisler takıyor mu? çuvaldızı kendilerine batırması gereken bizden önce onlar. devlet denetimi kendi adamına değil kendi vatandaşına yapsın anca millet de şakşaklamaya devam etsin sonra bunlar nasıl oy alıyor der ağzınızı açar bakarsınız. hizmet yapıyorlar işte. biri gelip de siyasete vurma da demesin. yönetimle alakalı kanunla kitapla alakalı işi meyve sebze fiyatına vuracak değiliz. ilk sorduğum app plaka sorusuna medeni mercedes li arkadaş cevap verebilirse sevinirim. halilcakir sanırım nicki.
ekleme: ben orada memurla konuşurken arkadaşı çevirmeye devam etti ve çevirdiği iki arabadan biri şirket aracıydı modifiye yoktu doğal olarak ve hız sınırlarına ışıklara tabelalara uyarak gelmişti, diğeri de siyah modifiyesiz bir astra idi çocuk annesinin aracını almış işine gidiyordu ehliyeti yeni kurallara uyuyor. ikisini de çevirme sebebi emniyet kemeri :) karşıdan döt atarak giden e30 e36 veya babalarının arabalarıyla ileride yanlayarak gelip önünden geçen c180li 316 lı gençlerin hiçbirini çevirmedi :) adalet?
Artık zıvanadan çıktılar haklı oldukları yanlar da var ama herşeyde yaptıkları gibi kurunun yanında yaş olanı da yakıyorlar.
1- Cam filmi = Yasal olarak zindan gibi karanlık yapmadıça elle tutulur bir yanları yok birçoğumuz biliyor yasada ki maddeyi "içeriden dışarıyı görmeyi engelleyecek şekilde ise yasaktır"
Neden mi yaptırıyoruz ilk sebep güneşten korunmak ikinci ise asıl ve önemli sebep zincirini koparmış abaza köpekler. Otobüste olan adam sunroof un açıklığından kızın bacaklarına bakmaya çalışıyor ışıklarda duruyorsun yanındaki kadını her halükarda taciz ediyorlar,rahatsız olmayanlar olabilir ama ben rahatsız oluyorum çoğu kez kavga çıkardım sıkıştırdım kaldırıma çıkarttığım adamlar bile oldu ama it bitmiyor memlekette ya belime silahı takacağım ya da cama filmi.
2- Yay meselesi = Gereksiz derecede basılmış 2 cm lik tümsekte bile sürten ve şehiriçi trafiği felç edecek kadar basık olanlar dışında bununda elle tutulur yasak bir yanı yok, Ben gidip 800 tl verip tüv onaylı yay alıyorum çok saçma bir tümsek değilse hepsinden rahat geçiyorum ama yaylarını kesmiş hatta sökmüş adamla aynı muameleyi görüyorum (kimseye laf sokmuyorum yanlış anlaşılmasın ama bunlar tehlike ve sorun arz edebilecek durumlar maalesef modifiye pahalı bir tutku)
3-) Egzoz meselesi; en büyük sorunumuz burda zaten, kendi aracımdaki sesten kendim rahatsız oluyorum 15 20 dakikadan sonra ama full performans için buna ihtiyacım var, ara sokağa girince mümkün olduğunca boşa alıp geçiyorum gece vakti yokuş sokaklara bile girmiyorum,etraf kalabalıksa küçük cocuklar korkmasın diye aniden gaza basmıyorum buna rağmen insanları rahatsız ettiğim için günlük 6 km için motorsiklet aldım hem aracı yormuyorum hem kimseyi rahatsız etmiyorum, kendimize batırdık iğneyi bir de diğerlerine gelelim;
Kardeşim git önce o milattan kalma otobüslerini kaldır o kadar yol yaptık diyorsun caddeden geçince 5.kattaki evin camlarını titreten otobüsleri yak artık, minibüslere düzenleme getir o eksoza bir çare bulunsun aragazına yüksek cezalar ver ve özellikle o havalı kornaları gerekirse kullananların bir tarafına monte edecek cezalar var. ve son zamanların sorunu 125 cc lik motor ile hayvani ses çıkaranlar, kaç kere balkondan şişe,çakmak ne bulduysam fırlattım şikayet ettim kimsenin umrunda değil gecenin 4 ünde bütün mahalleyi ayağa kaldırıyor kask yok ehliyet yok motorun plakası bile yok. at 2 gün nezarete soruştuma açıcam bu çalıntı de bidaha biniyormu o herif bakalım. Kontak açıp kapatarak egzoz patlatan şahinleri söylemiyorum bile
4- Jant lastik meselesi ; Hayır kardeşim sana ne? sana ne zararı var? absürd kaberler ve çok dışta kalan saçma offsetli ler dışında sana ne?
Önce insanları eğiteceksin o artist memurlarına bi çeki düzen vereceksin,sen benim para verip yaptırdığım cam filmini çizemezsin!, hatta yeltenirsen ben üzerine yürüdüğümde şaşırmayacaksın, eline ceza makbuzunu alan ulvi bir görev yaptığını zannediyor. Ve bilhassa yeni memur olmuş ve içinde ukte kalmış tiplerin "tabi kızı almışsın hava yapıyorsun" gibi bir laf etmesine olanak tanımayacaksın.
Makas atana 6 ay hapis diyip para cezasina çevirirler hepsini,oradan doldururlar hazineyi nereye bosalttiklarini hepimiz biliyoruz zaten ama kusura bakmasinlar o şehirlerarası otobüslere sol şeridi yasaklamadıkça gereksiz yavaş gidip trafiği aksatanları engellemedikçe gerekirse o plaka da sökülür sahteside takilir, şimdi bana o daha büyük suç falan diyeceksiniz ama biz suç işlemeyi suç yöntemlerini bizzat devlet büyüklerinden öğreniyoruz!
Son olarak eğer hala yasak kardeşim bunların hepsi yasak diye diretiyorsan o malzeme getiren,modifiye yapan bilimum parça satan dükkanların hepsini kapatıp vergi almayacaksın tabi yerse!
polislerden cok akan trafiğin ortasında sıfır cizen karaktersızlerın kulaklarını cınlatıyorum ...
Daha dün gece Bostancı'dan dönüyorum 2. Köprü'den; sarı renkli Fabia RS, aracın arkasının yarısı zaten kurum bağlamış, Harp Akademileri tüneline girdiğinde önünün de açık olmasının verdiği gazla mı artık neyse sıka sıka gitti, ortalığı dumana boğdu bir güzel.
Sonra da arkasında bıraktığı ve benim önümde olan trafiği durdurma noktasına getirdi tünelde, millet dörtlü yaktı, 20-25 km/h'ye kadar düştü hızlar. Camımı kapatıp, klimayı açtım arabanın içinin havası değişsin diye bıraktığı iğrenç kokudan ötürü.
Şimdi kimse de çıkıp bu adamı da modifiyeci diye savunmasın. Yaptığı şey tam olarak insanların hakkına girmekti dün.
O yüzden bu mantalideki; insanları rahatsız etme odaklı sürücülerin tamamının kullandığı araç ayırt edilmeksizin haberde geçen işlemlerin yapılması gerekir. (Fabia sahiplerini ya da dizelcileri hedef göstermiyorum; diğer insanlara saygı göstermeyen bu mantalideki insanlar için bu yazdıklarım.)
Kimse tünelde tek kişinin zevk aldığı dizel dumanını solumak zorunda değil. Kimse o duman yüzünden durmak zorunda da değil.
Kimse gecenin 2'sinde, 3'ünde dipgaz giden egzoslu aracın sesini duymak zorunda değil. Evim Atakent'te, neredeyse haftanın 4-5 gecesi sıka sıka giden bir S2000'in sesini duyuyorum yattığım saatlerde. Hadi ben katlanıyorum, bir nebze, geldi geçti diyorum. Bebeği, hastası, yaşlısı olan ne yapacak? Duymak zorunda mı onlar bu sesi?
Bu biraz da olgunlaşma ile alakâlı sanırım. Nerede, nasıl hareket etmesi gerektiğini bilen insan durumu.
Çuvaldızı kendisine batıran insan kimseyi zevkine dumanlamaz, bir blokta en az 140-150 dairenin bulunduğu yerden gecenin bir yarısı sıka sıka geçmez.
sen ben gibi çocuk korkmasın diye gaza basmayanlar, bebek arabası var diye boşa atıp geçenler, gece arabayı çıkarmayanlar, yay kesmeyip de güvenlik için coile yaya para dökenler de maganda kılıklı arabada 5 kişi olunca kendini delikanlı sanıp milleti sıkıştıran şeref yoksunu mahluklar yüzünden bu uygulamadan payımızı alıyoruz. şimdi kanundan hukuktan bahsetmeyin elinizi vicdanınıza koyup bu durumu düşünüp cevap verin hadi.
Söylediklerine birebir katılıyorum kimsenin zevkini yargılamak vs değil ama kimseyi de zorda bırakmamamız daha dikkatli olmamız gerekli. Adamlar yıldırmak için janta lastiğe takmış kafayı daha ötesi var mı ki?
Yazıları okudukça korkmaya bile başladım açıkçası 90 model flash ımda yıpranma sebebiyle 2 cm gibi bi düşme var buna da polisler takılır mı, lan marşpiyellere laf ederler mi söksem altında çürükler mevcut kaportaya girene kadar beklemek zorundayım vs diye.. İşin özü dönüp dolaşıp kendimize giriyo ama farkında değiliz:)
Cevirmeye girdiğimizde artık Hayırlı işler memur bey diye giricez.
altı üstü bahçeşehir dediğiniz kalbur üstü insanların yaşadığı bir yer bağcılar esenyurt altınşehir değil ama orda da var tabi parası olupta apaçilik yapan heryerde var bahçeşehirde olsa bağdat caddeside olsa apaçilik her yerde adam ataşehirde 1.000.000 ev alıyor misal gece yarış senfonisi bu sana yada bana rahatsızlık vermez ama herkes bizim gibi sevdalı olsa keşke
ya benim arkadaş ikinci kopru yolunda bazen ceviriyoruz ama ben anlamiyorum neye ceza yazacagimi diyodu bana , egsozdan anlamiomus standart sciroccoya ceza kesmeye kalkmislar onu anlatiyodu.bende elimden geldigince anlattim bari standart olanlar yanmasin diye.subarucular evocular rahat olun kanadinizdan bahsettim :D
valla çengelköyde bi s2000 dolanıyo yanımdan geçerken kulaklarımı kapıyorum öyle böyle degil egzoz sesi hele gece nato yolunda gazladıgı zaman çocugu uyandırıyo